mboost-dp1

Nets

Terrordømte brødre brugte keyloggere: Stjal NemID fra bibliotekscomputere

- Via DR -

En stor svindelsag har synliggjort svaghederne ved NemID – keyloggere blev brugt til at tilegne sig flere millioner.

Sagen om de terrordømte brødre, der har svindlet for millioner, har også fremhævet svagheden ved NemID.

Det er nemlig NemID, der er blevet brugt som angrebsmetoden i omfattende svindel for et tocifret millionbeløb.

Brødrene har installeret keyloggere på bibliotekscomputere, som derigennem har givet dem information om flere personers NemID.

Med keylogger kunne brødrene få at vide, hvornår deres ofre var løbet tør for NemID-koder.

Læs også: Sårbarhed belaster NemID.

Når de var blevet gjort opmærksomme på, at ofrene ville få tilsendt nye NemID, stjal de ofrenes nye NemID direkte ud af deres postkasser.

Med logindetaljerne stjålet fra bibliotekscomputere og NemID stjålet fra postkasser havde brødrene adgang til ofrenes bankkonti.





Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
8. dec. 2020 16:23
#svaghed

Det er svært at designe IT så det beskytter i tilfælde hvor de sorte hatte har så meget adgang.

Vi taler om tilfælde hvor de sorte hatte har:
* brugernavn
* password
* adgang til fysisk postkasse
Gravatar #2 - arne_v
8. dec. 2020 16:31
#sagen

Jeg undrer mig mere over hvorfor disse to ikke er blevet udvist og udsendt.

Selv hvis de har fået tilkendt statsborgerskab så er en terrordom en af de straffe som kan udløse frakendelse af statsborgerskab.
Gravatar #3 - fe950
8. dec. 2020 17:07
Statsborgerskab eller ej, så sætter den europæiske menneskerettighedskonvention rammer for hvad der kan tillades.

Hvad betyder de sorte hatte iøvrigt?. Jeg kender ikke det udtryk.
Gravatar #4 - arne_v
8. dec. 2020 17:27
fe950 (3) skrev:

Hvad betyder de sorte hatte iøvrigt?. Jeg kender ikke det udtryk.


https://en.wikipedia.org/wiki/Black_hat_(computer_...
Gravatar #5 - arne_v
8. dec. 2020 17:36
fe950 (3) skrev:

Statsborgerskab eller ej, så sætter den europæiske menneskerettighedskonvention rammer for hvad der kan tillades.


Der er juridisk mulighed for det i dansk lovgivning.

En terror dom er en af de de straffe som kan udløse fratagelse af statsborgerskab.

Udelukkende udfra dommen kan det ske ved domsafgørelse. Og hvis det vurderes at have skadet danmarks interesser, så kan det ske rent administrativt.

Forudsat at de ikke bliver statløse. Men Somalia eksisterer stadig.

Det er viljen til at gøre det der mangler.

Gravatar #6 - Athinira
8. dec. 2020 17:54
fe950 (3) skrev:
Statsborgerskab eller ej, så sætter den europæiske menneskerettighedskonvention rammer for hvad der kan tillades.

Hvad betyder de sorte hatte iøvrigt?. Jeg kender ikke det udtryk.


Hackere betegnes generelt som at de bærer en hat af en specifik farve, afhængigt af hvordan de opererer.

White Hat
Hacker (eller sikkerhedsspecialist) som arbejder inden for lovens rammer i at stoppe hackerangreb, fx ved at finde og fikse sikkerhedshuller (i fx software eller i netværk eller systemer generelt), eller som hjælper med at spore kriminelle hackere og få dem arresteret.

Black Hat
Kriminel hacker. Hacker for egen vindings skyld, for at skabe ravage/ødelæggelse eller potentielt for at fremme en politisk agenda.

