mboost-dp1

Microsoft Corporation

Bing integrerer Facebook i søgninger

- Via Bing - , redigeret af Pernicious , indsendt af Magten

Microsoft vil til at integrere Facebook-profiler i deres søgemaskine Bing. Statusopdateringer sendt til omverdenen med “alle” som modtager vil nu kunne findes igennem Bing, på samme måde som Tweets kan findes gennem Google.

Bing vil også integrere med dine venner, så når du leder efter en person, eksempelvis en gammel skolekammerat, vil dine nuværende venner spille en rolle i de søgeresultater, der kommer frem, for nemmere at finde personen.

Under pressemødet, der annoncerede de nye funktioner, havde den indkaldte presse flere spørgsmål vedrørende brugernes privatliv. Medstifter og administrerende direktør af Facebook, Mark Zuckerberg, var til stede og hjalp blandt andet med at svare. Han kunne fortælle om to værktøjer, som skal beskytte brugeren. Det første er et popup-vindue, der tjekker, om du har en aktiv Facebook-session eller har en cookíe på din computer, som automatisk logger dig ind hos Facebook. Denne popup vil fortælle dig de fordele, du får ved at integrere Facebook og Bing. Der vil være fire prompts, du som bruger skal acceptere.
Det andet er, at man skal ind i indstillinger og selv aktivere funktionen.

Læs også: Facebook er med ved dagens Bing-event

AMD

Microsoft får patent på GPU-videokomprimeringsalgoritme

- Via The Inquirer - , redigeret af Emil

I 2004 indsendte Microsoft en ansøgning til det amerikanske patentkontor (USPTO), der omhandler en teknik til at accelerere komprimeringen af video-materiale ved at anvende en GPU.

Ansøgningen er nu nået igennem patentmøllen og er blevet godkendt af patentkontoret. Overskriften for patentet er “Accelerated video encoding using a graphics processing unit” og omfatter en metode til at detekterer bevægelse i en video som en del af komprimeringen.

Det kan overraske, at det hverken er AMD eller Nvidia, der er løbet med patentet, idet begge virksomheder laver software, der anvender deres GPU til at accelerere komprimeringen af video.

Det er endnu uvist, om Microsoft vil bruge patentet aktivt til f.eks. at indkassere royalty-penge fra andre, eller om de blot tilføjer den til deres i forvejen store samling af patenter for at kunne hive den frem, hvis det skulle blive nødvendigt.

Intel

Intel skaber $3 mia. i overskud på tre måneder

- Via Intel - , redigeret af Emil

Den økonomiske krise er en saga blot flere steder i it-branchen, salgstal for computere og andet it-udstyr er eksploderet i forhold til sidste år, og det kan ses på Intels seneste kvartalsregnskab.

Chipgiganten har omsat for $11 milliarder i det forgangne regnskabskvartal, hvilket er rekord, og en stigning på 18 % i forhold til samme kvartal sidste år.

Også overskuddet er vokset og når op på hele $3 milliarder, eller ca. 16 milliarder kroner, hvilket ligeledes er rekord.

Paul Otellini, administrerende direktør for Intel skrev:
Intel’s third-quarter results set all-time records for revenue and operating income.

Otellini kan samtidig forklare, at fremgangen især skyldes en øget efterspørgsel på deres produkter fra virksomheder, ligesom de har fortsat vækst i nye markeder. For det fjerde kvartal forventer Intel et lignende resultat.

Flickr - saschaaa

Nordkorea gik på internettet op til det nationale jubilæum

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Nordkorea har over de sidste ni måneder planlagt sin første forbindelse til internettet, som skulle gå online op til det 65. jubilæum for grundlæggelsen af det koreanske Arbejderparti, hvilket altså nu er sket.

1024 internetadresser har været reserveret til Nordkorea, men ingen af dem er blevet brugt før nu. Den første adresse gik til det nationale nyhedsbureau Korean Central News Agency. Bureauet har allerede en hjemmeside baseret i Japan, men den koreanske side vil altså nu tilbyde billeder og nyheder en dag tidligere end den japanske server.

