mboost-dp1

gov.co.uk

Professor: Global opvarmning er pseudovidenskab

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

I USA har fysikeren Harold Lewis opsagt sit medlemskab af den amerikanske sammenslutning af fysikere (American Physical Society), fordi han mener, de ikke er reelle, når det kommer til debatten om den globale opvarmning.

På hjemmesiden for tænketanken Global Warming Policy Foundation (GWPF) har Lewis skrevet et åbent brev om sin beslutning, hvor det blandt andet fremgår, at det er penge, som driver debatten.

Professor Harold Lewis skrev:
It is of course, the global warming scam, with the (literally) trillions of dollars driving it, that has corrupted so many scientists, and has carried APS [the American Physical Society] before it like a rogue wave.

Lewis lader gennem sit brev vide, at han og andre, der er skeptiske over for teorien om menneskeskabt global opvarmning, er blevet søgt holdt tilbage, på trods af at de har været nok til at kunne starte en debat herom.

Professoren mener, den enorme mængde af donationer og investeringer i netop forskning i klimaændringer har fået mange fysikere (og videnskabsfolk generelt) til at fastholde påstanden om den menneskeskabte klimaændring, da deres job afhænger af, at den eksisterer.

Han har i denne ånd anklaget hele teorien om den globale opvarmning for at være et produkt af pseudovidenskab.

Professor Harold Lewis skrev:
It is the greatest and most successful pseudoscientific fraud I have seen in my long life as a physicist. Anyone who has the faintest doubt that this is so should force himself to read the ClimateGate documents, which lay it bare.

Oracle

IBM samarbejder med Oracle om OpenJDK

- Via Oracle - , redigeret af Avenger- , indsendt af Windcape

To af USA’s største it-selskaber, Oracle og IBM, har valgt at indgå i et nyt samarbejde, der skal være med til at accelerere udviklingen af Java. Det sker ved, at IBM vil deltage i arbejdet på OpenJDK.

OpenJDK bliver således det primære fokusområde for udvikling af Java SE, ligesom det også vil omfatte Java Development Kit (JDK) og Java Runtime Environment (JRE).

Ud over at give udviklingsprocessen ekstra vind i sejlene, så håber man, det vil sende et signal til virksomheder, der anvender Java, om at de roligt kan satse mere på det.

Oracle and IBM’s collaboration also signals to enterprise customers that they can continue to rely on the Java community to deliver more open, flexible and innovative new technologies to help grow their business.

Ikke alle er dog lige begejstrede for det nye samarbejde. Hos IBM har man fortalt, at ressourcerne til at arbejde med OpenJDK vil komme fra holdet, der arbejder på Apache Harmony-projektet. Det spekuleres derfor i, om det betyder døden for projektet.

W3C

HTML5 grund til privatlivsbekymringer

- Via NY Times - , redigeret af Emil

Den kommende version af HTML-standarden, HTML5, byder på mange nye mulighed for webudviklere, blandt andet local storage, som gemmer sessionsdata på brugerens computer. Local storage er et alternativ til cookies, som i dag ofte bruges til at gemme data, der alligevel ikke er relevant ved brugerens næste besøg på en hjemmeside.

Der er dog nogle, som nu ytrer bekymringer om local storage, da det giver mulighed for endnu et sted at opbevare informationer om brugeren. Informationerne kan indeholde blandt andet en brugers lokation, tidszone, fotografier, tekst fra en blog, indhold af online indkøbsvogne, e-mails eller en historik over besøgte hjemmesider.

Pam Dixon fra World Privacy Forum udtrykker det, som at “HTML 5 åbner Pandoras æske af sporing på internettet”. W3C udtaler dog, at de tager privatlivets fred meget alvorligt, og at de vil holde en to-dags workshop, som blandt andet vil omhandle behandling af fortrolige oplysninger.

Local Storage benyttes allerede af et eksperiment kaldet Evercookie, som planter informationer mindst 10 steder på en brugers computer og derefter forsøger at genskabe sig selv, hver gang et af de 10 datadepoter slettes.

Microsoft Corporation

Windows Phone 7 kommer til Danmark den 21. oktober

- Via Microsoft -

Så blev Microsofts Windows Phone 7 lanceret, hvilket skete ved en event i New York og i London. Det nye operativsystem til mobiltelefoner er ifølge Microsoft en ny frisk start for smartphones.

