mboost-dp1

Hitachi

Hitachi kan mangedoble harddiskkapacitet med ny opfindelse

- Via Physorg - , redigeret af Emil , indsendt af zin

De nyeste harddiske kan i dag lagre op til 2 TB data, hvilket er opnået ved at benytte en teknik kaldet Perpendicular Recording, men den er ved at være presset til det yderste.

Forskere har haft to nye teknikker i sigtekornet, som afløser Bit-Patterned Recording (BPR) og Thermally-Assisted magnetic Recording (TAR), men de har begge deres ulemper.

Hos Hitachi har man nu opnået et gennembrud ved at kombinere de to teknologier. Hvor BPR er god til at definere et meget lille område, der skal skrives til, men kræver et ultra præcist læsehoved, så gør TAR det nemmere at skrive til området og sikrer, at skrivningen ikke ændrer nabo-data.

I laboratorieforsøg er det lykkedes at skrive til områder blot 15 nm store, og hvor hvert spor kun er placeret 24 nm fra hinanden. Det giver en datatæthed på 1 terabit pr. kvadrattomme, eller omkring fire gange mere end i dag.

Forskerne forventer at kunne forfine teknologien til at kunne komme op på 10 terabit pr. kvadrattomme, eller 1,55 terabit pr. kvadratcentimeter. Der er ikke nogen oplysninger om, hvornår teknologien forventes at finde vej til et reelt produkt.

SXC - fugue

Plastikaffald kan blive til ren energi

- Via Physorg - , redigeret af Emil , indsendt af zin

I USA har et hold studerende på Northeastern University, sammen med deres professor, Yiannis Levendis, opfundet en metode til at omdanne plastik til energi.

Ved at lede plastikaffald ind i en tank og udsætte det for pyrolyse omdannes plastikken til gas, der ledes ind i et ny beholder, hvor det antændes og brændes af. Forbrændingen hjælpes på vej med et iltningsmiddel, og der dannes varme og damp.

Varmen bruges til at holde pyrolyseprocessen i den første beholder i gang, og dampen kan drive en turbine, hvorved der skabes elektricitet.

Hvert år smides der alene i USA så meget plastik ud, at hvis det blev brugt til at skabe energi, kunne man ifølge professoren spare afbrændingen af 1,75 milliarder liter råolie.

Projektet er endnu i et prototype-stadium, men to af de studerende agter at fortsætte med at udvikle og forbedre processen sammen med Levendis.

TouchDiva

Folkene bag TouchDiva konkurs

- Via DR - , redigeret af Pernicious

Da TouchDiva i 2008 blev lanceret af to danske iværksættere, var der udsigt til en revolution af måden, hvorpå man i fremtiden skulle købe og høre musik i hjemmet. TouchDiva bestod af en 15,4″ touchscreen og dertilhørende to 125 watt forstærkere fra B&O’s datterselskab, ICEpower. Dertil skulle man så betale 75 kr. pr. måned for streaming af omkring 2 millioner forskellige sange.

Men det blev til en kort revolution, for firmaet bag, TouchDiva Europe A/S, har været under opløsning lige siden slutningen af marts 2010, og kunderne af den 5.999 kr. dyre enhed ser derfor ud til miste muligheden for at streame musik.

FONA, som sælger TouchDivaen i Danmark, advarer dog om, at nogle af deres kunder har modtaget en e-mail, angiveligt fra TouchDiva Europe, hvori de bliver bedt om at indbetale pengene til fremtidig streaming af musik til en PayPal-konto. FONA har dog ikke kunnet få bekræftet, om det vitterligt er TouchDiva Europe, som står bag e-mailen, eller det eventuelt er fup. FONA advarer derfor alle deres kunder mod at betale via PayPal, indtil de har fået bekræftet, hvem der ejer kontoen.

Google

Android Market fuld af malware

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af Frankie

I modsætning til Apples App Store bliver alle applikationer ikke tjekket, før de bliver tilgængelige på Googles Android Market. Dette kan ses både som godt og skidt, da der på den ene side ikke bliver pålagt de strenge krav til applikationer hos Android Market, som der gør hos App Store, men uden de krav åbnes der også op for potentiel malware, spyware, m.m.

