mboost-dp1

Google

Google “kom til” at indsamle privat datatrafik

- Via Google Blog - , redigeret af Pernicious

I en sag, der kan skade Googles troværdighed, har de nu måttet indrømme, at de har indsamlet privat datatrafik fra ubeskyttede trådløse netværk fra deres kamerabiler. Det er sket i forbindelse med kamerabilernes rundtur for at tage billeder til Street view.

Google oplyser på deres blog, at softwaren til at opsamle data er blevet brugt ved en fejl.

Google blog skrev:
In 2006 an engineer working on an experimental WiFi project wrote a piece of code that sampled all categories of publicly broadcast WiFi data. A year later, when our mobile team started a project to collect basic WiFi network data like SSID information and MAC addresses using Google’s Street View cars, they included that code in their software—although the project leaders did not want, and had no intention of using, payload data.

Indrømmelsen kommer efter, at europæiske datamyndigheder med Tyskland i spidsen har presset den amerikanske internetgigant for at udlevere informationer om de data, de indsamler. Det fik Google til at foretage en intern undersøgelse, hvor fejlen blev opdaget.

I bloggen påpeger Google yderligere, at de højst har opsnappet fragmenter af data fra de ubeskyttede netværk, da bilen sjældent er i nærheden af et netværk i særlig lang tid af gangen, og fordi de løbende skifter kanal.

Northrop Grumman

Laseren fylder 50 år

- Via 50 Years Laser - , redigeret af Pernicious

Den 16. maj 1960 blev den første fungerende LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) tændt på Hughes Research Laboratories i Malibu, Californien.

Hvad man engang kaldte “light of hope”, danner i dag grundlag for en gigantisk industri og et hav af teknologier. Allerede i laserens spæde barndom sagde man, at den ville kunne helbrede synet, skære og svejse i materialer, styre, lokalisere og tilintetgøre raketter, måle forurening i atmosfæren og endda sætte gang i nuklear fusion.

Laseren er stadig et relativt nyt værktøj, og man bliver ved med at finde nye anvendelsesområder. Den digitale informationsteknologi og forbrugerelektronikindustrien er afhængige af den, og mange steder har den erstattet tidligere teknologier på grund af sin præcision, fleksibilitet og relativt billige pris.

Følg linket til kilden for at læse meget mere om laserens historie på 50-years-laser.com.

US Air Force

US Air Force rammes af Sonys fjernelse af “anden OS”-funktion

- Via Ars Technica - , redigeret af kasperfmn

En af Sonys største enkelt-kunder, en forskningsafdeling i det amerikanske luftvåben kaldet US Air Force Research Laboratory (USAF-RL), bliver også ramt af Sonys beslutning om at fjerne muligheden for at køre et andet operativsystem end deres eget GameOS på PlayStation 3.

USAF-RL testede i november 2009 et selv-konstrueret cluster på 53 TeraFlops bestående af 336 stk. PlayStation 3, der gør brug af funktionen “andet OS”, og d. 6 januar 2010 blev der bestilt yderligere 1.700 stk. PlayStation 3 160 GB-modeller til en udbudspris på 663.000$, hvilket bragte ydelsen op på 500 TeraFLOPS.

Clusteret er naturligvis ikke forbundet til PlayStation Network og får ej heller firmware-opdateringer fra Sony, men beslutningen vil ramme dem alligevel. Problemet opstår, hvis en maskine i clusteret skal sendes til reparation, da den kommer tilbage med nyeste firmware, da der er tale om en “refurbished” model.

USAF-RL har udtalt, at de er skuffede over Sonys beslutning, men at de vil forsøge at få det bedste ud af clusteret i dets levetid. Sony har ifølge kilden endnu ikke udtalt sig.

Google Inc.

Googles Nexus One på vej til detailhandlen

- Via Reuters - , indsendt af Avenger-

Det er ikke noget, der forekommer alt for ofte, men til tider går også Google galt i byen med nye produkter og tjenester. Det seneste eksempel på dette er den for nyligt åbnede onlinebutik for salget af deres Nexus One-smartphone, som nu lukker ned igen.

