mboost-dp1

Hibernia Atlantic

60 millisekunder fra London til New York

- Via Data Center Knowledge -

Netværksfirmaet Hibernia Atlantic vil etablere en fiberforbindelse fra Europa til USA med en forsinkelse (Round Trip Delay) på under 60 millisekunder.

Ifølge firmaet vil kablet give den hidtil hurtigste forbindelse mellem finanscentrene i New York og London. Den lave forsinkelse kan betyde, at børshandler går hurtigere igennem.

Hibernia Atlantic driver i forvejen kablet Global Financial Network mellem USA og Europa.

Firmaets direktør, Bjarni Thorvardarson, oplyser, at der de senere år har været en eksponentielt stigende efterspørgsel efter forbindelser med lille forsinkelse (low latency).

Den nye forbindelse, der hedder Project Express, skal fra starten have en båndbredde på 40 Gbit/s, som senere kan udvides til 100 Gbit/s. Den består af fire lyslederpar.

Kablet skal gå fra Somerset i Storbritannien til Halifax i Canada. Her bliver det sluttet til Hibernia Atlantics eksisterende kabelsystem.

Hibernia Atlantic regner med at afslutte projektet inden sommeren 2012.

Ifølge firmaet bliver kablet det første nye transatlantiske kabel i ti år.

Jobcenter

Jobcenter overvejer erstatningssag for it-system

- Via Computerworld DK - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Hos de danske jobcentre skulle indførelsen af et nyt it-system lette hverdagen for de ansatte, men det har vist sig i stedet at være blevet et mareridt, hvor systemet har kostet arbejdstid.

Computerworld har talt med Jørgen Peter Holst, der er jobcenterchef hos Odense Kommune, og her er man så træt af leverandøren Medialogic, at man nu overvejer en erstatningssag, hvilket de har fået at vide.

Forslaget om en bod kom på bordet tidligere på året og fremgår af referater fra møder mellem Jobcenter Odense (JCO) og Medialogic, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Det fremgår blandt andet, at man ønsker modregning i prisen fra Medialogic fra hver dag systemet ikke har virket, hvilket er sat til den 1. oktober sidste år. Yderligere står der også, at man fra JCO’s side ikke har den store tillid til leverandøren.

Medialogic har ikke ønsket at kommentere den konkrete sag og udtaler, de er underlagt tavshedspligt om kundeforhold, men at de har en god dialog i gang med Odense Kommune.

sxc.hu

Bærbare computere kan give “ristet hud”-syndrom

- Via Politiken - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Orange

Igennem de seneste år har flere læger observeret en hudlidelse blandt personer verden over, som de har haft svært ved at finde årsagen til. I forbindelse med behandlingen af en 12 årig dreng fra Schweiz har man fundet en årsag til lidelsen, der har navnet “Toasted skin syndrom” eller ristet hud syndromet.

Den 12-årige dreng havde fået lidelsen på grund af sin bærbare computer, som han over en periode på flere måneder brugte et par timer hver dag. Han placerede altid computeren på sine ben, og i venstre side, hvor den blev varm, fik han pletter i huden.

Denne eksemlignende tilstand er permanent og er opstået på grund af varmen, der har været på omkring 50 grader celcius. Til trods for den høje varme havde han ikke flyttet computeren.

De schweiziske læger advarer nu mod at sidde med sin laptop for lang tid af gangen på sine ben, da der er en lille risiko for, at lidelsen kan udvikle sig til hudkræft. Du kan se et billede af lidelsen ved at følge linket til kilden.

Flickr - ed's point of view

Flyt dit nummer fra dag til dag

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious , indsendt af kastrup

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) fremsætter sidst på efteråret et udkast til en ny telelov.

Dette forslag vil formentlig indeholde en mulighed for at flytte sit nummer fra et teleselskab til et andet på en dag-til-dag basis, på trods af at bindingsperioden stadig ikke er udløbet.

