mboost-dp1

Geek Girl Meetup

Stor interesse for kvindeligt nørd-træf

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Den 6. november afvikles den første Geek Girl Meetup i Danmark, som finder sted i København. Der er tale om et træf for kvindelige nørder, og interessen for arrangementet har vist sig større end forventet.

Hos Version2 har man snakket med Henriette Weber, der er initiativtager til arrangementet, og hun kan fortælle, at de til trods for at have udvidet fra 100 mulige deltagere til 150, stadig har piger på venteliste.

Allerede inden arrangement finder sted, er Weber derfor ikke bange for at kalde det for en stor succes.

Henriette Weber til Version2 skrev:
Vi kan ikke få hænderne ned. Det er en kæmpe succes, for egentlig troede vi slet ikke, at vi kunne samle så mange.

Geek Girls Meetup henvender sig til piger, der arbejder med it og web, og byder på workshops og talere, der vil dække forskellige emner. Selvom nørd er det bærende ord, så vil niveauet henvende sig til alle, også selvom man blot blogger.

Du kan læse mere om arrangementet på Geek Girl Meetups hjemmeside.

www.politi.dk

Politiets it-system først klar i 2012

- Via DR - , redigeret af Avenger- , indsendt af ignuz

Ligesom mange andre offentlige it-projekter så har udviklingen af politiets nye it-system, Polsag, været ramt af forsinkelser og budgetoverskridelser.

I august kom det frem, at pilottesten for Polsag var blevet forsinket til 2011, og nu kan TV Avisen afsløre, at man først forventer at have systemet fuldt implementeret i sommeren 2012.

Forsinkelsen når dermed op på over 3 år, og regningen vurderes fortsat til at ende på 425 millioner kroner, eller 177 % over budgettet på de 153 millioner kroner, der oprindeligt var afsat.

Så længe Polsag ikke er færdig, koster det Politiet mange tusinde timer af ekstra arbejde, idet de gamle systemer f.eks. gør det umuligt at journalisere online-anmeldelser direkte. I stedet skal alle oplysninger indtastes to gange.

Indslaget om polsag starter 8 minutter og 36 sekunder inde i udsendelsen.

Læs også: Forsinket politi-projekt forsinkes yderligere

Linux

Linux erstatter flere Windows-servere end Unix-servere

- Via The Linux Foundation - , redigeret af Avenger- , indsendt af asfaltgeden

Fonden Linux Foundation, der arbejder for udviklingen af Linux-kernen, har udgivet en rapport, hvori de har spurgt en række firmaer, der i forvejen har et blandet servermiljø (Windows, Unix, Linux), hvad deres opgraderingsplaner er for deres servere.

For de virksomheder, der vil udvide med nye servere inden for de næste fem år, vil 76,4 % udvide med Linux-servere, hvor kun 41,2 % forventer at installere nye Windows-servere. Det mindre nyindkøb for Windows skal sammenholdes med, at 43 % af de adspurgte vil skære i antallet af servere med Microsofts styresystem.

Det blev også undersøgt, i hvor stort et omfang Linux-servere vil overtage roller fra servere med Unix og Windows. Her viser det sig, at 36,6 % har migreret væk fra Windows, og 31,4 % har flyttet serveropgaver fra Unix til Linux.

Årsagen til firmaernes valg er i mange tilfælde ikke den økonomiske afmatning, som man ellers har vurderet, vil være vand på Linux’ mølle, idet næsten 60 % direkte svarer, det ikke har haft en indflydelse. Det er derimod oftest af tekniske årsager, der bliver skiftet til Linux, ligesom sikkerhed også er en vigtig faktor.

Det største problem ved skiftet til Linux er derimod problemer med drivere, ligesom interoperabilitet og mangel på kompetente it-folk er blandt forhindringerne ved brug af open source-operativsystemet.

Flickr - genewolf

Panasonic og danske forskere samarbejder om robotter til ældreplejen

- Via Ingeniøren - , indsendt af ktg

I fremtiden bliver der flere og flere ældre og færre personer til at tage sig af de, der ikke kan klare sig selv. I Japan er man allerede godt i gang med at finde teknologiske løsninger på dette problem ved at anvende blandt andet robotter, en løsning man også vil se nærmere på her i Danmark. Det skriver Ingeniøren.