Grey Hat
Mellemting mellem White Hat og Black Hat. Agerer ikke altid ud fra egen vindings skyld, og når de gør det, så foregår det ikke nødvendigvis på en direkte kriminel måde. Fx kan de finde på at offentliggøre eller sælge sikkerhedshuller. En Grey Hat kan dog godt finde på at presse eller bryde loven og tage ufine metoder i brug. En Grey Hat er fx en hacker som hacker et firma uden at spørge om lov, for så bagefter at informere dem om de sikkerhedshuller der blev benyttet så firmaet kan lukke dem.

Derudover:

Red Hat
En selvtægtshacker som påtager sig samme opgave som en White Hat (at bringe Black Hats ned), men frem for fx at arbejde for at få dem arresteret, så vil en Red Hat i stedet angribe dem hvis muligt, fx med DDoS-angreb, eller ved at slette alt på deres servere.

Blue Hat
Hacker som er ansat af at firma til at finde sikkerhedshuller. MicroSoft har en Blue Hat-konference, som dog ikke er åben for offentligheden.
https://www.microsoft.com/bluehat

Green Hat
Nybegynder som er ivrig efter at lære faget.
Gravatar #7 - fe950
8. dec. 2020 19:03
Så blev jeg kloger. Skal huske at tænke i eng. Termer.
Gravatar #8 - MOA
8. dec. 2020 22:32
Det der undre mig, er at de bruger en keylogger... så får de vel brugernavn + adgangskode, men de får vel kun den ene nøgle der er brugt.

Men hvad gør de så, bestiller et nyt NemID og snupper det fra adressen? Men så slukkes det gamle jo med det samme og ejeren må fatte mistanke.

Gravatar #9 - Vanvittig
8. dec. 2020 22:42
#0
Dumt at taste passwords på en ikke-personlig enhed, som andre har adgang til.

#2
Det var desværre helt indtil 2014 sådan, at dobbelt statsborgerskab ikke var tilladt i Danmark. Det betyder, at alle der fik dansk indfødsret indtil det år, først skulle annullere deres eksisterende statsborgerskab, hvis det var muligt. Når det så er sagt, så er der generelt givet dansk indfødsret til alt, alt for mange, der ikke skulle have haft det - efter min mening. Helt indtil 2005 var der slet ingen sprogkrav, og først i 2015 blev indfødsretsprøven indført. Det betyder, at vi i dag har personer i Danmark med dansk statsborgerskab, der ikke kan et ord dansk, som bevæger sig rundt i samfundet med tolke, der klarer alt kommunikation med kommune og sundhedsmyndigheder på moderssproget. Man kan diskutere, hvor stor gavn danskere har af statsløsekonventionen.

#3
Det har du desværre ret i. Man kan diskutere, hvor stor gavn danskere har af, at Danmark er sluttet op om EMRK's artikel om "retten til familieliv", der typisk er den artikel, der bruges til at forhindre udvisning af kriminelle udlændinge. I alt fald kunne Folketinget og regeringen overveje i højere grad at ignorere EMD's afgørelser på området, ligesom bl.a. Storbritannien, Finland og Italien er berygtede for.

#5
Statsborgerretskonventionen siger, at en stat kun må frakende statsborgerskab i sager, hvor det er afgørende for dens vitale interesser. I sidste ende er det EMD, der bestemmer hvad "vitale interesser" betyder. Løsningen er at droppe disse forældede konventioner, men desværre var der mig bekendt kun 13 procent af vælgerne, der stemte på partier, der ønsker et opgør med konventionerne ved sidste valg. 87 procent af vælgerne mener altså, at statsborgerretskonventionen og EMRK skal gælde først i Danmark, selvom man nok kan diskutere, hvor mange danskere der reelt har gavn af dem.
Gravatar #10 - arne_v
8. dec. 2020 23:56
#8

Det står faktisk i artiklen.

De venter indtil personen løber tør for nøgler og der sendes et nyt.

Så stjæler de kortet fra postkassen.

Og løber med pengene inden brugeren bliver klar over at kortet ikke er nået frem.


Gravatar #11 - arne_v
9. dec. 2020 00:22
Vanvittig (9) skrev:

#2
Det var desværre helt indtil 2014 sådan, at dobbelt statsborgerskab ikke var tilladt i Danmark. Det betyder, at alle der fik dansk indfødsret indtil det år, først skulle annullere deres eksisterende statsborgerskab, hvis det var muligt.


