mboost-dp1

LLVM

LLVM udgivet i version 2.8

- Via LWN - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Hubert

Den nyeste udgave af LLVM Low Level Virtual Machine udkom i sidste uge og er nu nået op på version 2.8. I den nye udgave, der følger op på version 2.7, der udkom for et halvt år siden, er der sket en lang række forbedringer og fejlrettelser.

Blandt forbedringerne finder man nogle af de større i understøttelsen af Clang C++, der nu beskrives som værende komplet funktionsduelig. Understøttelsen af Clang C++ blev allerede fremhævet i version 2.7, men er nu blevet endnu bedre.

Med version 2.8 er der også blevet tilføjet yderligere to projekter til LLVM-fællesskabet. Det drejer sig om Libc++ og LLDB, der dog ikke udgives sammen med LLVM 2.8.

Ud over de store ændringer er der også kommet et utal af mindre forbedringer, fejlrettelser og optimeringer, som du kan læse mere om i udgivelsesnoterne.

Vil du have fingrene i den nye udgave, så kan det ske her, hvor der kan hentes udgaver til bl.a. FreeBSD, Linux og OS X.

Microsoft Corporation

Bing i Firefox

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak , indsendt af asfaltgeden

Hos Mozilla har man i lang tid haft en aftale med Google om, at man som standard benytter deres søgemaskine i Firefox mod en klækkelig betaling. Det er muligt at vælge andre søgemaskiner, men hidtil har Bing ikke været med, men det ændrer sig i Firefox 4.0.

Når den endelige udgave af Firefox 4.0 udkommer til november, vil det være muligt at finde Bing i listen over mulige søgemaskiner, hvilket er første gang i browserens historie.

Oplysningerne stammer fra Mozillas egen blog, hvor de blandt andet nævner Bings øgede popularitet som en af grundene til, den nu er med.

Mozilla Blog skrev:
Bing…offers a user experience that we think users will find valuable, and with its significant rise in popularity over the last year, we will also be including Bing as a general search option for English language users.

På samme måde som Mozilla får indtægter fra Google ved at anvende deres søgemaskine, er der også lavet en aftale med Microsoft, således Mozilla få deres del af kagen, når brugere vælger at søge via Bing i søgefeltet.

SXC - flaivoloka

EU kalder Stuxnet et paradigmeskift

- Via ENISA - , redigeret af Pernicious

European Network and Information Security Agency, ENISA, der er EU’s agentur for cybersikkerhed, har udtalt, at ormen Stuxnet repræsenterer et paradigmeskift inden for trusler mod kritisk infrastruktur. På grund af dette mener de, at det er nødvendigt at revurdere nuværende forsvarsfilosofier.

Udo Helmbrecht, ENISA skrev:
The attackers have invested a substantial amount of time and money to build such a complex attack tool. The fact that perpetrators activated such an attack tool, can be considered as the “first strike”, i.e. one of the first organized, well prepared attack against major industrial resources.

Stuxnet spreder sig via USB samt fire sikkerhedsbrister i Windows, som, dengang ormen kom frem, var ukendte. Herudover benytter Stuxnet to stjålne sikkerhedscertifikater og har Siemens-systemer som særligt mål.

Wikimedia bruger alpsdake

Japansk blomst har verdens største genmasse

- Via ScienceNOW - , redigeret af kasperfmn

Forskere har opdaget, at en sjælden japansk blomst med navnet “Paris japonica” har verdens største genmasse med 149 milliarder basepar. Det er omkring 50 gange flere basepar, end hvad den menneskelige genmasse indeholder.

Hvis hele genmassen blev strukket ud fra ende til anden, ville det resultere i en længde højere end Big Ben. Forskerne påpeger dog, at en stor genmasse ofte er til fare for planter, idet planter med megen DNA blandt andet har sværere ved at tåle forurening. Samtidig gror de langsommere end planter med mindre DNA, eftersom den enorme genmasse tager længere tid at reproducere.

