mboost-dp1

Domstolsstyrelsen

Ventetid på digital tinglysning er et overstået kapitel

- Via Bolius - , redigeret af Pernicious

Det offentlige får tit på puklen over problemer med lancering og produktion af it-løsninger, fra rejsekort til NemID. Men nu er det lykkedes at få reddet i hvert fald en af kastanjerne ud af ilden.

Ifølge hjemmesiden Bolius.dk er der nemlig ikke længere lang ventetid på den stærkt kritiserede digitale tinglysning. I oktober måned var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid således 0,9 dage, hvilket er betragtelig lavere end de 10 dage, som loven foreskriver.

En af de helt store udfordringer med det nye system var ifølge Tinglysningsrettens præsident Søren Sørup Hansen, at systemet ikke kunne følge med. Men det er der blevet rettet op på nu.

Søren Sørup Hansen til Bolius.dk skrev:
Nu kører det rigtig godt. It-systemet har fungeret hele vejen igennem, men ventetiderne var forårsaget af sagsbunker, der hobede sig op på grund af kapaciteten i Tinglysningsretten i den digitale tinglysnings indkøringsperiode. Disse bunker er for længst væk, og brugerne bliver hver dag mere bekendt med at bruge systemet og skal dermed også bruge mindre hjælp.

I 2011 er der indtil videre foretaget mellem 45.000 og 48.000 tinglysninger.

WordPress

WordPress lancerer annonce-tjeneste

- Via Just Another WordPress Weblog - , redigeret af Pernicious

Folkene bag det verdensberømte open source blog-værktøj WordPress, gør nu klar til at lancere deres egen annonce-tjeneste med det knap så kreative navn WordAds.

På den officielle WordPress blog skriver annonceansvarlig Jon Burke, at en sådan tjeneste har været blandt de mest ønskede funktioner i WordPress, men, at holdet bag hidtil har forsøgt at undgå annoncer, fordi de ikke fandt det smagfuldt.

I samme åndedrag benytter Jon Burke muligheden til at kritisere Googles AdSense, som han bestemt ikke er tilfreds med.

Jon Burke skrev:
We’ve resisted advertising so far because most of it we had seen wasn’t terribly tasteful, and it seemed like Google’s AdSense was the state-of-the-art, which was sad. You pour a lot of time and effort into your blog and you deserve better than AdSense.

Ind til videre er der ikke kommet mange detaljer ud om formen, men Jon Burke lover, at det bliver godt.

Jon Burke skrev:
If you’re going to have advertising on your site, it darn well better be good

Interesserede kan allerede nu skrive sig op på til de nye annoncer via den officielle Wordpress-side.

Flickr - saschaaa

Jysk landsby får Danmarks hurtigste internet

- , redigeret af Pernicious

Ind til i dag var den lille jyske landsby Tranum med 458 indbyggere mest kendt for deres lysfabrik og feriehotel ved stranden.

Men ifølge Computerworld bliver disse attraktioner nu overskygget af Danmarks hurtigste internet.

Tranum, som ligger i Jammerbugt Kommune, har nemlig indgået et partnerskab med fiberselskabet Bredbånd Nord og Waoo! om at lave et nyt digitaliseringsprojekt, som vil give indbyggerne hastigheder på helt op til 1 Gigabit/s.

Ifølge kommunens borgmester Mogens Gade (V) er håbet, at det hurtige internet kan hjælpe kommunen med at nå deres mål om, at 50 procent af borgernes henvendelser skal foregå digitalt i 2015.

Morten Gade til Computerworld skrev:
Projektet i Tranum vil give os nogle værdifulde erfaringer med, hvilke muligheder vores borgere vil finde relevante. Desuden giver det os en stærk infrastruktur, og det har altid været med til at skabe udvikling og vækst. Der, hvor vi etablerer de nye digitale motorveje, gør det os mere attraktiv som kommune,” siger Mogens Gade.

Hvis alt går efter planen, så bliver den nye forbindelse en realitet allerede i januar 2012.

SXC - gusmolina

Minister skal forklare tavshed om cyberangreb

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Når danske soldater bliver angrebet eller slået ihjel i Afghanistan, er det danske forsvar i de fleste tilfælde åbne omkring omstændighederne omkring situationen.

Men når det kommer til hacking og cyberangreb på Danmark, så vil forsvaret, i modsætning til Norge, ikke ud med, hvad Danmark bliver udsat for af ubehageligheder i cyberspace.

