mboost-dp1

Microsoft Corporation

Microsoft-chef: Den europæiske krise er en mulighed for it-branchen

- Via Computerworld DK - , redigeret af Emil

En økonomisk krise er ikke så slem, at den ikke er godt for noget. Det mener Microsofts øverste chef for internationale affærer, Jean-Philippe Courtois, i hvert fald.

Courtois mener, at it-branchen skal se på den nuværende europæiske krise som en mulighed for innovation og udvikling, hvilket er, hvad Microsoft selv gør.

Med nedskæringer og voksende brug for effektiviseringer af manuelle processer, bliver det innovative it-løsninger, som vil dominere, mener Coutois, som nævner, at for at Europa kan køre som en velsmurt maskine, skal vi have færre folk til at gøre samme arbejde – og mere til – hvilket er, hvor it-løsningerne kommer ind i billedet.

Jean-Philippe Courtois, Microsoft International skrev:
Overalt i Europa er der for tiden stort pres på borgere og regeringer, fordi det er nødvendigt at skære ned på budgetterne. Det gør ondt. Og der er hårdt brug for innovative løsninger, der kan udløse omkostningsreduktioner. På den måde er EU-krisen en forretningsmulighed for os.

Courtois er især af den overbevisning, at cloud computing går en stor fremtid i møde, da der vil kunne spares og effektiviseres stort deraf.

TDC A/S

TDC bremser superbredbånd

- Via EPN.dk - , redigeret af Emil , indsendt af Towly

Efter TDC sidste år opkøbte DONG Energys fibernetværk, så det ud til, at telegiganten ønskede at dominere det danske fibermarked. Helt således ser det dog ikke ud til forholde sig.

De 325 mio. kr., som TDC betalte for DONGs fiberforretning, lader nemlig til mere at være for at udrydde en konkurent end for at overtage og udvide deres marked. TDC tror nemlig ikke på, at der er nogen fremtid for fibernetværk i Danmark, men mener derimod, at deres nuværende kobbernetværk er mere end rigeligt mange år ud i fremtiden.

TDC har i Nordsjælland i det store og hele stoppet udrulningen af fibernet, og det er selvom, DONG har tilbudt at lægge fiber ned til rabatpris, da de i forvejen selv er i gang med at lægge elledninger.

Jess Ibsen, netværkschef i TDC skrev:
Vi ser ikke noget behov for at levere fiber. Vi kan tilbyde op til 50 Mbit/s på de eksisterende kobberkabler. Kobberinfrastrukturen vil leve i mange år endnu.

Eksperter inden for området er bekymrede over TDC’s beslutning og opfordrer politikkerne til at skride ind.

Torben Rune, teleanalytiker og direktør i Netplan skrev:
Fibernet er nødvendigt for udviklingen af vores samfund. For øjeblikket vokser behovet for bredbånd eksponentielt. Når TDC nu ikke vil lægge fiberrør i jorden, når der alligevel graves, forspilder vi en enestående mulighed.

DSB

DSB lider under egen internetsucces

- Via Berlingske - , indsendt af vandfarve

Da DSB først indførte gratis internet i togene, virkede det som en god idé for firmaet – det gør det dog ikke længere.

På strækningen mellem Århus og København er forbindelsen blevet så populær blandt togets passagerer, at netværket er særdeles overbelastet. Dette skyldes, at folks adfærd på togene er anderledes, end hvad DSB havde forestillet sig.

I stedet for at forbindelsen i toget mest bruges af forretningsfolk til arbejde, så bruges den i stor grad af folk, der streamer tv-serier, film og spiller computerspil online.

DSBs Udviklingschef Lars Emil Kragh skrev:
Vi oplever en ændret adfærd, hvor flere downloader fra nettet. Det betyder, at det kan give problemer for kvaliteten af forbindelsen. Derfor holder vi nøje øje med trafikken, så vi kan sikre en god oplevelse for alle.