Ja. Sådan var teorien.

Virkeligheden ervar lidt anderledes. I 2011 var det 69% som fik lov at beholde deres eksisterende statsborgerskab og de resterende 31% fik 2 år til at få deres gamle statsborgerskab afviklet. Jeg er ret sikker på at alle 31% ikke fik det gjordt.

Så det er formentlig noget i omegnen af 80% som har beholdt deres gamle statsborgerskab. Og det er vel ikke helt urealistisk at tro at dem der har kunnet og villet opsige deres gamle statsborgerskab er dem fra vestlige lande, mens dem der ikke har kunnet eller villet er dem fra ikke-vestlige lande.

Så ...

Gravatar #12 - Ni
9. dec. 2020 09:56
#9 Det er ikke alle, som har råd til at have en computer der hjemme, det dumme består i, at f.eks. ham fra tv, som har en overfyldt postkasse tyvene uden problemer kan snuppe brevet fra.

Det kan også sagtens være, at de ikke har råd til en smartphone, vi har fattige i danmark, selvom nogle ikke rigtigt tror på det, fordi borgerlige politikere laver en Trump. De finder selv på facts og vælgerne æder dem, for de vil gerne have skattelettelsen.

Der er også børn i danmark som ikke får mad hverdag på trods af, at deres forældre er i arbejde.

#Alle
Det har ingen betydning for sagen, hvilken opgave og tidligere domme de har. Sagen er, at det er udbredt og vi høre ikke om det, for det går ud over de fattigste og politiet er underfinansieret. Foghs vælgere ville hellere have skattelettelser og give kriminelle fri løbebane.
Gravatar #13 - Vanvittig
9. dec. 2020 10:58
#11
Interessante tal. Alene det, at man har afgivet urigtige oplysninger eller ikke har overholdt fristerne, giver hjemmel til frakendelse (også til statsløshed). Det er faktisk den eneste undtagelse, der er i statsløsekonventionen. Det bruges især om fortiet kriminalitet, hvor ansøgerne ikke har oplyst tidligere straffe i deres ansøgning (myndighederne kan kun se 10 år tilbage efter endt dom!!!).

Jeg ved at regeringen og Folketinget aktuelt arbejder på, at give domstolene mulighed for at frakende endnu flere dobbelt statsborgere deres danske statsborgerskab (https://www.ft.dk/samling/20201/beslutningsforslag/b31/index.htm). Så længe vi er tilsluttet statsborgerretskonventionen, vil det dog hele tiden være betinget af, hvordan domstolene og i sidste ende EMD tolker "vitale interesser". Så vidt jeg har forstået, så er "normal" kriminalitet som voldtægt og drab ikke nok. Så skal det måske være en meget grov bandesag, hvor de har bekriget hinanden på åben gade eller noget lignende.

#12
Stop dig selv. Selvfølgelig har alle i Danmark mulighed for at købe en computer. Det er alene et spørgsmål om prioritering. At tømme en postkasse alene er ikke nok, hvis man selv har valgt et stærkt kodeord (og ikke indtaster det på en offentlig computer med keylogger). Selvfølgelig har det betydning for sagen, hvad to terrordømte somaliere laver på fri fod i Danmark. Hvis man virkelig ikke kan udvise dem, så bør man sætte terrordømte der begår ny kriminalitet i forvaring.
Gravatar #14 - arne_v
9. dec. 2020 16:35
Ni (12) skrev:

Det er ikke alle, som har råd til at have en computer der hjemme, det dumme består i, at f.eks. ham fra tv, som har en overfyldt postkasse tyvene uden problemer kan snuppe brevet fra.

Det kan også sagtens være, at de ikke har råd til en smartphone, vi har fattige i danmark, selvom nogle ikke rigtigt tror på det, fordi borgerlige politikere laver en Trump. De finder selv på facts og vælgerne æder dem, for de vil gerne have skattelettelsen.