Med projektet RoboCluster er en samling af danske hospitaler, universiteter, forskningscentre og regioner gået i gang med et samarbejde med japanske Panasonic, der har stor erfaring på området.

Panasonic har allerede flere produkter, der anvendes i den japanske ældrepleje og fordelen for samarbejdet med danskerne er, at de på den måde kan lære, hvordan produkter skal laves til den vestlige verden, hvor kulturen er meget anderledes.

Behovet for tekniske løsninger bliver hastigt større. Herhjemme er der allerede nu mangel på social- og sundhedsmedarbejdere, en mangel man vurderer vil vokse til 67.000 medarbejdere i 2020.

The Pirate Bay

Anklager ønsker dom stadfæstet i TPB-sag

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

Appelsagen mod de fire stiftere af The Pirate Bay (TPB), der blev idømt hver et års fængsel og et stort erstatningskrav, afvikles i disse dage ved en domstol i Sverige.

I sagen har anklageren tidligere ønsket strengere straffe til de anklagede, hvor de modsat har ønsket en frifindelse. De fire stiftere mener stadig, de skal frifindes, men anklageren har nu valgt at gå efter en stadfæstelse af den oprindelige dom.

Dommeren i appelsagen hører i disse dage vidneberetninger fra parterne, både optagede vidneudsagn fra den oprindelige sag samt nye indkaldt til appelsagen.

Forsvaret bedyrer, ligesom ved den oprindelige sag, at TPB ikke er ulovligt i sig selv, ligesom de mener, at ulovlig kopiering af film og musik ikke er skadelig for underholdningsindustrien og henviser til flere undersøgelser.

Ikke overraskende er underholdningsindustrien, repræsenteret af blandt andet IFPI og MPAA, ikke enige i de udsagn og har deres egne undersøgelser, der viser det modsatte.

Der forventes at falde dom i sagen på fredag.

SXC - kezze

Pladeselskaber taber Højesteret-sag i Irland

- Via Irish Times - , redigeret af kasperfmn , indsendt af thimon

Musikselskaberne og deres interesseorganisationer vil meget gerne have, at myndighederne verden over, slår meget hårdt ned på fildelere, der deler ophavsretbeskyttet musik ved blandt andet at indføre 3-strikes-reglen.

I Irland har selskaberne Warner Music, Universal Music, Sony BMG og EMI Records prøvet at tvinge internetudbyderen UPC til at implementere 3-strike-reglen.

Sagen er endt i den irske højesteret, og her er der netop faldet dom. Dommer Peter Charleton anerkendte, at pladeselskaberne har problemer med piratkopiering, men slog også fast, at der ikke er lovhjemmel i Irland til at tvinge internetudbyderne til at afbryde forbindelsen til brugeren, hvis der sker ulovlige downloads.

Det er et stort nederlag for musikbranchen, men her vil man nu arbejde på at få ændret lovgivningen, således at det bliver muligt at anvende 3-strikes-reglen.

Hos UPC er man glade for dommen. De er enige i, at ophavsretloven bør overholdes, men for dem var det mere det faktum, at de som internetudbyder ikke skal lege politi for rettighedshaverne, der var vigtigt.

Oracle

HP og Oracle krydser stadig klinger

- Via All Things Digital - Kara Swisher - , redigeret af kasperfmn

I striden mellem Hewlett-Packard og Oracle, der startede, da HP valgte at få deres administrerende direktør, Mark Hurd, til at forlade chefstolen, er der stadig lidt mudderkastning tilbage.

I sidste uge bragte avisen New York Times en artikel om den nye administrerende direktør for HP, Léo Apotheker, hvor journalisten borede i den såkaldte TomorrowNow-sag. Sagen stammer fra Apothekers tid hos SAP, hvor SAP beskyldes for at stjæle fra Oracle.

Journalisten pegede på, at HP’s nye direktør givetvis er ligeså ufin i kanten som Hurd, hvis ikke mere, hvilket sætter HP-bestyrelsens valg af ham i et dårligt lys.