Brancheforeningen Telekommunikationsindustrien fortæller til Computerworld, at de ikke ser noget behov for en sådan lov, da kunderne allerede i dag kan skifte fra dag til dag, hvis teleselskabet får et opsigelsesvarsel, og bindingsperioden er udløbet.

Det afviser Venstres teleordfører Torsten Schack Pedersen dog og mener, forslaget passer fint ind i den nye telelov.

Torsten Schack Pedersen til Computerworld skrev:
Jeg synes, at det er fint, at kunderne kan skifte fra den ene dag til den anden.

Dog fastholder Torsten Schack Pedersen, at man skal betale sit abonnement perioden ud, hvis man ønsker at skifte midt i en bindingsperiode.

Kravet om at kunne skifte fra dag til dag stammer fra et EU-direktiv, som skal implementeres i dansk lov senest 25. maj, 2011.

Microsoft Corporation

Windows Phone 7 lanceres den 11. oktober

- Via The Register Hardware - , redigeret af Net_Srak

Om en uge vil Microsoft være klar med deres store satsning på det mobile marked, Windows Phone 7, idet de har bekræftet den tidligere lækkede lanceringsdato, den 11. oktober.

De fleste havde gættet på denne dato i forvejen, især da Microsoft annoncerede, de ville afholde en event på dagen, uden dog at nævne hvad den skulle omhandle.

Nu er datoen dukket op på Microsofts officielle Events-hjemmeside, hvor man finder den som event-id: 1032464589 med overskriften “Windows Phone 7 Worldwide Launch Event @ the NYC Microsoft Technology Center Monday 10/11/10”.

Arrangementet er sat til at vare cirka halvanden time, fra klokken 15:00 lokaltid til 16:30. Lanceringen vil ske i samarbejde med T-Mobile.

Læs også: Windows Phone 7 lanceres måske den 11. oktober

Intel

Dansk professor: Grafikkort bliver overflødige

- Via Comon - , redigeret af Avenger-

Både Nvidia og AMD udsender løbende nye, meget kraftige grafikchips, der i topmodel-udgaverne har en helt enorm regnekraft, som kan bruges til at vise de nyeste spil i højeste opløsning og alle detaljer.

Ifølge den danske forsker og Oscar-modtager Henrik Wann Jensen, der til dagligt arbejder hos University of California, hvor han er specialist i simulering af lys og materialer på computere, så vil de dedikerede grafikkort snart uddø.

ComOn har talt med den danske forsker, og han fortæller, at de nye processorer med indbygget grafikkerne vil være fremtiden.

Henrik Wann Jensen til ComOn skrev:
Det er rigtigt at gpu’er har været nødvendige, men jeg tror ikke, at vi har brug for dem længere nede af vejen. De spil, som kræver et hurtigt grafikkort i dag, vil kunne køre på den fusionerede cpu og gpu om nogle år.

Oven i sin dom over grafikkortene forudser han ligeledes, at bliver der behov for ekstra regnekraft, så vil man finde det i skyen og streame det direkte til sin computer.

SKAT

SKAT vil have fuld adgang til firmaers data

- Via Berlingske Business - , redigeret af Pernicious

Ifølge et nyt lovforslag skal SKAT have lov til at lave en spejling af virksomheders servere og computere for at kunne gennemgå f.eks. regnskabsmateriale i ro og fred. Det oplyser Berlingske Business.

I dag skal SKAT have dommerkendelse for at have tilladelse til at kopiere samtlige data, men nu ønsker Skatteministeriet, at SKAT kan foretage denne manøvre uden at indhente tilladelse eller have begrundet mistanke.

Forslaget møder kritik fra flere fronter. Blandt andet er Dansk Industri ikke begejstret for forslaget, idet de mener, det krænker firmaernes retssikkerhed.

