mboost-dp1

CERN

CERN begynder at distribuere LHC-data

- Via Hpcwire - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med at CERN med succes har fået gang i partikelkollisioner i den enorme partikelaccelerator, er de også begyndt at indsamle store mængder af data.

CERN kan ikke selv bearbejde de mange data og har derfor i årene op til færdiggørelsen af projektet opbygget et GRID, et netværk af computere verden over der skal hjælpe. Dette netværk er nu begyndt at modtage data.

Netværket er opbygget i flere lag, med Tier 0 værende CERN. Tier 1 består af 11 centre, der koordinerer de mange data og sender dem videre til Tier 2 datacentre, hvor den egentlige datalagring og computerkraft stilles til rådighed.

Et af disse datacentre er Ohio Supercomputer Centre i USA, der har stillet 30 TB lagerplads og en million processor-timer til rådighed. Data gemt i en Tier 2 lokation kan tilgås af forskere via Tier 3-lokationer, hvor de enten behandler dem lokalt på deres egen computer (Tier 4) eller bruger computertid hos Tier 2 datacenteret.

Mængden af data, som skal distribueres, er enorm, alene ALICE-detektoren genererer 1,25 GB data i sekundet, når den er i gang.

newz.dk

4G-milliard skal gå til bredbånd

- Via Dansk Metal - , redigeret af Emil

Da de fire teleselskaber for nyligt betalte for de fire 4G-licenser, fik staten lidt over 1 milliard kroner i lommen. De penge vil Dansk Metal have øremærket til udvikling af bredbånd i Danmark.

Dansk Metal skrev:
De penge skal ikke gå til at lappe huller i statskassen, men bruges på målrettet at styrke udbredelsen af højhastighedsbredbånd i Danmark.

Hos regeringens højhastighedskomité har det tidligere været fremme, at pengene netop skal gå til det formål, hvilket Dansk Metal bakker op om. Man vil på den måde gerne sikre, at alle egne af Danmark får adgang til bredbånd.

Per Påskesen, forbundssekretær i Dansk Metal skrev:
Det er i vore øjne afgørende, at LTE-midlerne bliver kanaliseret tilbage til it- og teleindustrien med det formål at stimulere en markedsdrevet bredbåndsudvikling i alle egne af landet.

Dansk Metal foreslår, at regeringen opretter en fond, som skal varetage pengene.

Verizon

Verizon annoncerer tablet-projekt med Google

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Emil

Lowell McAdam fra Verizon Wireless har til Wall Street Journal kunnet annoncere, at Verizon og Google har indgået et samarbejde omkring et tablet-projekt.

Lowell McAdam, Verizon Wireless skrev:
What do we think the next big wave of opportunities are? We’re working on tablets together, for example. We’re looking at all the things Google has in its archives that we could put on a tablet to make it a great experience.

Google har dog nægtet at udtale sig omkring det antydede samarbejde fra Verizons side og nævner blot, at alle kan bruge deres software ved fremstilling af mobile enheder.

En tablet fra Verizons side vil være et direkte angreb på Apples iPad, som firmaet AT&T har de eksklusive rettigheder til i USA. Verizon har også tidligere lanceret bl.a. Motorola Droid som en konkurrent til iPhone.

Google Inc.

Google kan nu tale dansk

- Via Google Blog - , redigeret af Emil

Googles oversættelsestjeneste, Google Translate, har i nogle måneder kunnet oplæse en tekst, hvis den var på engelsk, og i de seneste uger også hvis teksten var på fransk, italiensk, tysk, hindi eller spansk. Nu er der tilføjet yderligere en række sprog, som kan læses op, heriblandt dansk.

I alt er der tilføjet 27 nye sprog, hvilket er sket ved at integrere tekst-til-tale-systemet eSpeak, der er et open source-projekt.

Kvaliteten af talen er ikke helt på højde med den for de sprog, som ikke benytter eSpeak, men i de fleste tilfælde vil den være forståelig. Derudover er der en begrænsning på, hvor lang en sætning systemet kan oversætte.