Der er allerede fortalt meget om styresystemet og i de udsendte pressemeddelelser understreges det da også, hvad Microsoft allerede har fortalt flere gange. Windows Phone 7 skal integrere de ting som folk ønsker at lave ét sted.

Her refereres der til start-skærmen for WP7, der kan opsættes lige som man ønsker det, f.eks. med nyhedsopdateringer, tweets, eller statusopdateringer fra Facebook.

Selvom telefonen nu er officielt lanceret, så går der nogle dage inden det bliver muligt at købe den. I Europa vil det blive muligt den 21. oktober i udvalgte lande, heriblandt Danmark. Amerikanerne må vente lidt længere tid, til den 8. november, før de kan købe den.

Herhjemme er LG, Samsung og HTC klar med samlet fire telefoner, idet HTC kommer med to, imens der vil komme ni telefoner ud på det amerikanske marked. I Danmark drejer det sig om telefonerne LG Optimus 7, Samsung Omnia 7, HTC Trophy og HTC Mozart.

Alle telefonerne kommer med en skærm, der har en opløsning på 480×800 pixels, samt en 1 GHz Snapdragon processor fra Qualcom, da det er minimumskravet til en WP7-telefon.

Du kan læse mere om Windows Phone 7 på dets hjemmeside, eller på dets presseside, hvor du også finder en video af gårsdagens lancering i USA.

Twitter

71 % af tweets ignoreres fuldstændigt

- Via Sysomos - , redigeret af Pernicious

Analysefirmaet Sysomos har gennem to måneder analyseret 1,2 milliarder beskeder på Twitter, såkaldte tweets, og kan ud fra dette konkludere, at hele 71 % af de 1,2 milliarder beskeder ikke affødte nogen form for reaktion.

Blot 6 % af beskederne blev re-tweetet, mens 23 % fik et svar. 85 % af beskederne, som fik et svar, fik kun det ene svar, mens blot 1,53 % af samtalerne på Twitter er mere end tre niveauer dybe – det vil sige, et svar på det originale tweet modtager en reaktion, som derefter afføder endnu et svar.

Undersøgelsen viser også, at 92,4 % af alle re-tweets finder sted inden for den første time, efter den originale besked er blevet postet.

Mono

Mono frigivet i version 2.8

- Via Ars Technica - , redigeret af Mathias Friis Hansen , indsendt af arne_v

Open source-udgaven af Microsofts .NET, Mono, er nu udkommet i version 2.8, fra version 2.6, der introducerer en række forbedringer og nyheder.

I version 2.6 blev der introduceret understøttelse af flere C# 4.0 API’er, der også findes i .NET 4.0, men implementeringen har ikke været komplet. Det er den blevet nu. Det betyder blandt andet, at Monos standard C#-compiler vil kompilere til version 4.0.

Ligeledes blev der i den forrige version introduceret muligheden for at bruge Low Level Virtual Machine (LLVM) i stedet for en Just In Time (JIT) compiler. Med LLVM er det muligt at forbedre ydelsen, og på dette område er der ifølge chefudvikler Miguel de Icaza sket markante forbedringer.

Det er også blevet til en ny GC (GarbageCollector) i Mono 2.8, der er mere effektiv. Denne er dog ikke aktiveret som standard, men kan først bruges efter en konfigurationsændring.

Af andre nyheder er der kommet understøttelse af Dynamic Language Runtime og Managed Extensibility Framework fra .NET, efter Microsoft har frigivet disse under en open source-licens.

Du kan læse meget mere om Mono 2.8 i udgivelsesnoterne eller hente den nye version på Monos hjemmeside.

IBM

De unge gider ikke mainframes

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Når man hører ordet mainframe, så tænker mange sikkert på gamle store computersystemer, der hører fortiden til, men sådan er det ikke helt. Mainframes er stadig udbredt i mange virksomheder, men på et område tynger alderen.

Det er de ansatte systemadministratorer, der arbejder med mainframes, som efterhånden er ved at nå en høj alder, og det bekymrer blandt andet virksomheden CA.