Det fik omgående HP’s bestyrelsesformand, Ray Lane, til at skrive en mail til NYT, hvor han kraftigt beskytter Apotheker og langer hårdt ud efter Hurd. Lane påpeger, at Apotheker aldrig er fundet påvist indblandet i sagen, men at Hurd derimod flere gange har løjet over for HP’s bestyrelse.

Du kan læse hele e-mailen ved at følge linket til kilden.

Læs også: HP ansætter ny administrerende direktør

IBM

Cell-processoren lever stadig hos IBM

- Via PC World AU - , redigeret af Emil

Sammen med Toshiba og Sony udviklede IBM i starten af år 2000 processoren, der bl.a. blev til hjertet i PlayStation 3, da den udkom i 2005, nemlig Cell-processoren.

I slutningen af 2009 kom det frem, at IBM ville stoppe udviklingen af processoren, men det tyder ikke på at være helt korrekt. Der er godt nok ikke tale om en ny dedikeret processor, men Jai Menon, teknisk ansvarlig hos IBM, oplyser, de vil anvende Cell-teknologi i deres fremtidige Power-serie.

Jai Menon, CTO hos IBM skrev:
I think you’ll see Cell integrated into our future Power road map. That’s the way to think about it as opposed to a separate line — it’ll just get integrated into the next line of things that we do.

IBM har netop frigivet deres Power 7 processor og er i fuld gang med at udvikle Power 8, der forventes at udkomme i 2013. Hvordan Cell-teknologien skal spille en rolle, oplyste Menon dog ikke noget om.

Ud over Sony så anvender både Nintendo og Microsoft processorer lavet af IBM i deres seneste konsoller. Ifølge Big Blue er de også i gang med de næste generationer af processorer til kommende konsoller, men heller ikke her blev der nævnt detaljer.

Læs også: IBM stopper udviklingen af Cell-processorer

ICANN

Danmark har fået sin egen rodserver

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Når vi slår navne op på internettets navneservere, så er det ikke altid, ens udbyders egen server kender adressen, så den går videre i hierarkiet og kan til sidst havne ved en af internettets rodservere.

Indtil for nyligt måtte sådanne opslag ske på servere uden for landets grænser, men nu har Danmark fået sin egen rodserver, ICANN Copenhagen, der er placeret i et rackskab hos hostingselskabet Interxion i Ballerup.

Version2 har været forbi serveren og fået sig en snak med Henrik Kramshøj, direktør og partner i Solido Networks, som er med til at drifte serveren sammen med ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Kramshøj har været foregangsmand for at få serveren til Danmark, og han fortæller, at det primært vil være danske virksomheder med egne navneservere, der kan nyde godt af den nye server, men også at den vil sikre et mere stabilt DNS-system herhjemme med lavere svartider.

Fysisk er der tale om en Dell R410 rackserver, der kører Linux-distributionen CentOS med DNS-serveren NSD.

Mozilla

Malware tvinger Firefox til at gemme koder

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Den frie og åbne browser Mozilla Firefox er blevet ramt af malware. Malwaren søger at ramme en kernefunktion hos browseren, nemlig filen “nsLoginManagerPrompter.js”, der kontrollerer, hvorvidt Firefox gemmer koderne, som brugeren logger ind på forskellige sider med.

Funktionen, der normalt vil spørge brugeren, om han vil gemme sine koder i Firefox, bliver efter infektionen ikke længere vist, og malwaren tvinger browseren til at gemme koden.

Webrootet har fået navnet “Trojan-PWS-Nslog” og går ikke alene efter Firefox’ koder på computeren, men prøver også at opnå adminrettigheder, hvorefter den går efter registreringsdatabsen. Navnligt efter den del, hvor Internet Explorer gemmer koder. Lykkedes det at indsamle nogle koder, forsøgte softwaren at sende dem til en server, der i mellemtiden er taget offline.

På en testserver, hvor infektionen blev efterprøvet, fandt man en streng i koden, der henviser til en iransk facebookprofil.

Du kan læse mere om malwaren på denne side.