Peter Kruse, der er konsulent hos sikkerhedsfirmaet CSIS, advarer nu imod Android Market og brugen deraf, som han sammenligner med at hente programmer ned fra internettet til sin computer, om end endnu mere usikkert.

Peter Kruse skrev:
… med en Android-telefon er det værre, fordi applikationerne ligger i en central database, der er søgbar. På nettet kan du se, om du downloader fra det rigtige domæne, mens det eneste du har i Android Market er andres vurdering

Bare der betales et startgebyr på 25 dollars, er der frit slag med, hvad man vil gøre tilgængelig. Dette betyder også, at mange applikationer får lavet nøjagtige kopier, der i virkeligheden indeholder malware, som du ikke nødvendigvis opdager i aktion. Dette er sket med bl.a. netbank-applikationer.

Kruse anbefaler, at man altid først læser kommentarerne til en applikation, før man henter den, da det kan hjælpe til med at spotte, hvorvidt den indeholder noget, den ikke bør.

Google

Google dropper sin egen 3D teknologi

- Via Comon - , redigeret af Emil , indsendt af Adagio

For et års tid siden lancerede Google sin egen 3D teknologi kaldet O3D, der var et plugin til browsere, som havde det formål at skabe en standard inden for 3D-grafik på nettet af en kvalitet på højde med det, nutidens spil kan præstere at levere.

O3D, der er et shader-baseret low-level API, er dog nu blevet droppet igen, da Google har valgt at støtte op om udviklingen af et konkurrerende produkt fra Mozilla og Chronos Group kaldet WebGL, der er baseret på OpenGL ES 2.0.

Google vil selv tage aktiv del i udviklingen af WebGL fremover, hvilket er derfor, at O3D er valgt droppet. Kildekoden bag Googles egen standard vil dog forblive tilgængelig i et års tid, til dem der skulle ønske at se nærmere på det.

Gerald Donovan

Rekord: Foto på 45 gigapixels

- Via engadget - , redigeret af Emil , indsendt af BlackFalcon

Billeder med ultra høje opløsninger er typisk taget ved at sammensætte mange individuelle billeder, og her var rekorden indtil for nylig et billede på 26 gigapixels taget i Dresden, Tyskland. Den rekord er nu slået med et billede på hele 45 gigapixels.

Som det er sket tidligere, er billedet taget ved at benytte et automatiseret panoreringsudstyr fra firmaet GigaPan, denne gang i Dubai. Det gigantiske billede er sammensat af 4.250 billeder taget med et Canon 7D den 23. april.

Kameraet var monteret med et 100-400 mm f/4.5-5.6 L objektiv sat til 400 mm. Det tog omkring 3 timer og 30 minutter at tage de mange billeder.

Billedet blev til som en teknisk test af GigaPans nye GigaPan Epic Pro og blev taget af fotografen Gerald Donovan sammen med to GigaPan-teknikere.

En video af, hvordan optagelsen blev til, kan ses herunder. Selve billedet kan du se hos GigaPan.

Adobe

Adobe-evangelist: Flash fungerer godt i Android 2.2

- Via Android And Me - , redigeret af Pernicious

Android 2.2 (FroYo) er på vej, og i den vil der være meget bedre integration med Flash. I den forbindelse er der dukket en video op på YouTube, hvor Adobe-evangelist Ryan Stewart giver en gennemgang af afspilleren, der viser gode takter på hans Nexus One.

Videoen viser, hvordan den nye afspiller behandler forskellige flash-elementer på flere forskellige hjemmesider – bl.a. hjemmesider, der udelukkende er lavet i flash, samt videoafspilning. Begge dele ser ud til at køre flydende og uden problemer. I slutningen af videoen ses desuden et lille glimt af den nye homescreen til Android 2.2, der viser en opdateret launcher og et globalt søgefelt.

