mboost-dp1

Shutterstock

Professor fanger studerende i at snyde med ChatGPT

- Via New York Post -

Professor Darren Hick fangede en studerende i at bruge ChatGPT til at skrive et essay. Nu advarer han om, at chatbotten kan være starten på en helt ny verden af ​​akademisk snyd.

Det skriver New York Post.

En universitetsprofessor i South Carolina slår nu alarm efter at have taget en studerende på fersk gerning i at bruge ChatGPT, der nemt og hurtigt kan spytte skriftlig information ud om en lang række emner.

Den forholdsvis nye teknologi, som er udviklet af OpenAI, er let tilgængelig for offentligheden og kommer derfor som et slag i ansigtet for den akademiske verden, der allerede er plaget af udbredt snyd.

“Akademien så ikke dette komme. Så vi er på en måde forblændede af det,” fortalte filosofiprofessor Darren Hick til The Post.

På trods af at have en baggrund inden for ophavsretslovgivningen, sagde Hick, at det næsten var umuligt at bevise, at papiret var opdigtet af ChatGPT.

Han frygter, at efterhånden som ChatGPT fortsat bliver klogere, vil uregelmæssigheder i dets resultater blive mindre og mindre tydelige at påvise.





Gå til bund
Gravatar #1 - jens1123
29. dec. 2022 08:50
Jeg ser mere ChatGPT som en hjælpende hånd til dem der ikke har forældre der kan vise/lære dem alle tricks.

Kan godt se problematikken i at der ikke kan se forskel på om du snakker med en computer eller ej.

Men måske kommer der også noget godt udaf det i forhold til folk kritiske sans i forhold til hvad folk høre og læser.

Lad os tage et emne som global opvarmning, hvorfor er der så mange folk der ikke tror på det, måske er det begrund af alt det andet løgn der bliver sagt og den måde som f.eks monopol på nyheder vinkler det på.

Gravatar #2 - Claus Jørgensen
29. dec. 2022 09:42
Akademien så ikke dette komme
Akademien ser aldrig noget komme lol

Det er hvad der sker når professorne låser sig inde på deres kontorer i 50 år og aldrig ser hvad der sker i resten af verden
Gravatar #3 - dugfrisk
29. dec. 2022 11:10
Claus Jørgensen (2) skrev:
Akademien så ikke dette komme
Akademien ser aldrig noget komme lol

Det er hvad der sker når professorne låser sig inde på deres kontorer i 50 år og aldrig ser hvad der sker i resten af verden

endelig noget jeg kan være enig med dig i hehe.
Gravatar #4 - fe950
29. dec. 2022 11:55

"Det er hvad der sker når professorne låser sig inde på deres kontorer i 50 år og aldrig ser hvad der sker i resten af verden"

Den sætning kan bruges på alle, for eksempel:

"Det er hvad der sker når personer låser sig inde på deres kontorer i 50 år og aldrig ser hvad der sker i resten af verden"

Ingen kan være uenig, ... det hedder floskel.

Og det jeg skriver er også en floskel. (latin flosculus 'lille blomst')
Gravatar #5 - arne_v
29. dec. 2022 19:34
jens1123 (1) skrev:

Men måske kommer der også noget godt udaf det i forhold til folk kritiske sans i forhold til hvad folk høre og læser.


Vi kan konstarete at efter fremkomsten af Google og Wikipedia er der et meget stort antal specielt unge mennesker som tror på hvad de får at vide i en youtube eller tik tok video.

Så jeg er skeptisk!
Gravatar #6 - arne_v
29. dec. 2022 19:44

“Akademien så ikke dette komme. Så vi er på en måde forblændede af det,” fortalte filosofiprofessor Darren Hick til The Post.


Claus Jørgensen (2) skrev:

Akademien ser aldrig noget komme lol

Det er hvad der sker når professorne låser sig inde på deres kontorer i 50 år og aldrig ser hvad der sker i resten af verden


AI er et område som er udviklet i og drevet af den akademiske verden.

Den akademiske verden har absolut set det.

Eller ihvertfals visse dele af den akademiske verden som f.eks. dem der beskæftiger sig med. Af artiklen fremgår det at en underviser i filosofi er overrasket. Jeg gætter på at undervisere i datalogi også vil være overrasket over visse ting fra nyere filosofi!
Gravatar #7 - arne_v
29. dec. 2022 19:49
#dansk

Jeg har valgt at bruge "akademiske verden" fremfor "akademien" som oversættelse af "academia".

Der er ikke noget der heddet akademien for det på dansk. Akademiet er et ord som kan bruges om specifikke læreanstalter.

Ifølge ordbogen har man siden 1996 kunne bruge "akademia" på dansk, men jeg synes at det er en anelse for danglish.

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=akademia
Gravatar #8 - arne_v
29. dec. 2022 20:22
Med hensyn til bidrag fra den akademiske verden lavede jeg engang den her liste for programmerings sprog:

Academic:

Lisp (MIT)
Basic (Dartmouth)
Algol (Zurich)
Pascal (Zurich)
C (Bell)
Modula-2 (Zurich)
C++ (Bell)
Python (CWI)
Scala (Lausanne)

Commercial:

Fortran (IBM)
Java (Sun)
JavaScript (NetScape)
C# (Microsoft)
Kotlin (Jetbrains)
Go (Google)
Dart (Google)
Swift (Apple)
TypeScript (Microsoft)

Military:

Cobol
Ada

Community:

PHP
Ruby
Groovy
Rust
Gravatar #9 - Vanvittig
30. dec. 2022 18:50
#1

Man går ikke i gymnasiet med sine forældre - man går der med sig selv.