Derudover var internationale journalister inviteret til fejringen, og de fik under besøget fuld adgang til internettet, som normalt er begrænset. Det menes, at det kun er en lille elite fra det styrende parti, som har adgang til internettet, mens resten af nationen ikke har adgang til udefrakommende nyhedskilder.

Sidste år blev en del af Nordkoreas reserverede IP-adresser tildelt et firma fra Thailand, som tidligere har arbejdet med nordkoreanske it-løsninger, men det er altså først nu, at de er blevet brugt.

Microsoft Corporation

Facebook er med ved dagens Bing-event

- Via TechCrunch - , redigeret af Pernicious

Microsoft holder i dag et specielt Bing-event, hvor de blandt andet vil fremvise nye funktioner for deres søgemaskine Bing.

Det forlyder nu, at Facebook vil være til stede ved arrangementet, hvor de vil fortælle om “de nye retninger og fremtidige muligheder for søgning, samt en demonstration af en ny innovation inden for søgning fra Bing”. Flere mener, at man derfor kan forvente en integration af Facebook i en eller anden form.

Bing og Facebook annoncerede sidste år et partnerskab, som skulle give Bing adgang til statusopdateringer adresseret til “alle”. Dermed vil Bing have adgang til mere data end Google har, som til gengæld var først med integration af søgeresultater fra blandt andet Twitter.

ESA

Astronomer har igen fundet vand på en asteroide

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Emil , indsendt af ktg

Astronomer har fundet vandis samt organisk materiale på asteroiden 65 Cybele, som kredser om Solen. Det er anden gang, at man finder is på en asteroide, og derfor kan fænomenet være mere almindeligt, end astronomer hidtil har antaget.

Cybele befinder sig i, hvad man kalder asteroidebæltet mellem Mars’ og Jupiters baner. Med en diameter på omkring 290 kilometer er Cybele en af de større asteroider i bæltet og ligner dermed også asteroiden 24 Themis, som var den første asteroide, hvor astronomer fandt tegn på vandis.

Opdagelsen blev gjort efter en spektroskopisk analyse af Cybel i spektrene 2-4 mikrometer og 5-14 mikrometer. Ved at sammenligne spektrene med dem fra Themis kunne forskerne se et lignende absorptionsbånd ved 3,1 mikrometer, hvilket er tegn på vandis. I området 3,2-3,6 mikrometer tydede et andet absorptionsbånd på tilstedeværelsen af komplekse organiske elementer.

Opdagelsen af vand på flere objekter i asteroidebæltet kan hjælpe med at forstå, hvordan vandet kom til Jorden. Det menes nemlig, at Jorden startede som en tør planet, hvorefter vandet kom til efter utallige kollisioner med objekter indeholdende vandis.

Flickr - dweekly

Poul-Henning Kamp taber retssag mod Lenovo

- Via Version2 - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Aske Uhd

Det er over et år siden, at den kendte FreeBSD-udvikler Poul-Henning Kamp stævnede Lenovo efter at have købt en bærbar computer af firmaet, hvor han ikke kunne få pengene retur for den Vista-licens, der fulgte med.

I dag kom sagen så for retten, og i løbet af formiddagen har de to parter fremlagt deres argumenter for dommer Søren Holm Serup. Version2 var med som tilhører, og lige efter kl. 12 kunne dommeren komme med sin afgørelse, der faldt ud til Lenovos fordel.

Dommeren erkender, at handelsbetingelserne ved køb af en computer kan være uigennemskuelige, og havde sagen omhandlet en almindelig forbruger, var den sikker faldet ud til dennes fordel. I denne sag er PHK dog ikke at anse som en almindelig forbruger, og Serup mener derfor, at han har handlet i ond tro.

Dommer Søren Holm Serup skrev:
Havde det været en forbruger – og det er det på ingen måde – så ville jeg ikke udelukke, at man kunne have kommet igennem med, at det er så uklart formuleret, at han kunne få refusion. […] Men problemet er, at sagsøger er for klog. Den beskyttelse, vi giver almindelige forbrugere, gælder ikke her. […] For denne sag bliver afgjort på, at aftalen er forsøgt indgået i ond tro.