Det forventes, at Google afslører den nyeste Android i denne måned, hvilket også underbygges af det øgede antal besøgende med 2.2 firmware hos androidandme.com.

Du kan se videoen af gennemgangen herunder.

SXC - costi

Test af tre værktøjer til at styre skyen

- Via NetworkWorld - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Skal man ud og leje serverkapacitet i skyen som privat, er det en god idé at have et værktøj, der kan holde styr på, hvordan ens ressourcer udnyttes. Hos NetworkWorld har de sat sig ned og kigget nærmere på tre forskellige produkter, der kan dette, i hvad de selv kalder den første test af sin art i verden.

Det drejer sig om produkterne RightScale, Tap In Systems og Cloudkick, der alle blev testet i skyen hos Amazon, Rackspace og GoGrid, hvor man så vidt muligt bestræbede sig på at efterligne virkelige brugsscenarier.

Til alle de forskellige test blev der testet på en Linux/Apache/MySQL/PHP (LAMP)-opsætning.

Den generelle konklusion af testen er, at de var mest imponerede over løsningen fra RightScale, der både tillod stor kontrol og et godt indblik i, hvordan skyen virkede, specielt hos Amazon.

Tap In Systems var lidt mere indviklet at bruge, men en bedre allrounder, hvor Cloudkick udmærkede sig ved at være det nemmeste værktøj at benytte.

Du kan læse en deltaljeret gennemgang af hver af de tre værktøjer ved at følge linket til kilden.

Canonical Ltd.

Ubuntu satser på netbooks med ny GUI

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Migger

I går startede Ubuntus årlige udviklingskonference, der denne gang finder sted i Belgien og fortsætter frem til den 14. maj. I den forbindelse kunne Mark Shuttleworth, direktør for Canonical, fremvise en ny brugerflade kaldet Unity.

Unity er lavet med henblik på at være nem at bruge samt kræve så få ressourcer som muligt med det formål at henvende sig til især netbooks. Resultatet er en brugerflade, der er noget anderledes, end hvad man ellers er vant til fra f.eks. GNOME.

En af ændringerne er en menu placeret i siden af skærmen, som giver overblik over, hvilke programmer der både er aktive, og som man kan starte. Det er gjort for at maksimere den vertikale plads, der typisk ikke er meget af på en netbook-skærm.

Brugerfladen er opbygget af kendte komponenter som blandt andet GNOME 3, Mutter, Zeitgest og Clutter.

Ud over Unity fortalte Shuttleworth også om Ubuntu Light, der er lavet med henblik på systemer, der skal boote på få sekunder, som f.eks. i bundkort, der tilbyder instant-on-funktionalitet.

Yderligere informationer om Unity og Ubuntu Light, kan læses i et blog-indlæg på Shuttleworths egen blog.

IT- og Telestyrelsen

3 fik 4G-licens for en slik

- Via IT- og Telestyrelsen - , indsendt af mknielsen

It- og Telestyrelsen har netop offentliggjort priserne, som de fire teleselskaber betalte i forbindelse med 4G-auktionen for frekvenser i 2,5 GHz området.

[list][li]TDC: 333.333.000 kroner [/li]
[li]Telenor: 333.333.000 kroner[/li]
[li]Telia: 336.331.000 kroner[/li]
[li]Hi3G: 7.091.000 kroner[/li][/list]

Som tidligere nævnt har TDC, Telenor og Telia hver fået 2 x 20 MHz parrede frekvensbånd, og 3 (Hi3G) har fået 2 x 10 MHz. Oven i disse frekvenser har 3 modtaget 25 MHz uparrede frekvenser. Telenor 10 MHz uparrede frekvenser og Telia 10 MHz uparrede frekvenser samt tildeling af frekvensblokken C10.

3 udtalte efter auktionen, at de var tilfredse med resultatet. Selvom de kun fik et halvt så stort parret frekvensbånd som de andre, betalte de kun en brøkdel for det.

Samlet tjente staten 1.010.088.000 kroner på auktionen.