Google oplyser, de vil fortsætte med at forbedre oplæsningsteknologien, så udtalen kan blive bedre.

De andre 26 sprog er: afrikaans, albansk, catalansk, kinesisk (mandarin), kroatisk, tjekkisk, nederlandsk, finsk, græsk, ungarsk, islandsk, indonesisk, lettisk, makedonsk, norsk, polsk, portugisisk, rumænsk, russisk, serbisk, slovakisk, swahili, svensk, tyrkisk, vietnamesisk og walisisk.

Google

Android 2.2 meget hurtigere end version 2.1

- Via AndroidPolice - , redigeret af Emil

Den næste udgave af Android, version 2.2 (Froyo), er endnu ikke udkommet, men hos hjemmesiden AndroidPolice har de fået fat i en kopi og har i den forbindelse testet den med Linpack til Android.

Linpack benyttes til at teste, hvor mange MFLOPS en enhed kan spytte ud, og for en Nexus One med Android 2.1 når det tal op på omkring 6,5-7 MFLOPS. For en HTC Hero er tallet nede på 2 MFLOPS.

Med den nye Android 2.2 ser det ud til, Google kraftigt har optimeret Dalvik, den virtuelle maskine, som programmer afvikles i. På en Nexus One når Linpack således op på hele 37,5 MFLOPS, eller en forbedring på over 450 %.

Hos AndroidPolice antager man, den store hastighed skyldes indførslen af JIT-kompilering, men de egentlige detaljer vil sandsynligvis blive offentliggjort til Google I/O, der afvikles den 18.-19. maj. Det forventes, Android 2.2 officielt vil blive annonceret ved den lejlighed.

Sharp Corporation

Sharp fremviser 3D-kamera til mobiltelefoner

- Via SHARP - , redigeret af Emil

At se film og video i 3D hjemme i stuen kan klares ved at investere i et af de 3D-fjernsyn, flere af de store producenter er kommet med eller snart kommer med. Vil man lave sine egne 3D-optagelser, ser det mere besværligt ud, men det kan Sharp snart lave om på.

Sharp har netop annonceret et nyt kameramodul, der er tiltænkt håndholdte enheder som f.eks. mobiltelefoner, der kan optage i 3D ved en opløsning på op til 720p.

Ud over opløsningen oplyser Sharp, at de første testeksemplarer vil løbe af samlebåndet i juli, og egentlig masseproduktion forventes at starte sidst på året.

Indbygget i modulet vil der være hardware, som kan synkronisere farver, lysstyrke og timingen i videosignalerne, ligesom positionen af de to billeder kan justeres, så der opnås en korrekt 3D-virkning.

Hewlett-Packard

HP stadig størst i Danmark

- Via Comon - , redigeret af Emil

IDC har netop udgivet de seneste tal for salget af computere i Danmark, og de afslører, at Hewlett-Packard stadig sidder solidt på førstepladsen, når det kommer til salg af computere her i landet.

Med en markedsandel på 32 % i det første kvartal i år er HP langt foran nummer to, som er Acer, der har 19 % af markedet. På tredjepladsen finder man Lenovo, som har en andel på 14,5 %.

Længere nede af listen finder man Dell, der sidder på 10 %, og på femtepladsen kommer Apple med en andel på 6 %. Sidstnævnte svarer godt overens med tal fra FDIM, der for nyligt viste, at 6,1 % af de besøgende på foreningens medlemmers sider var fra en computer med OS X.

Ser man på, hvordan tallene har ændret sig, er der ikke de store ændringer i toppen, dog har Apple længere nede på listen set en vækst på 50 %. Under top-5 er det Samsung, der har mest vind i sejlene, hvor Fujitsu, Toshiba og Asus har haft en tilbagegang.

Business Software Alliance

Piratkopiering på fremgang i Danmark

- Via BSA -

Organisationen Business Software Alliance (BSA) har sammen med firmaet International Data Corporation (IDC) taget et nærmere kig på, hvordan det ser ud med piratkopiering i 73 forskellige lande i 2009.

I 54 af landene har der været en nedgang i mængden af ulovlige kopier af software, mens der har været en stigning i 19 af landene, hvoriblandt man finder Danmark.