Hvad der er et rimeligt niveau for socialhjælp er en politisk vurdering.

Men det er en kendsgerning at socialhjælp i Danmark er den højeste i norden.

(Nordisk Socialstatistisk Komité - Social tryghed i de nordiske lande 2012/13)

Og norden ligger uden tvivl højt sammenlignet med resten af verden.

Så ...

Men tilbage til sagen - de bestjålne har råd til en computer.

Fra kilden:


Mere end hundrede danske ofre fra hele landet er ifølge DR’s oplysninger involveret i den nye sag, hvor der er tale om svindel for et tocifret millionbeløb, der er foregået over ti måneder fra 2019 til 2020.


D.v.s. at der er stj[let over 100000 kroner per offer i gennemsnit.

Ni (12) skrev:

Der er også børn i danmark som ikke får mad hverdag på trods af, at deres forældre er i arbejde.


Hvis et forældrepar begge har arbejde og stadig ikke har råd til at give deres børn mad, så er der noget galt med deres prioriteringer.

Hvad er 2 x de facto mindsteløn i Danmark idag? 30000 om måneden?
Gravatar #15 - fe950
9. dec. 2020 16:59
Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde.
Gravatar #16 - CBM
10. dec. 2020 06:31
Sært biblioteker ikke tjekker den slags
Gravatar #17 - Vanvittig
10. dec. 2020 11:44
#16
Ja, det er også sært, at regeringen ikke kommer med toiletpapir og vasker mig i numsen, når jeg nu ikke kan gøre for, at jeg skal lave pølser. Egentlig er biblioteker totalt forældede. Luk dem. Folk må købe deres egne computere og bøger, og selv tage ansvar for cybersikkerhed. Det skal ikke være (endnu en) offentlig opgave. Langt de fleste skatteydere på landets byggepladser, vil med garanti hellere have udgifterne i skattelettelser til en fed tur til Thailand eller en velfortjent rød bøf og vin, end at betale løn til en offentligt ansat, der går rundt og sætter 40 år gamle, nikotingule bøger i system på hylder i hele landet, som bliver udlånt tre gange om året - hvis de overhovedet tilhører den heldige minoritet at biblioteksbøger, der nogensinde bliver udlånt.

HINT: Mange banker og forsikringsselskaber tilbyder tillægspakker til bl.a. indboforsikringen, der dækker tab for cyberkriminalitet. Det er voksent ansvar, hvis man virkelig føler sig udsat. Ikke en offentlig opgave.
Gravatar #18 - CBM
10. dec. 2020 14:11
Vanvittig (17) skrev:
#16
Ja, det er også sært, at regeringen ikke kommer med toiletpapir og vasker mig i numsen, når jeg nu ikke kan gøre for, at jeg skal lave pølser. Egentlig er biblioteker totalt forældede. Luk dem. Folk må købe deres egne computere og bøger, og selv tage ansvar for cybersikkerhed. Det skal ikke være (endnu en) offentlig opgave. Langt de fleste skatteydere på landets byggepladser, vil med garanti hellere have udgifterne i skattelettelser til en fed tur til Thailand eller en velfortjent rød bøf og vin, end at betale løn til en offentligt ansat, der går rundt og sætter 40 år gamle, nikotingule bøger i system på hylder i hele landet, som bliver udlånt tre gange om året - hvis de overhovedet tilhører den heldige minoritet at biblioteksbøger, der nogensinde bliver udlånt.

HINT: Mange banker og forsikringsselskaber tilbyder tillægspakker til bl.a. indboforsikringen, der dækker tab for cyberkriminalitet. Det er voksent ansvar, hvis man virkelig føler sig udsat. Ikke en offentlig opgave.

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde.
Gravatar #19 - arne_v
11. dec. 2020 00:22
#17

Ansvar er vigtigt.

Folk har et ansvar for deres egne PC'ere.

Men ansvaret for bibliotekets PC'ere må høre hjemme hos biblioteket. Det er deres computere. Det er dem der har lov til at installere sikkerhedssoftware. Det er dem som burde være de eneste med adgang til at installere sikkerhedssoftware.