Da der er et loft på kapaciteten af forbindelsen, spekuleres der på nuværende tidspunkt i at indskrænke mulighederne for at kunne streame og downloade, indtil der er fundet en teknisk løsning på problemerne.

sxc - Henkster

SAP køber SyBase for 34 mia. kroner

- Via SAP - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Tyske SAP har indgået en aftale med SyBase om opkøb af firmaet og tilbyder i den forbindelse at opkøbe alle aktier kontant for 34 milliarder kroner, eller 44 % mere den gennemsnitlige aktiepris gennem de seneste tre måneder.

Opkøbet sker for at styrke SAP i kampen mod især Oracle, der gennem den seneste tid har taget flere og flere markedsandele fra SAP.

Som ved de fleste store handler har bestyrelserne i virksomhederne godkendt handlen, men endnu afventes aktionærernes accept, ligesom en række myndigheder også skal godkende den.

Det er især SyBases mobile platform og databaseteknologi, som SAP er interesseret i. Netop den mobile platform håber SAP at kunne udnytte hurtigt og på sigt indarbejde i deres databaseekspertise for deres nuværende produkter.

Bill McDermott, direktør for SAP skrev:
With this transaction, SAP will dramatically expand its addressable market by making available its market-leading solutions to hundreds of millions of mobile users, combining the world’s best business software with the world’s most powerful mobile infrastructure platform.

Flickr - dweekly

HTC slår tilbage mod Apple

- Via HTC - , redigeret af Net_Srak , indsendt af sissy

I starten af marts valgte Apple at sagsøge mobiltelefonproducenten HTC, hvilket omgående fik HTC til at afvise Apples anklager, men derudover skete der ikke mere.

Nu er der kommet et nyt svar fra HTC, og som det ofte er tilfældet i patentsager, så er svaret et modsøgsmål, hvor HTC anklager Apple for at have overtrådt en række af deres patenter.

Ligesom Nokia, har HTC bedt den amerikanske internationale handelskommission ITC (International Trade Commission), om at forbyde al import af iPhones, iPods og iPads i USA.

HTC pressemeddelelse skrev:
We are taking this action against Apple to protect our intellectual property, our industry partners, and most importantly our customers that use HTC phones.

HTC mener, Apple har overtrådt fem af deres patenter, som bl.a. omhandler håndteringen af strømbesparende funktioner. Med modsøgsmålet er der lagt op til et langvarigt juridisk tovtrækkeri.

flickr - kevindooley

Twitter-beskeder er som meningsmålinger

- Via Carnegie Mellon - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kasperfmn

Hos Carnegie Mellon University i USA, har man kigget nærmere på en milliard Twitter-beskeder skrevet i perioden 2008-2009 for at analysere indholdet i dem.

Ud fra de mange beskeder undersøgte forskerne, hvordan folks holdning var i disse beskeder i forhold til en række emner. Det viser sig, at når man sammenlignede disse med resultatet af velkendte meningsundersøgelser, var de næsten identiske.

Resultatet af undersøgelsen viser, at Twitter, inden for nogle emner, kan bruges til at lave billige meningsmålinger. Professor Noah Smith, der var med til at lave undersøgelsen, påpeger dog, at værktøjerne til at udtrække data fra sociale medier som Twitter, endnu var meget nye, og resultaterne derfor ret grove.

Noah Smith, Professor skrev:
The results are noisy, as are the results of polls. Opinion pollsters have learned to compensate for these distortions, while we’re still trying to identify and understand the noise in our data. Given that, I’m excited that we get any signal at all from social media that correlates with the polls.

I undersøgelsen fokuserede man på beskeder, der omhandlede politik eller økonomi.

Lime Wire LLC.

LimeWire står til at tabe retssag

- Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

I den efterhånden langvarige retssag mellem RIAA og fildelingstjenesten LimeWire har en amerikansk dommer nu afsagt dom uden domsforhandling til fordel for RIAA.

Dommeren mener, at LimeWire med stor sandsynlighed har været medvirkende til udbredelse af ophavsretsligt beskyttet materiale, bl.a ved at have forsømt at fjerne torrents fra deres service.