Tidligere blev den afrikanske lungefisk med sine 130 milliarder basispar opfattet, som den organisme med den største genmasse, men den titel er altså nu videredraget til Paris japonica.

Google

Google forsker i selvkørende biler

- Via Google Blog - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Aputech

Søgegiganten Google har afsløret, at deres seneste teknologiske udvikling er selvkørende biler, som de i alt har testkørt over godt 225.000 kilometer.

Bilerne bruger videokameraer, radar og laser til at finde ud af, hvor anden trafik er placeret i forhold til den kørende, mens der bruges detaljerede kort indsamlet fra normale biler til at navigere på vejene.

Syv af bilerne har kørt over 1.500 kilometer uden menneskelig indblanding af nogen art, hvorimod resten af de 225.000 kilometer har været med menneskelig indblanding i situationer, hvor det blev dømt nødvendigt. Googles ingeniører udtaler, at den eneste ulykke, som bilerne var involveret i, var da en af bilerne holdt for rødt og blev kørt ind i af bilen bagved.

Google nævner, at 1,2 millioner mennesker dør i trafikulykker hvert år, og de håber, at deres teknologi kan bringe det tal ned, måske endda helt ned på halvdelen.

Virgin Galactic

SpaceShipTwo svæver selv for første gang

- Via Cosmic Log - , redigeret af kasperfmn

Virgin Galactics SpaceShipTwo (SS2) har for første gang fløjet selv, da det blev sendt på sin første svævetur over den amerikanske Mojaveørken. SS2 svævede i ca. 15 minutter efter at være blevet sluppet fri fra moderskibet White Knight Two, hvorefter det landede sikkert på jorden.

SpaceShipTwo har til mål at fungere som kommercielt rumfartøj, og mere end 300 personer har allerede lagt over 45 millioner dollars som depositum for en tur i rummet. Turen vil gå omkring 105 kilometer op i luften, hvor deltagerne blandt andet vil kunne opleve vægtløshed.

Richard Branson, manden bag Virgin-emperiet, udtalte efter den vellykkede test, at det var et stort øjeblik at se verdens første kommercielle rumfartøj lande. Han kunne derudover fortælle, at Virgin Galactic i løbet af det næste år vil arbejde på at få fartøjet ud af atmosfæren og op i rummet.

Google

Adobe AIR udgivet til Android

- Via Adobe Labs - , redigeret af kasperfmn , indsendt af arne_v

Adobes applikations-framework Adobe Integrated Runtime (AIR) gør det muligt at lave cross platform-applikationer i Flash, som derefter kan bruges som desktopprogrammer. Adobe har for nyligt annonceret, at AIR nu er tilgængeligt på Android, hvilket dermed giver udviklere endnu en mulighed for at udvikle Android-applikationer.

Der er allerede blevet udgivet nogle få applikationer til Android Marked, som benytter sig af AIR. Systemet fungerer på samme måde som til Windows eller OS X, så hvis man forsøger at køre et program uden at have AIR installeret, vil brugeren få mulighed for at installere AIR først.

AIR applikationer udviklet til et af de to styresystemer vil dog ikke umiddelbart fungere på din mobiltelefon. Udviklere til Android skal nemlig benytte sig af Adobes Flash Builder eller Flash Professional for at understøtte styresystemet.

Adobe Integrated Runtime understøttes af Android 2.2 eller nyere.

Information is Beautiful

Hvem sagsøger hvem i telebranchen?

- Via Information is Beautiful - , redigeret af Pernicious , indsendt af bonna

For tiden har firmaer i telebranchen gang i så mange retssager mod konkurrerende firmaer, at det kan være svært at finde rundt i. Hjemmesiden Information is Beautiful, som producerer visualiseringer af data, kaldet infographics, har udarbejdet en oversigt over de forskellige søgsmål, som kan hjælpe med at gøre det lidt mere overskueligt.