Lene Nielsen, Juridisk Konsulent hos Dansk Industri til Berlingske skrev:
Men man kan ikke bare give en blancoadgang til at kopiere alle oplysninger på en virksomheds harddisk. Det er der altså nogle retssikkerhedsmæssige betænkeligheder forbundet med, og derfor kan vi ikke tilslutte os, at man kan lave den her spejling.

Skatteministeriet mener ikke, der er grund til bekymring, idet alle medarbejdere hos Skat har tavshedspligt, og der vil blive lavet regler for håndtering af data og opbevaring af selvsamme.

Xinhua

Kina sender ny rumsonde til Månen

- Via Space Travel - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Beon

I fredags lettede en Long March 3C-raket fra rumcenteret i Xichang, Kina, med rumsonden Chang’e 2, der skal i kredsløb om Månen.

Som navnet på rumsonden antyder, så er det den anden rumsonde, kineserne har sendt op til Månen. Den første blev sendt op i 2007 og var i kredsløb i 16 måneder.

Modsat Chang’e 1 så vil den nye rumsonde skulle kredse meget lavt over Månens overflade i en højde på blot 15 kilometer, når den ankommer i løbet af de næste par dage. Formålet er blandt andet at tage billeder af mulige landingssteder til fremtidige månemissioner.

Den lave højde skal sikre høj nok opløsning på billederne, så de kinesiske forskere kan se store sten og klipper, der kan være katastrofale for et landende rumfartøj.

I første omgang vil Kina sende ubemandede fartøjer til overfladen, hvoraf en eller to af dem skal sende månesten tilbage til Jorden. Senere håber kineserne at gennemføre en bemandet rejse til Månen.

Microsoft Corporation

Microsoft patenterer distribueret OS

- Via ZDNet -

Microsoft har ansøgt om patent på et distribueret operativsystem, der ser ud til at svare til projektet med kodenavnet Helios.

Ifølge bloggen All About Microsoft er patentansøgningen dateret marts 2009. Den handler om et operativsystem, der kan distribueres over flere computere af forskellige typer. De instanser, der kører på hver enkelt computer, samarbejder, så applikationer ser operativsystemet som én enkelt kernel.

Applikationer kan tilgå komponenter, der kører på samme fysiske computer eller på en anden. Styresystemet indeholder et modul, der angiver for de enkelte komponenter, hvor de befinder sig, så det kan afgøre, hvor det er smartest at lade kaldet gå hen.

Helios er et af flere forskningsprojekter, der bygger på operativsystemet Singularity. Det anvender mikrokerneteknologi og hører ikke til Windows-familien. Singularity er udviklet af forskere hos Microsoft Research, heriblandt en, der er opført som en af opfinderne i patentansøgningen.

Der er ingen garanti for, at projekter fra Microsoft Research fører til konkrete produkter. Men patentansøgningen gør Helios mere “definitiv og konkret,” skriver blogger Mary-Jo Foley.

Google

Google overvejer at erstatte jpeg med VP8

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af XERXES

Med købet af On2 fik Google ejerskabet af VP8 videoformatet, som er meget velegnet til komprimering af videoer, men nu overvejer de at benytte det til billeder.

Google har pillet dele af koden bag algoritmen til komprimering af video i VP8 ud for at benytte og optimere det til komprimering af billeder. Ved en test på 1 million forskellige billeder har de opnået en reduktion på filstørrelsen af billederne på 39 % i gennemsnit, ved hvad de kalder samme kvalitet.

Google håber, at de ligesom med frigivelsen af VP8 som WebM-formatet kan lave et WebP-format, der vil blive udbredt til billeder.

Det er dog ikke alle, der er overbeviste om mulighederne i Googles nye format, heriblandt Jason Garret-Glaser, der er med til at udvikle på x264-projektet. Han mener, WebP ikke er bedre end jpeg, tværtimod ser han det som et dårligt alternativ.

Jason Garret-Glaser skrev:
Is Google nuts? I could understand the push for ‘WebP’ if it was better than JPEG. […] You’d have to be nuts to try to replace JPEG with this blurry mess as-is.