LimeWire brugte bl.a. som forsvar, at de bad brugerne acceptere en betingelse (via et flueben) under installation, der lød “I will not use LimeWire for copyright infringement”. RIAA har fremvist søgninger fra LimeWire, der indeholdte 93 % ophavsretsligt beskyttet materiale (ud af 1.800 filer), samt interne dokumenter fra LimeWire, som angiveligt viste, at LimeWire var klar over dette forhold.

Der blev også fremlagt påstande om, at 98,8% af det downloadede materiale via LimeWire var beskyttet af ophavsret. I 2006 indførte LimeWire et hash-baseret filter med det formål at frasortere beskyttet materiale, men da funktionen som standard er slået fra, mente dommeren samlet set ikke, at LimeWire havde gjort nok for at forhindre udbredelsen.

Sagen er med dommen endnu ikke afsluttet, og parterne mødes igen med dommeren den 1. juni, hvor sagens videre forløb skal gennemgås.

Mozilla Foundation

Mozilla-boss takker af

- Via John Lilly Blog - , redigeret af Emil

Efter at have været ved Mozilla i fem år og siddet som administrerende direktør for organisationen siden 2008 har John Lilly valgt at stoppe.

Da Lilly startede, regnede han blot med at skulle hjælpe lidt til fra sidelinjen, men blev siden mere og mere involveret, indtil han pludselig var fastansat.

Opsigelsen kommer, fordi Lilly ønsker at søge nye udfordringer, der har med iværksætteri at gøre, hvilket han har fundet hos venture-selskabet Greylock Partners.

John Lilly, administrerende direktør for Mozilla skrev:
I’ve really been missing working with startups, and want to learn how to invest in and build great new startups, so am planning to join Greylock Partners as a Venture Partner once we transition here.

Lilly vil dog ikke stoppe som direktør lige med det samme, men først forlade chefstolen, når der er fundet en passende efterfølger. Derudover vil han blive ved med at have en plads i bestyrelsen.

flickr - Redvers

Tyskland har DNS-problemer med .de

- Via Heise Online - , redigeret af Emil

Topdomænet (TLD) for Tyskland, .de, har gennem de seneste timer ikke fungeret særligt godt, hvilket har gjort det svært at tilgå alle tyske hjemmesider.

Årsagen er ifølge den tyske mediekoncern Heise, at DNS-serverne hos DeNIC, der håndterer .de-domænet, ikke svarer korrekt på DNS-forespørgsler, hvis de overhovedet svarer.

Årsagen til at der overhovedet er nogle adresser, der svarer, skulle være på grund af den DNS-cache, som de enkelte internetudbydere har.

DeNIC beretter ikke selv meget om fejlen, og har fortalt til Heise, at de er bekendt med en fejl på en række af deres servere, men at de endnu ikke ved, hvornår de vil være rettet.

I mellemtiden anbefaler Heise, at de, som vil læse Heises hjemmeside, tilføjer ip-adressen manuelt til deres hosts-liste.

Opdatering: Der skulle nu være styr på DNS-serverne igen.

Apple Inc.

Secunia finder kritisk sårbarhed i Safari

- Via The Inquirer - , redigeret af Emil , indsendt af Magten

Anvender man Apples Browser, Safari, under Windows, er der ekstra god grund til at være opmærksom på, hvilke sider man går ind på.

Det danske sikkerhedsfirma Secunia har opdaget en fejl i browseren, de betegner som kritisk, idet den kan tillade afvikling af kode på en computer, som benytter browseren.

Fejlen, der også er blevet bekræftet af US Computer Emergency Readiness Team (US-CERT), skyldes en sårbarhed i den måde, browseren håndterer vindue-objekter.

Apple har endnu ikke nogen fejlrettelse klar, men man kan sikre sig ved at slå afviklingen af JavaScript fra i browseren.

Fejlen er fundet i Safari 4.0.5, men kan også eksistere i ældre versioner.