Den mærkværdige tavshed har ifølge Version2 fået Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen til at stille et §20 spørgsmål til forsvarsminister Nick Hækkerup (S), hvor han beder ministeren redegøre for beslutningen.

Michael Aastrup Jensen, it-ordfører Vestre skrev:
Hvorledes mener ministeren, at angreb rettet mod danske soldater gennem cyberspace adskiller sig fra angreb med sprængladninger, håndvåben og morterer i et omfang, der legitimerer, at Forsvarskommandoen, jf. Version2’s artikel den 24. november 2011, kan nægte offentligheden indsigt i omfanget af førstnævnte type angreb, men ikke sidstnævnte?

Debatten omkring forsvarets holdning til angreb i cyberspace er blevet sat i gang efter det norske forsvarsministerium åbent fortalte, at de havde været udsat for cyberangreb i 2008. Hvorefter Version2 forsøgte at finde ud af, om Danmark havde været udsat for lignende angreb, hvilket viste sig at være umuligt.

Facebook

Facebook-billede kostede 424.000 kroner

- Via P4 radio avis - , redigeret af Pernicious

Man skal altid være forsigtig med, hvad man deler med Facebook. Det måtte en 33-årig kvinde fra Svinninge sande. Hun er nemlig blevet pålagt at betale ydelser for næsten 424.000 kroner tilbage til Holbæk kommune på grund af et billede på Facebook.

Ifølge P4 Nordvestsjælland var kvinden allerede én gang blevet dømt til at betale ydelser tilbage til kommunen tilbage i juli måned, fordi kommunen ikke mente, at hun var enlig, som hun ellers havde oplyst.

Det fik i sin tid kvinden til at klage over afgørelsen, men i dag besluttede Holbæk kommunes kontrolgruppe dog at fastholde den oprindelige afgørelse, i lyset af det de kalder nye oplysninger i sagen.

I mellemtiden viste det sig nemlig, at kvinde havde lagt et billede på Facebook med teksten ‘min skøre dejlige mand’, og da en nabo samtidig fortalte, at kvinden og hendes påståede eksmand handlede ind og tog på ferie sammen faldt hammeren.

Sagen er nu overdraget til Det Sociale nævn og Beskæftigelsesankenævnet.

Wikipedia

Wikipedia-udvikler: Banneret virker

- Via TechCrunch - , redigeret af Pernicious

Det er næppe gået nogens næse forbi, at hjemmesiden Wikipedia endnu en gang har skudt gang i en af deres bannerkampagner, hvor stifteren Jimmy Wales, og nu også en programmør ved navn Brandon Harris, beder om flere donationer.

Den spøjse bannerkampagne med det minimalistiske design har tit været genstand for humoristiske indslag på nettet. Blandt andet lavede kreative folk et plugin til Chrome, som viser banneret på alle sider. Og den berygtede hjemmeside 4chan.org havde en overgang en ’personal appeal’ fra deres egen grundlægger Christopher Poole

For nylig i en længere Q&A-session på hjemmesiden reddit.com afslørede Brandon Harris dog, at bannerets design på ingen måder er tilfældigt, men derimod et design, der er finpudset gennem årene, så det giver flest mulige penge i kassen.

Brandon Harris skrev:
There have been many experiments over time as to the optimal position of the photos, and it just so happens that the left side is where it’s got to be. The green background is new, by the way. That turns out to be a good effect as well.

ESA

NASAs dyreste marsmission sendt sikkert afsted

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

I lørdags sendte NASA den 1 tons tunge marsrover Curiosity afsted mod den røde planet på en tur, der vil tage otte og en halv måned at gennemføre.

Missionen for at få Curiosity til Mars koster lidt over 14 milliarder kroner at gennemføre, og skulle gerne resultere i et hav af nyt data omkring Mars, data der forhåbentligt vil vise, om der er kulstofaflejringer i jorden, som kan pege på, om der har været liv på planeten.

Selvom rejsen er begyndt uden problemer, er der stadigt store udfordringer, som skal overvindes for at få Curiosity sikkert ned på Mars. Landingen skal gennemføres på en helt anden måde, end den metode med airbags NASA brugte til Spirit og Opportunity.

Landingen varer 6 minutter, hvor de første 4 minutter og 30 sekunder vil bremse Curiositys landingsmodul ved gnidningsmodstanden med atmosfæren. Herefter er hastigheden kommet langt nok ned til, at der kan bruges en faldskærm.