I 2008 udgjorde ulovlige kopier af software 25 % af det danske softwaremarked, i 2009 var det tal steget til 26 %, hvilket BSA finder uacceptabelt. Det svarer ifølge BSA’s beregninger til at udgøre en værdi på 1,1 milliard kroner.

Til trods for der var flere lande, hvor den ulovlige kopiering faldt end steg, så steg den globale procentdel af ulovlige kopier fra 41 % i 2008 til 43 % i 2009.

Blandt de store syndere finder man Kina, Indien og Brasilien, der har set stor vækst i udbredelsen af ulovlige softwarekopier.

Bemærk at linket er til et pdf-dokument.

3.dk

3 regner med at regere 4G-markedet

- Via Comon - , redigeret af Emil

Selvom 3 endte med at få den mindste bid af kagen, da der blev delt licenser til 4G-netværket ud, er telefonselskabet ovenud tilfredse med resultatet af auktionen og ser store muligheder i deres givne licens, som de ikke ser som værende mindre værd end Telias, TDC’s eller Telenors.

3 mener derimod, at de har gjort et kup med deres langt billigere licens på 2 x 10 MHz parrede frekvensbånd og 25 MHz uparrede frekvenser, som de har givet omtrent 7.000.000 kroner for, i modsætning til de andres 2 x 20 MHz parrede frekvensbånd til omtrent 300.000.000 kroner.

Pressemeddelelse fra 3 skrev:
Med de nye frekvenser og fortsatte massive investeringer i netværket kan 3 også i fremtiden sikre kunderne adgang til Danmarks bedste datanetværk.

3 er af den overbevisning, at de vil kunne komme til at regere 4G-markedet, da de mener, at en god kundeoplevelse lige så meget bygger på stabilitet og god dækning som teoretiske hastigheder – noget som de bryster sig af at have.

TDC mener dog ikke, at 3 har så stor grund til at være optimistiske, da der på nuværende tidspunkt ikke er nogen brug for uparrede frekvenser, og de ikke tror, det er noget, der vil komme i brug lige foreløbig. 3 forbliver dog positive og forventer, at der nok snart skal blive brug for de uparrede frekvenser.

DR

DR: Vi skifter ikke Flash ud med HTML5

- Via Version2 - , redigeret af Emil

Danmarks måske største hjemmeside, dr.dk, har ingen planer om at skifte formatet i deres videoplayer – som er H.264, der afvikles i en Flash-player – ud med det nye HTML5, som kan afspille video uden brug af yderligere plugins.

Erik Nørgård Gravesen, ON Demand-redaktør, DR skrev:
Vi vil ikke ændre noget i vores netbroadcast på grund af HTML5. Vi vil efter sommer komme med et nyt Dr.dk-tv med H.264, afviklet i Flash, og med direkte links for dem, som vælger at afvikle i en anden player. Men vi følger HTML5 nøje. Det ser ud som om, der er både fordele og ulemper.

En af ulemperne ved HTML5 er, at det bygger på progressiv download, som giver nogle problemer med blandt andet at spole frem og tilbage i programmet, hvilket DR vægter højt. En anden ulempe ved HTML5 er, at Firefox ikke understøtter H.264 endnu, hvilket ville afskære en stor del af DR’s brugere.

Der er dog også klare fordele ved HTML5 i forhold til Flash, så som ressourcerne:

Erik Nørgård Gravesen, ON Demand-redaktør, DR skrev:
H.264, som afvikles i en Flash-player, kan være belastende for CPU’en, specielt hvis computeren ikke har et hardware-acceleret grafikkort og Flash-player i version 10.1. Det kan give problemer med f.eks de nye små netbooks. Hvor vidt det er et problem, er vi ved at undersøge. Hvis vi tilbyder video i HTML 5, vil det ikke være et problem. Nye telefoner og f.eks. den nye iPad understøtter HTML 5, hvilket giver muligheder for at afspille video på almindelige websider.

Indtil videre bliver DR altså stadigvæk lidt endnu ved Flash.