Det er ikke mere end blot fire måneder siden, Google lancerede onlinebutikken for Nexus One, som de i går kunne annoncere ville lukke igen. Håbet var ellers, at Nexus One blot ville være det første af mange produkter, som skulle sælges via butikken.

Andy Rubin, Google skrev:
It’s clear that many customers like a hands-on experience before buying a phone.

Google vil i stedet begynde at sælge Nexus One igennem detailhandlere på traditionel vis, noget som de ellers havde håbet på at kunne undgå. Planen for Google med Nexus One var at skære alle mellemled ud, således at produktet blev billigere at sælge.

Så snart Nexus One bliver tilgængelig i butikkerne, vil onlinebutikken lukke ned og i stedet fungere som en portal, der viser, hvilke Android-telefoner der er tilgængelige og hvor.

TDC A/S

Demonstration af hvor hurtig LTE er i forhold til Turbo 3G (HSPA)

- Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious

Med de netop afsluttede handler af LTE-licenserne, hvor blandt andet TDC købte en licens til 333 millioner kroner, går der ikke lang tid før vi danskere får mulighed for at surfe med op i mod 10 gange hurtigere hastigheder på det mobile bredbånd.

For at få en idé om, hvor stor forskellen på det ‘gamle’ Turbo 3G (HSPA)-netværk og det nye LTE, lavede TDC en kort demonstration til til deres presseevent.

I videoen har TDC sat to forskellige computere op til internettet, en via Turbo 3G (HSPA) og en via LTE og man ser så, at computeren med LTE er omkring 3 sekunder om at hente CNNs hjemmeside og Turbo 3G (HSPA) er omkring 10 sekunder om det samme.

Det er planen at LTE nettet vil begynde at blive klar til forbrugerne i storbyerne omkring midten af 2011 og det vil herefter udbredes til resten af landet.

Ford

Forskere hacker en bil

- Via Yahoo News - , redigeret af kasperfmn

Efterhånden som vi bevæger os mere og mere ind i den digitale alder bliver vores biler også mere avancerede. Dette betyder bl.a. at computere frem for mekaniske dele kontrollerer diverse ting i bilen: Bremser, speedometer-visning, lamper, A/C, radio, osv.

I et forsøg af forskerne Tadayoshi Kohno og Stefan Savage lykkedes det at hacke og ubrugeliggøre bremserne i en bil, ændre speedometer-læsningerne, tænde for radio og A/C samt bestemme deres indstillinger.

Det var dog nødvendigt for de to forskere at sætte en PC i bilen, styre denne via trådløs for at kunne gøre disse ting. Ligeledes skulle de lære om den måde, bilen kommunikerer på, via et såkaldt Controller Area Network (CAN), og finde en måde at smide deres egne pakker ind i dette system på – som dog lykkedes forskerne via et program de udviklede, som de kalder “CarShark”.

Wikipedia

Nyt design på Wikipedia

- Via Wikimedia Blog - , redigeret af Emil , indsendt af svenskmand

Wikimedia har lanceret et nyt design til deres populære online encyklopædi Wikipedia.org, der ud over at introducere et nyt friskt look også byder på forbedret samt ny funktionalitet.

I en nyhed på Wikipedia samt i et blog-indlæg hos Wikimedia beskrives opdateringerne, der bl.a. byder på ændringer af navigationen inde på hjemmesiden såvel som en opdatering og forbedring af den toolbar, der bruges til at ændre artikler med.

To nye “wizard”-tools er desuden blevet introduceret, den såkaldte Link wizard, der gør det at smide links ind på artikler nemt og hurtigt, samt Table wizard, der gør det at indsætte diverse tabeller mere simpelt.

Wikipedias kendte globus-logo har desuden også fået sig en opdatering, som der kan læses nærmere om her.

NASA

Voyager 2 bortført af rumvæsner!