Udløsningen af faldskærmen forventes at ske i omkring 11 kilometers højde, hvorefter Curiosity daler ned til godt 1,5 kilometers højde, hvor faldskærmen afkobles. Raketmotorer overtager nu den sidste del af landingen, så denne foretages ved en hastighed på lidt under 3 km/t.

Missionen er fastsat til at vare minimum 2 år på Mars.

Flickr - Xjs-Khaos

Elpida klar med DDR3-hukommelse til mobile enheder

- Via X-bit labs - , redigeret af Pernicious

Hukommelsesproducenten Elpida Memory har annonceret, at de har udviklet en 4GB LPDDR3 hukommelseschip, der skal drive den næste generation af mobile enheder.

Den nye Low Power DDR3 chip arbejder ved en hastighed på 1.600 MHz og har en båndbredde på 6,4 GB/s ved brug af en enkelt chip. I highend-mobiltelefoner eller tablets kan man forvente, at der bruges en to-chip-konfiguration, som giver en båndbredde på 12,8 GB/s.

Strømforbruget er sammelignet med en tilsvarende LPDDR2 chip 25 % lavere, hvilket er en stor fordel for brugen i mobile enheder.

Elpida arbejder i øjeblikket på at sammensætte flere 4GB kerner i en enkelt chip samt at stable dem, for at opnå en højere datatæthed. Testversioner vil være tilgængelige i slutningen af året for interesserede kunder, men afhængigt af forespørgslen, skal man ikke forvente at se masseproduktion før slutningen af 2012.

Valve Corporation

Gabe Newell: Piratkopiering er ikke et problem for Valve

- Via The Cambridge Student - , indsendt af trylleklovn

Når det kommer til ulovlig kopiering af spil, så er det især pc-markedet, der bliver kritiseret, som værende så ramt af ulovlige kopier, at det er svært at tjene penge på dette marked. Denne holdning er man ikke enig i hos Valve.

Den administrerende direktør for Valve, Gabe Newell, blev for nyligt interviewet til The Cambridge Student, hvor han blev spurgt om sin holdning til DRM. I den forbindelse kunne Newell oplyse, at han mente, der i branchen var en forkert opfattelse af piratkopiering.

Newell mener hovedårsagen til, at folk kopiere ulovligt, er på grund af hvor nemt det er. Af samme årsag er valget af kraftig DRM en forkert vej at gå.

Gabe Newell, direktør for Valve skrev:
In general, we think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem.

Senest har Ubisoft brugt piratkopiering som argument for, at de har valgt at droppe udgivelsen af spillet Ghost Recon: Future Soldier til pc. Netop Ubisoft er berygtede for kraftig brug af DRM, og her mener Newell Ubisoft bør gå i en anden retning.

At nem tilgængelighed til spil, som for eksempel via Valves Steam-tjeneste får flere til at købe spil, viser sig tydeligt i Rusland. Da Valve ville gå ind på det russiske marked, blev de frarådet det på grund af den kraftige piratkopiering markedet er kendt for i landet. I dag er det russiske marked tæt på at være det største for Valve i Europa.

Generelt ser Newell ikke piratkopiering som et problem for firmaet.

BitTorrent

Danske forskere vil skabe klarhed om piratkopiering

- Via Copenhagen Business School - , redigeret af Pernicious

Forskere fra CBS og Aalborgs universitet har været igang med at kortlægge piratkopiering af computerspil i et projekt kaldet Digital Games Piracy. De har overvåget Bittorrentnetværket i 3 måneder, hvor de fulgte 173 spil, som blev udgivet i foråret og efteråret 2011. Af de 173 spil kunne de 127 spil findes som torrents, der blev forsøgt hentet ned fra over 12 millioner ip-adresser.

Selvom forskerne var lidt tilbageholdene med at drage konklusioner, kunne en af forskerne, Anders Drachen, udtale:

Anders Drachen, forsker hos CBS skrev:
We chose to focus on all the games that were released in a three-month period. And nothing suggests that certain games or genres are preferred over others. Everything from big game wagers to small family games were represented among the 127 games that could be downloaded on BitTorrent.

Digital Games Piracy blev startet, fordi forskerne ikke mente, at der var basis for en neutral debat om piratkopiering, da langt de fleste hidtidige undersøgelser, fra for eksempel rettighedsorganisationerne, ikke har brugt en gennemskuelig metode til at opgøre omfanget af piratkopiering.

Med dette projekt håber forskerne på, at kunne danne en neutral basis for den videre diskussion fra både rettighedsorganisationer og spilpirater. Projektet vil blive fulgt af en mere dybdegående undersøgelse, hvor man undersøger hvorfor der kopieres.