Gravatar #20 - arne_v
11. dec. 2020 00:37
#17

Med hensyn til biblioteker så er der mange undersøgelser som viser at børn bliver dårligere til at koncentrere/fokusere på længere tekster, når de læser på skærm fremfor bøger. Så måske skulle man gøre en indsats for mere bog læsning.
Gravatar #21 - Athinira
11. dec. 2020 03:11
arne_v (19) skrev:
#17

Ansvar er vigtigt.

Folk har et ansvar for deres egne PC'ere.

Men ansvaret for bibliotekets PC'ere må høre hjemme hos biblioteket. Det er deres computere. Det er dem der har lov til at installere sikkerhedssoftware. Det er dem som burde være de eneste med adgang til at installere sikkerhedssoftware.

Så hvad insinuerer du? At bibliotekerne bør være erstatningsansvarlige? Husk at de er pålagt at have computere til deres brugere - det er ikke et frivilligt valg fra deres side :)

Ang. sikkerhedssoftware, så var keyloggerne jo hardwarebaserede, så vidt jeg kan læse mig frem til. Hardware slår typisk software. Jeg læste i en kommentar til en Facebook-artikel at en morgenansvarlig på et bibliotek havde som en af opgaverne at tjekke maskinerne for illegal hardware, men ved ikke om dette er noget som er udbredt på danske biblioteker.
Men hvis keyloggeren er indbygget i fx et tastatur, så kan dette være svært at gennemskue eller nemt at overse hvis tastaturet er generisk. Man kan måske se hvis tastaturet ikke er det samme som dagen før, men det kan jo være det var nødvendigt at skifte det fordi det var blevet ødelagt.

Personligt tror jeg det bedste man kan gøre er at udskifte PCer med Chromebooks på bibliotekerne med gæstekonto aktiveret. Væsentligt mere sikkert da tastaturet er indbygget og du ikke kan installere illegal software på en chromebook, samt det er mere tydeligt hvis der sidder noget i en USB-port der ikke bør være der (hvis en hardware-keylogger der ikke er mellemmand for et USB-tastatur da overhovedet virker på en chromebook). Problemet er at de måske er en del dyrere ift. hærværk/hårdhændet behandling.
Gravatar #22 - arne_v
11. dec. 2020 13:56
Athinira (21) skrev:

Så hvad insinuerer du? At bibliotekerne bør være erstatningsansvarlige? Husk at de er pålagt at have computere til deres brugere - det er ikke et frivilligt valg fra deres side :)


Jeg siger klart at bibliotekerne naturligvis er ansvarlige for deres computere.

At de er pålagt at have disse fratager dem ikke for ansvar.

Om de er erstatningsansvarlige må afhænge af om de har været ansvarspådragende uagtsomme.

Med dansk retspraksis for erstatninger fra det offentlige til borgerne, så må chancerne for erstatning være ca. nul.

Athinira (21) skrev:

Ang. sikkerhedssoftware, så var keyloggerne jo hardwarebaserede, så vidt jeg kan læse mig frem til. Hardware slår typisk software. Jeg læste i en kommentar til en Facebook-artikel at en morgenansvarlig på et bibliotek havde som en af opgaverne at tjekke maskinerne for illegal hardware, men ved ikke om dette er noget som er udbredt på danske biblioteker.
Men hvis keyloggeren er indbygget i fx et tastatur, så kan dette være svært at gennemskue eller nemt at overse hvis tastaturet er generisk. Man kan måske se hvis tastaturet ikke er det samme som dagen før, men det kan jo være det var nødvendigt at skifte det fordi det var blevet ødelagt.


Måske kunne man have fysisk blokeret for muligheden for at fjerne ledninger.