Det er ikke en universal menneskerettighed at gå i gymnasiet og blive student.

Der er både mangel på ufaglærte rengøringsfolk og Netto-medarbejdere, og læremesterfaglærte malere og murere.

Derfor er det helt afgørende, at adgangen til gymnasierne begrænses til dem, der er i stand til at gå der. Det er ikke meningen, at gymnaiserne skal være varmestuer og SU-printere for elever, der ikke kan bestå pensumeksamener uden deres forældre eller en computerrobot. Der er vist noget, du har misforstået med uddannelsessystemet.

Så vil det være meget billigere for skatteyderne og bedre for det faglige miljø i gymnasierne, hvis man i stedet udbetaler 3 års borgerløn svarende til en SU til disse elever, uden at de møder op og spilder alles tid.

En anden mulighed er, at dem der ikke skal gå i gymnasiet og på universitetet, blot får sig et helt almindeligt arbejde. Der står intet i grundloven om, at vi alle sammen skal genopfinde den dybe tallerken, uanset hvor uegnede vi er.
Gravatar #10 - Rockstar
2. jan. 2023 15:56
Jeg forsøgte lige at bede den helt lavpraktisk skrive en stil på dansk om unge og rygning og en stil om fedme i USA. Begge gange skrev den noget der nok ville gå for en 8. klasseelev. Hvis jeg havde givet den mere input, kunne den nok have produceret noget på et højere niveau

Jeg prøvede også lige for sjov skyld at give den input til formulering af en jobannonce til en stilling som teknisk projektleder og det klarede den overraskende godt.
Gravatar #11 - arne_v
2. jan. 2023 16:04
#10

På mange måder virker ChatGPT mere som en smart søgemaskine med en supersmart resultat viser end egentligt intelligens.

Jeg har set en del stille den simple programmerings spørgsmål.

Med et gængs sprog som C kommer den med en OK løsning. Den har simpelthen været i stand til at finde en masse eksempler og kombinere til et brugbart resultat.

Med mere specielle sprog (i det her tilfælde DCL og Macro-32) producerer den total garbage - resultatet minder ikke engang om det sprog det skal forestille at være. Den har ikke kunnet finde eksempler.

"unge og rygning" og "fedme i USA" er meget kendte emner og den kan finde en masse.

Evnen til at finde materiale og klippe kliste det sammen er vel også meget imponerende, men jeg synes at det er en meget begrænset form for intelligens.
Gravatar #14 - larsp
29. jan. 2023 15:14
#11 Ja, de nye AI modeller er stadig bare mønstergenkendelses neurale netværk skruet sammen på en snedig måde og større end nogensinde før.

Der er ingen selvbevidsthed og ingen kreative tanker. Det er bare et gigantisk associationsnetværk. Og derfor er jeg i sidste ende ikke er nervøs for at AI tager jobs. Hvis man f.eks. vil lave godt grafisk design skal man stadig bruge en person med forstand på det til at føde AI og vælge det bedste output.

Men jeg tror at næsten alle vil kunne bruge f.eks. chatGPT som en hjælper der kan øge produktivitet og kreativitet. F.eks. så jeg én anbefale at lade chatGPT skrive en indholdsfortegnelse til en bog han ville skrive. Derefter kan man tage de bedste input og arbejde videre med dem, og sågar lade AI hjælpe med at skrive kapitlerne. Fordi der er en person inde over som checker indholdet og styrer AI i den ønskede retning, er bogen ikke *skrevet* af AI, den er skrevet med *hjælp* fra AI. Hvorfor ikke.
Gravatar #15 - arne_v
9. feb. 2023 18:12
Endnu en test med lidt blandede resultater:

https://www.redhat.com/sysadmin/chatgpt-ansible-pl...
Gravatar #16 - arne_v
9. feb. 2023 18:17
Jeg kan huske at lige da ChatGPT kom i pressen var der en som postulerede noget på LinkedIn som jeg efter nogle måneder tror mere og mere på.

Hans påstand var, at ChatGPT ikke ville hjælpe dem uden viden/erfaring - de ville stille et spørgsmål og få et svar med visse fejl i og ikke evne at finde og rette fejlene, men at ChatGPT vil hjælpe dem med viden og erfaring - de stiller et spørgsmål og får et svar som de kan bruge som kladde og rette til så det virker og er godt.
Gravatar #17 - larsp
10. feb. 2023 08:05
En lidt uhyggelig tanke er hvad der sker når nogen finder ud af at lave et AI system der har feedback og "multiple passes", ligesom vi mennesker har. Når vi slynger en idé ud uden at tænke over det, er det også tit noget skrammel og forkert, men så er vi jo i stand til at se reflektere og rette til så det bliver godt til sidst.

ChatGPT slynger også bare idéer ud pt. uden at reflektere. Men den er jo i stand til at finde og rette fejl, så det virker oplagt at lade den arbejde videre med sig eget output i en feedback loop. Lad mig foreslå et navn, skynet, haha.
Gravatar #18 - dugfrisk
10. feb. 2023 22:33
ChatGPT kommer aldrig til at fungere, hvis det er staten/kæmpe virksomheder, der bestemmer, hvad vi må vide, som nu på sociale medier.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login