mboost-dp1

No Thumbnail

Stigning i piratkopiering i Europa som følge af streamingtjenesters fragmentering og manglende tilgængelighed

- Via Recordere.dk -

En rapport fra EU’s afdeling for immaterielle rettigheder, EUIPO, viser en stigning i piratkopiering i Europa.

Rapporten er baseret på tal indsamlet i efteråret 2023.

Ifølge Ernesto Van der Sar, redaktør på hjemmesiden TorrentFreak, forventes stigningen i piratkopiering at fortsætte.

En af årsagerne til stigningen er, at mange rettighedshavere har flyttet deres indhold til egne streamingplatforme, hvilket har tvunget forbrugerne til at abonnere på flere tjenester for at følge med i deres foretrukne serier.

Derudover har nogle streamingtjenester fjernet indhold for at spare penge, hvilket betyder, at der er indhold, der ikke længere er tilgængeligt på lovlig vis.

Instruktør Alfred Giancarli mener, at streamingtjenesterne og rettighedshaverne selv har skylden for den øgede piratkopiering, da folk piratkopierer af forskellige årsager, herunder brugervenlighed, omkostninger og mangel på tilgængelighed.

På trods af prisstigninger på musikstreamingtjenester er der ingen tydelig stigning i piratkopiering af musik, da musikudbuddet på streamingtjenester som Spotify, Apple Music og Tidal er mindre fragmenteret.





Gå til bund
Gravatar #1 - ParadokS
21. jan. 2024 00:36
Det kan da ikke komme som nogen overraskelse. Som sædvanlig gør piraterne det bedre. Vi har jo gang på gang vist vi vil gerne betale for en service der er ligeså god eller bedre end pirat.

Men så kludrer de rundt i det, og ni er vi tilbage på torrents og Plex. Har med glæde cuttet alle de 4 abonnementer jeg havde før, til grin alt det abonnement fis og ekslusive licenser og rend mig røven.

I det mindste fungerer Spotify stadig godt for musikken og har gjort det i ti år eller hvad der blir nu, har ikke hentet en mp3 lige siden. Men der sku da lige mangle at de vil fragmentere det marked også.
Gravatar #2 - larsp
22. jan. 2024 20:24
Hvis man har et særligt forhold til en film eller serie og gerne vil "eje" den, så er piratkopiering snart den eneste mulighed.

Streamingtjenesterne må indse at deres produkt har en bagside også.

Når jeg vil høre noget særligt godt klassisk musik bruger jeg ikke spotify, men sætter et fysisk medie på anlægget. På en eller anden måde føles det som at skænde noget helligt at høre det på spotify. Spotify er til "tyggegummimusik" ikke til rigtig musik.
Gravatar #3 - Wiking
25. jan. 2024 09:28
Kvaliteten af streaming apps er virkeligt også svingende.
Netflix er rimeligt stabilt.
Men Viaplay, HBO, TV2, DR, ja mere eller mindre alle sammen har et hav af forskellige problemer.

Gravatar #4 - arne_v
25. jan. 2024 15:26
Det er tilsyneladende mange som mener at hvis det er for dyrt og/eller besværligt (jeg formoder at det primært er fordi det er for dyrt - de mange services skal betales hver måned - subscription og eventuel software installation er engangs besvær, men lad os bare sige og/eller alligevel) så piratkopierer man bare.

Besynderlig tankegang.

Så hvis en rocker synes at boligpriserne er for høje og/eller der er for meget papirarbejde ved et boligkøb, så smider han bare nogen ud af deres bolig og flytter ind.

Og hvis en virksomhed synes at jobansøgere kræver for høje lønninger og/eller der er for meget besvær med fagforeninger og arbejdsmarkedslovgivning, så kidnapper man nogen og tvivnger dem til at arbejde som slaver.

Voldsomme eksempler. Men det er samme tankegang - hvis man ikke legalt kan få hvad man vil have til den pris man ønsker og/eller så nemt som man ønsker, så overtræder man bare loven.

Det princip holder ikke.

Gravatar #5 - larsp
25. jan. 2024 19:34
#4 Hvis en rocker sparker en person ud af et hus er det et klart brud på non-aggressions-princippet og på privat ejendomsret.

Hvis man kidnapper en person og tager den som slave, ligeså.

Hvis man benytter en computer til at overføre data fra internettet er aggressionen lige præcis ... hvad?

Jeg ved godt hvad standardsvaret er - at man stjæler potentiel indkomst for producenterne. Det kan altså ikke sammenlignes. En bedre sammenligning ville være økonomisk kriminaltet, men selv her kan det ikke sammenlignes, for når man bedrager en person mister denne midler.

Piratkopiering er mere i kategori med en tankeforbrydelse. Det er svært at lovgive om hvad folk må tænke, da det er folks helt private sag der ikke påvirker andre personer. Tilsvarende er det folks helt private sag hvad de bruger en computer til i al stilfærdighed.

... summa summarum, piratkopiering kan ikke stoppes ved lovgivning, kun ved at producenterne leverer en vare der er attraktiv nok til at folk vil betale. Det er altså sådan computerens og internettets natur er. Det er et godt eksempel på at civil ulydighed kommer på banen under visse omstændigheder.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login