Athinira (21) skrev:

Personligt tror jeg det bedste man kan gøre er at udskifte PCer med Chromebooks på bibliotekerne med gæstekonto aktiveret. Væsentligt mere sikkert da tastaturet er indbygget og du ikke kan installere illegal software på en chromebook, samt det er mere tydeligt hvis der sidder noget i en USB-port der ikke bør være der (hvis en hardware-keylogger der ikke er mellemmand for et USB-tastatur da overhovedet virker på en chromebook). Problemet er at de måske er en del dyrere ift. hærværk/hårdhændet behandling.

[/quote]

Der er visse tekniske muligheder.

Og så er der opsyn.
Gravatar #23 - Athinira
11. dec. 2020 15:11
arne_v (22) skrev:
Jeg siger klart at bibliotekerne naturligvis er ansvarlige for deres computere.

At de er pålagt at have disse fratager dem ikke for ansvar.

Om de er erstatningsansvarlige må afhænge af om de har været ansvarspådragende uagtsomme.

Med dansk retspraksis for erstatninger fra det offentlige til borgerne, så må chancerne for erstatning være ca. nul.

Så et moralsk ansvar? Hvis ja, så er vi helt enige :-)

arne_v (22) skrev:
Måske kunne man have fysisk blokeret for muligheden for at fjerne ledninger.

Jeg overvejede at skrive om dette i mit sidste indlæg.

Problemet er dog at almindelige PC'er altid vil være usikre over for softwareinstallationer. Især nutildags hvor meget software gøres uafhængig af administratoradgang. Hent et program, eksekver det på computeren, kom tilbage senere (eller lad programmet selv rapportere over nettet). Relativt simpelt.

Lang sværere på et lukket system som Chrome OS eller iOS.

arne_v (22) skrev:
Og så er der opsyn.

Opsyn hjælper ikke mod software. Og nu kan man godt høre at det måske er længe siden du har været på et bibliotek, men mange biblioteker er ubemandede i en god del af timerne nutildags. På mit lokale bibliotek kan man skanne sig ind når det er ubemandet med sit sygesikringskort :-)
Gravatar #24 - arne_v
11. dec. 2020 15:30
Athinira (23) skrev:
arne_v (22) skrev:
Jeg siger klart at bibliotekerne naturligvis er ansvarlige for deres computere.

At de er pålagt at have disse fratager dem ikke for ansvar.

Om de er erstatningsansvarlige må afhænge af om de har været ansvarspådragende uagtsomme.

Med dansk retspraksis for erstatninger fra det offentlige til borgerne, så må chancerne for erstatning være ca. nul.

Så et moralsk ansvar? Hvis ja, så er vi helt enige :-)


Ja.

Athinira (23) skrev:

arne_v (22) skrev:
Måske kunne man have fysisk blokeret for muligheden for at fjerne ledninger.

Jeg overvejede at skrive om dette i mit sidste indlæg.

Problemet er dog at almindelige PC'er altid vil være usikre over for softwareinstallationer. Især nutildags hvor meget software gøres uafhængig af administratoradgang. Hent et program, eksekver det på computeren, kom tilbage senere (eller lad programmet selv rapportere over nettet). Relativt simpelt.

Lang sværere på et lukket system som Chrome OS eller iOS.


Jeg mener godt at man kan sætte Windows op så almindelige brugere ikke kan installere software.

Men ja - det er nemmere med et system som er baseret på standard apps + downloaded apps som kører i sandkasse.

Athinira (23) skrev:

arne_v (22) skrev:
Og så er der opsyn.

Opsyn hjælper ikke mod software. Og nu kan man godt høre at det måske er længe siden du har været på et bibliotek, men mange biblioteker er ubemandede i en god del af timerne nutildags. På mit lokale bibliotek kan man skanne sig ind når det er ubemandet med sit sygesikringskort :-)


Indrømmet. Jeg har ikke været biblioteksbruger siden 80'erne.

:-)
Gravatar #25 - Athinira
11. dec. 2020 18:52
arne_v (24) skrev:
Jeg mener godt at man kan sætte Windows op så almindelige brugere ikke kan installere software.

Men ja - det er nemmere med et system som er baseret på standard apps + downloaded apps som kører i sandkasse.