Billedet viser de større retssager, som der har været i telebranchen. Pile på billedet viser både igangværende og afsluttede sager firmaerne imellem og oplyser kort grunden til søgsmålet. Derudover er der på billedet indarbejdet, hvor meget firmaerne tjener, samt om deres profit er voksende eller faldende, således at man kan se, om en faldende profit kan lede til øget aggresivitet mod konkurrenterne.

Du kan se den fulde infographic ved at følge kilden.

newz.dk

Arkiverne: Uge 40 – for 1 år siden

- Via newz.dk - , redigeret af OnkelDunkel

Sidste nyhed i denne uges arkivnyheder. Vi håber at opdelingen af arkivnyhederne har været til det bedre, ellers taget vi meget gerne imod kritik i newz.dk-forummet.

For 1 år siden:
Kinesiske rygter vil vide, at Googles kommende styresystem Chrome OS vil udkomme inden månedens udgang på en kinesisk-produceret tablet-computer.

Styresystemet, som allerede på dette tidspunkt er meget hyped, er baseret på Linux, og vil have en lang række træk tilfælles med det mobile styresystem Android, som Google også er primus motor i udviklingen af.

Som bekendt så vi hverken noget til den kinesiske tablet eller Chrome OS. Den foreløbige kildekode til styresystemet blev dog frigivet som open source i november, og siden da er der kun sluppet mere og mere information ud om det kommende styresystem.

De seneste rygter vil vide, at Chrome OS er klar sidst i november, og denne gang er der ikke tale om en tilfældig kinesisk tablet, men dermed Googles egen tablet, der dog vil blive produceret i Kina af taiwanske HTC, som også producerede Googles egen Android-telefon, Google Nexus One.

Om Google kommer til at få ligeså stor succes med Chrome OS, som de har oplevet med Android, vil kun tiden vise, men med HTC bag hardware-roret og Google på software-siden er oddsene i hvert fald med det nye styresystems lancering.

newz.dk

Arkiverne: Uge 40 – for 5 år siden

- Via newz.dk - , redigeret af Avenger-

Hermed anden del af denne uges arkivnyhed. Sidste arkivnyhed for denne uge vil komme i morgen.

For 5 år siden:
Den danske justitsminister Lene Espersen (K) fremlægger et forslag, der skal gøre det obligatorisk for danske internetudbydere at gemme logfiler over al internettrafik fra deres kunder i en længere periode. Forslaget sker som et led i Danmarks støtte til den internationale bekæmpelse af terror.

Espersen skal desuden mødes ugen efter med EU’s andre justitsministre, hvor hun vil forsøge at få forslaget vedtaget som fælles EU-lov, dette på trods af at lande som Tyskland og Finland er skeptiske.

Som bekendt endte sagen med, at Lene Espersen fik sin vilje, da EU i marts 2006 vedtog direktiv 2006/24/EC, i daglige tale kaldet “Data Retention Directive”, der pålægger alle medlemslande at indføre nationale love om logning af telekommunikation, herunder også internettrafik. I september 2007 indfører Danmark Logningsbekendtgørelsen, der lever op til førnævnte direktiv.

Direktivet viser sig dog at være ganske upopulært, både i befolkningen og blandt internetudbyderne, der mener, at kravet om logning er så voldsomt i sit omfang, at det vil blive ekstremt dyrt, specielt set i forhold til den anslåede nytteværdi heraf.

I juli 2010 ser det da også ud til, at stemningen er vendt, eftersom et flertal i Folketinget nu er klar til at ændre lovgivningen, da tallene tydeligt viser, at der har været tale om en lige lovlig voldsom lov. Tal fra 2008 viser således, at der er blevet logget ca. 82.000 oplysninger pr. dansker dette år, mens der total set kun har været 134 politisager, hvori informationerne har været brugt. Samtidig viser tallene, at det koster internetudbyderne ca. 50 mio. kr. om året at drive systemet.