- Via Google - , redigeret af kasperfmn

Voyager 2 begyndte sidst i april at sende data tilbage i et format, som forskerne fra NASAs Jet Propulsion Laboratory (JPL), der overvåger den, ikke kan dekode.

Dette skyldes højst sandsynligt en “flipped bit” på grund af kosmisk stråling, og forskerne på JPL arbejder på at finde frem til fejlen og rette den, hvis muligt; enten ved at genstarte den fejlramte bit eller simpelthen at programmere udenom den.

Ed Stone, forsker på projekt Voyager skrev:
This is volatile memory just like in your computer where you boot up and so occasionally a cosmic ray particle can cause one of the bits to flip, or it can actually have a failure in one of the bits.

Der er dog nogle, der har andre teorier omkring, hvor fejlen stammer fra. Således mener “alien-expert” Hartwig Hausdorf, at rumvæsner har fundet satellitten og bruger den til at sende signaler tilbage til Jorden.

Flickr - stefano girardi

Vi fravælger bevidst sikre adgangskoder

- Via Version2 - , redigeret af Emil

I en ny undersøgelse foretaget af Cit-aware bliver der taget et kig på danskernes viden omkring adgangskoder og brugen deraf.

Undersøgelsen viser både godt og dårligt nyt omkring danskernes forhold til deres adgangskoder, idet op imod 80 % af de adspurgte i undersøgelsen godt ved, hvordan man laver en sikker adgangskode, men halvdelen af disse 80 % er fuldkommen ligeglade og bruger alligevel usikre adgangskoder som f.eks. qwerty eller 123456.

Robin Sharp, docent ved DTU Informatik skrev:
Det er påfaldende mange, som efter eget udsagn bruger mangelfulde adgangskoder, og det er et stort problem, hvis de eksempelvis har valgt svage adgangskoder til deres netbank eller pension.

Undersøgelsen viser desuden også, at danskerne i det store hele er ubekymrede og blindt tillidsfulde på internettet vedrørende ting som handel via nettet eller brug af netbank.

Det skal dog påpeges, at der i undersøgelsen med vilje ikke er spurgt ind til, hvor der bliver brugt sikre eller usikre adgangskoder, således at alle de adspurgte hypotetisk set egentlig godt kunne have sikre adgangskoder til vigtige oplysninger som netbank, men samtidig have usikre adgangskoder til internetfora som f.eks. newz.dk.

Open Handset Alliance

Android 2.2 får trådløs tethering

- Via TechCrunch - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Slettet bruger

Mens den næste udgave af Android, version 2.2, nærmer sig, kommer der mere og mere information ud om, hvad denne indeholder, og seneste skud på stammen er en funktion, der har været efterspurgt i lang tid, nemlig trådløs tethering, hvilket vil sige muligheden for at dele ens mobile internetforbindelse med andre enheder, f.eks. en bærbar computer.

I mange lande, inklusiv Danmark, har det allerede været muligt at gøre dette, blot gennem telefonens USB-forbindelse – men i USA har mange teleudbydere holdt muligheden helt tilbage eller krævet et ekstra månedligt beløb for at aktivere den.

Dette har også ført til, at der på Android Market og mange andre steder på nettet kan hentes programmer, som har tilføjet muligheden til folks telefoner. Fælles for disse er dog, at de enten kræver, at man har rootet sin Android-telefon, eller at der er tale om betalingsapplikationer, der snyder telefonen til at tro, at det dens egen data, den kommunikerer.

Skal man imidlertid tro det screenshot, der er sluppet ud, vil funktionen blive indbygget i Android fra v2.2, omend det stadig er uvist, om teleudbydere i f.eks. USA vil få muligheden for selv at kunne slå funktionen til og fra.

Android 2.2, også kaldet FroYo, vil formentlig blive lanceret til Google I/O, der finder sted onsdag og torsdag i næste uge. Opdateringen forventes først at komme til Google Nexus One, og senere til andre Android 2.1-enheder såsom HTC Desire og HTC Legend.