Flere og flere af mainframe-systemadministratorerne nærmer sig pensionsalderen, men der er ikke folk til at overtage deres plads. De unge, der bliver uddannet i dag, kender ikke meget til mainframes, men det vil CA lave om på her i Norden med projektet Mainframe Academy.

Målet er at undervise et hold it-folk i at blive fortrolige med mainframes ved blandt andet at give dem indblik i styresystemet zOS, og hvordan man håndterer aspekter som sikkerhed og optimering.

Bliver projektet en succes her i Norden, så forventer CA at åbne hold flere steder i verden.

Rejsekortselskabet

Rejsekort-skandale skal betales af kunderne

- Via Ingeniøren - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Det stærkt omdiskuterede og kritiserede Rejsekort-system, der skulle have været introduceret for længe siden, men som stadig ikke er færdiglavet, kan blive en dyr fornøjelse for kunderne.

Ifølge Ingeniøren, som har kigget nærmere på et notat lavet til Danske Regioner i foråret, så kommer Rejsekortet til at koste trafikselskaberne 150 millioner ekstra om året sammenlignet med det nuværende system. Det er tilmed en ekstraudgift, som vurderes vil holde ved i 15 år, hvilket giver en samlet merudgift på 2,25 milliarder kroner.

De mange penge skal hentes et sted fra, og det bliver sandsynligvis på billeterne, der formodes at stige med op til 5 %, helt imod formålet med Rejsekortet, hvor politikerne netop lovede, der ikke ville ske stigninger.

En anden mulighed bliver, at kommuner og regioner tager regningen, men den løsning er man ikke glade for i flere kommuner, der har meldt ud, at de ikke vil betale mere til løsningen.

Rejsekortet forventes at kunne tages i brug i 2012, hvilket er 3 år efter planen, idet det allerede er blevet udskudt flere gange.

Læs også: Nyt offentlig it-projekt i vanskeligheder

Microsoft Corporation

Rekord antal fejlrettelser fra Microsoft

- Via ZDNet - , redigeret af Emil , indsendt af kastrup

I morgen er det tid til den månedlige opdatering fra Microsoft, og denne gang er der meget at komme efter. I en udsendt oversigt over de kommende opdatering er der 16 forskellige opdateringer, der dækker hele 49 fejl.

Fire af opdateringerne kategoriserer Microsoft som kritiske, imens de resterende varierer mellem vigtige til moderate. Alle de fire kritiske fejl er fundet i Windows, hvoraf den ene også involverer Internet Explorer.

De andre fejlrettelser omfatter fejl fundet i .NET og Officepakkerne, ligesom der også rettes en række fejl, som specifikt optræder i Windows Server.

De mange fejlrettelser er ny rekord og overgår langt den hidtidige rekord på 34 sårbaheder, der blev sat i oktober sidste år og tangeret i juni i år.

Du kan finde en detaljeret oversig over, hvilke opdateringer der er relevante for dig hos Microsoft. Som altid udsendes opdateringerne via Windows Update.

Canonical Ltd.

Ubuntu 10.10 er udkommet

- Via Canonical - , redigeret af Pernicious

Den nyeste udgave af Canonicals Linux distribution Ubuntu er nu udgivet. Det drejer sig om Ubuntu 10.10, også kendt som Maverick Meerkat, der byder på en lang række af opdateringer, forbedringer og nyheder.

Med Ubuntu 10.10 følger GNOME i version 2.32, KDE 4.5 og den nyeste udgave af Linux kernen 2.6.35. På softwaresiden finder man blandt andet, at Shotwell har afløst F-spot som billedhåndteringsprogram, OpenOffice er blevet opdateret, og der er sket en overhaling af bl.a. Netbook Remix’ udseende samt kommet en ny lydmenu.

Af andre nævneværdige funktioner er, at den musik, man har købt via Ubuntus musikbutik, kan streames og afspilles på Windows og Android. Samtidig er Ubuntus softwarehåndteringsprogram, Ubuntu Software Center, blevet opdateret, og brugere har nu mulighed for at købe applikationer gennem denne.

Endvidere er der kommet diverse forbedringer til netværksopkobling, og Social Networking har fået en endnu bedre integration i form af Me Menuen.

Vil du prøve Ubuntu 10.10, så kan den hentes via Ubuntus hjemmeside.