Meget moderne software kræver ikke administratoradgang for at installere. Efterhånden som IT-sikkerheden er blevet forøget i virksomheder, hvor det fx ofte er kotume at de ansatte på personalecomputere ikke har administratoradgang mere, så er mere og mere basal software overgået til at installere sig selv i mapper hvor man traditionelt kun har gemt programindstillinger. I gamle dage røg alt software jo i "C:\Program Files" (herunder "(x86)"-udgaven på Win64 computere). I stedet installerer disse typer software sig i 99% af alle tilfælde et sted inde i "C:\Users\[Username]\AppData"-mappen.

Da denne mappe (samt undermapper) er designet til at gemme indstillinger for software for ikke kræver administratoradgang for at køre, så bliver den nødt til at være åben for "write"-adgang så programmerne kan gemme deres indstillinger. Det er dermed ingen sag for et program at installere og køre sig selv fra disse mapper. Eksempler på velkendt software der installerer sig selv i disse mapper er fx Spotify og Google Chrome. Det er med andre ord ekstremt svært at beskytte sig selv mod at software installerer sig selv.

Ligeledes kræves der i Windows 10 ikke administrator-adgang for at et program kan sætte sig selv til at starte automatisk ved logon (gælder dog kun for den konto der eksekverer programmet).

Men summa summarum så er at det desværre på Windows er en kamp op af bakke... :-(
Gravatar #26 - arne_v
11. dec. 2020 19:20
#25

Er det ikke hvad secpol.msc "Application Control Policies" "AppLocker" "Executable Rules" kan kontrollere?
Gravatar #27 - Athinira
11. dec. 2020 19:30
arne_v (26) skrev:
#25

Er det ikke hvad secpol.msc "Application Control Policies" "AppLocker" "Executable Rules" kan kontrollere?

Måske. Jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke er ekspert i lige netop disse sikkerhedspolitikker.
Gravatar #28 - dugfrisk
12. dec. 2020 10:58
arne_v (14) skrev:
Ni (12) skrev:

Det er ikke alle, som har råd til at have en computer der hjemme, det dumme består i, at f.eks. ham fra tv, som har en overfyldt postkasse tyvene uden problemer kan snuppe brevet fra.

Det kan også sagtens være, at de ikke har råd til en smartphone, vi har fattige i danmark, selvom nogle ikke rigtigt tror på det, fordi borgerlige politikere laver en Trump. De finder selv på facts og vælgerne æder dem, for de vil gerne have skattelettelsen.


Hvad der er et rimeligt niveau for socialhjælp er en politisk vurdering.

Men det er en kendsgerning at socialhjælp i Danmark er den højeste i norden.

(Nordisk Socialstatistisk Komité - Social tryghed i de nordiske lande 2012/13)

Og norden ligger uden tvivl højt sammenlignet med resten af verden.

Så ...

Men tilbage til sagen - de bestjålne har råd til en computer.

Fra kilden:


Mere end hundrede danske ofre fra hele landet er ifølge DR’s oplysninger involveret i den nye sag, hvor der er tale om svindel for et tocifret millionbeløb, der er foregået over ti måneder fra 2019 til 2020.


D.v.s. at der er stj[let over 100000 kroner per offer i gennemsnit.

Ni (12) skrev:

Der er også børn i danmark som ikke får mad hverdag på trods af, at deres forældre er i arbejde.


Hvis et forældrepar begge har arbejde og stadig ikke har råd til at give deres børn mad, så er der noget galt med deres prioriteringer.

Hvad er 2 x de facto mindsteløn i Danmark idag? 30000 om måneden?

Er det de facto
Gravatar #29 - Vanvittig
12. dec. 2020 17:06
#20
Med hensyn til biblioteker så er der mange undersøgelser som viser at børn bliver dårligere til at koncentrere/fokusere på længere tekster, når de læser på skærm fremfor bøger. Så måske skulle man gøre en indsats for mere bog læsning.


Du køber bare alle de bøger du vil til dine børn.
Men hvorfor skal jeg også betale?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login