Serup slutter af med at foreslå, at parterne går hvert til sit og selv dækker egne omkostninger.

Læs også: Lenovo stævnet pga. windows-licens

SXC - creationc

Pressenævnet: Private Facebook-profiler må ikke citeres

- Via Politiken - , redigeret af Pernicious , indsendt af Zombie Steve Jobs

Tidligere på året erklærede Pressenævnet, at medierne frit måtte citere fra åbne Facebook-profiler. Nu har de, efter en sag mellem Ekstra Bladet og Knud Løkke Rasmussen, bror til Lars Løkke Rasmussens, afsagt en dom, der betyder, at der dog ikke må citeres fra de private Facebook-profiler.

Ekstra Bladet bragte tidligere på året en artikel, hvor de citerede fra Knud Løkke Rasmussens statusopdateringer. Her kritiserede han fremstående politikere fra Socialdemokratiet, og dermed fik Ekstra Bladet skrevet artiklen “Lars Løkkes bror hetzer S-top”. I juli klagede Knud Løkke Rasmussen til Pressenævnet.

Pressenævnet i en pressemeddelelse skrev:
[Medierne har] som udgangspunkt ikke adgang til at bruge materialet fra den lukkede profil, medmindre dette har så stor samfundsmæssig interesse, at offentliggørelsen overstiger hensyn til indehaveren af profilen.

Knud Løkke Rasmussen har tre journalister fra Ekstra Bladet som venner på Facebook, der dermed har adgang til hans profil.

SXC - Spy-Seth

Skole indgår forlig i webkamera-skandale

- Via The Register - , redigeret af Emil

I USA vakte det stor opstandelse, da en skole i skoledistriktet Lower Merion School District, Pennsylvania, angiveligt havde taget tusindvis af billeder af eleverne uden deres viden eller tilladelse via det indbyggede webkamera i den bærbar computer, de havde lejet af skolen.

I en efterfølgende retssag blev skolen erkendt uskyldig i anklagen om overvågning, da det blev vurderet, der var tale om en fejl og ikke en bevidst handling.

Sagen er dog fortsat ved et civilt søgsmål, anlagt af forældre til to af de forulempede børn, og her har skoledistriktet nu valgt at indgå i et forlig for at få lukket sagen.

Den ene af eleverne får en kompensation på 175.000 dollars, og den anden får 10.000 dollars. Derudover betales der 425.000 dollars til deres advokater.

I løbet af sagen kom det frem, at sikkerhedssoftwaren, som tog billederne, var installeret på over 2.300 computere udleveret til elever, og der i alt blev taget over 58.000 billeder, inden det blev opdaget.

Læs også: Skole slipper for straf i webkamera-skandale

Flickr - BestofDanSilver

Google med i havmølleprojekt til 27 milliarder kroner

- Via New York Times - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

I USA har Google flere gange vist deres vilje til at investere i teknologier, som omhandler vedvarende energi. Nu er de igen ude med pengepungen, idet de sammen med en række partnere har investeret i et havvindmølle-projekt, der kan ende med at koste op mod 27 milliarder kroner.

Det store projekt har navnet The Atlantic Wind Connection (AWC) og skal ende med at blive en række vindmølleparker placeret ud for kysten ved staterne New Jersey og Virginia over en strækning på 560 kilometer.

Googles investering er i transmissionsnettet, der skal overføre energien dannet i vindmøllerne – en energimængde der kan nå op på 6 gigawatt, hvilket er nok til at forsyne 1,9 millioner husholdninger.

Netop området ud for de to stater er særlig velegnet til havvindmøller, idet der ikke er særlig dybt, selv 15-20 kilometer fra land. Området er samtidig så stort, at det har potentiale til at kunne levere 60 gigawatt vindenergi.

I første omgang involverer Google sig med en investering på 200 millioner dollars, eller lidt over en milliard kroner, som svarer til 37,5 % af startomkostningerne for projektet.