mboost-dp1

Facebook

Zuckerbergs Facebook-profil “hacket”

- Via BBC News - , redigeret af Pernicious

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg måtte i dag finde sig i, at en række personlige billeder fra hans egen Facebook-profil blev lækket på nettet.

Ved at udnytte en fejl i den funktion der bruges til at anmelde upassende billeder hos Facebook, lykkedes det for en gruppe brugere fra et bodybuilder forum, at få adgang til Zuckerbergs private billeder, som herefter blev lagt ud på nettet under overskriften “It’s time to fix those security flaws Facebook”.

Ifølge en officiel erklæring fra Facebook skyldes fejlen, at brugere efter den sidste nye opdatering havde mulighed for at se en dele af en anden brugers private galleri, hvis de anmeldte deres billeder.

Facebook skrev:
The bug allowed anyone to view a limited number of another user’s most recently uploaded photos irrespective of the privacy settings for these photos. This was the result of one of our recent code pushes and was live for a limited period of time. Upon discovering the bug, we immediately disabled the system, and will only return functionality once we can confirm the bug has been fixed.

De lækkede billeder er dog relativt uskyldige og tæller blandt andet et billede af Zuckerberg, der laver mad med sin kæreste og et billede af ham og Obama.

Et par af dem kan ses ved at følge kilden.

Nokia

Danskerne sløser med mobilsikkerheden

- Via 24 Timer - , redigeret af Pernicious

Selv om smartphones efterhånden indeholder alle oplysninger om os, så er hver femte smartphone i danskernes lommer ikke beskyttet af nogen form for adgangskode eller tastaturlås. Det skriver 24 timer baseret på en undersøgelse foretaget af Telia.

Undersøgelsen af danskernes mobile sikkerhedsvaner viser også, at færre end hver ottende er bekymret for, at deres telefon bliver hacket og kun hver fjerde bruger en firewall aller antivirus på telefonen.

Især de sidste tal bekymrer Shehzad Ahmad, der er chef for det danske varslingscenter for internetsikkerhed, DK.Cert.

Shehzad Ahmad til 24 timer skrev:
Ser man på statistikkerne fra antivirusproducenter, viser de tydeligt, at der er masser af skadelig kode som virus og trojanske heste derude, så der er god grund til at få opdateret sikkerheden, når man har en smartphone.

Google

Hvorfor Android ikke er ligeså flydende som iOS / Windows Phone 7

- Via Redmond Pie - , redigeret af Net_Srak

Hvis man har prøvet at lege med Android, iPhone og Windows Phone 7, vil man kunne se, at tingene reagerer en tand langsommere på androidbaserede telefoner og tablets.

En af grundene til dette er ifølge Google ingeniøren Dianne Hackborn, at indtil Android 2.3, var grafik ikke hardwareaccelereret udover nogle specifikke funktioner, og kørte derfor på CPU’en. I den nye 3.0 Honeycomb og opefter, blev hardwareacceleration en realitet, dog lader det til at Android tablets med Android 3.0 stadig har en langsommere UI, selvom de har overlegen hardware i forhold til ældre iPhones og de første Windows Phone 7 modeller.

En tidligere praktikant hos Google har besvaret hvorfor dette er tilfældet. Apple har valgt at køre deres UI renderingsprocesser på dedikerede tråde i real-time prioritet, hvorimod Android UI køres på hovedtråden i normal prioritet. Dette betyder, at hver gang iOS detekterer en berøring, vil UI få fuld opmærksomhed, modsat Android, der vil dele opmærksomheden med alle de bagvedliggende processer. Dette vil simpelthen være et for stort et arbejde at lave om og hvis det sker, ligger det år ude i fremtiden.

Flickr - nd.strupler

Piratkopiering bliver lovlig i Schweiz

- Via The Register Hardware - , redigeret af Avenger- , indsendt af Adagio

I Schweiz har regeringen for nyligt modtaget resultatet af en undersøgelse, der afdækkede hvor omfattende mængden af piratkopiering er i landet, og hvor skadeligt det er for de schweitziske rettighedshavere.

Ifølge rapporten (tysk) er der ikke noget, der tyder på, at den mængde kopiering som foregår i private hjem, påvirker forbruget af schweisiske kulturelle varer, men at det faktisk kan have en positiv effekt i form af et øget salg af for eksempel biografbilletter. Rapporten viser yderligere, at andelen af de penge schweizerene bruger på underholdning er nogenlunde konstant.

Med rapporten i hånden har den schweisiske regering besluttet, at det fortsat skal være lovligt at hente film og musik til privat brug.

Regeringen er dog ikke blind over for, at der bliver piratkopieret, og vil gerne være med til at reducere dette, men de har endnu ikke fastlagt hvordan. Det er dog sikkert, at de ikke vil anvende metoder som domænespærringer og 3-strikes reglen, da de juridiske aspekter ikke er klarlagte, ligesom rapporten peger på, at de er meget dyre at opretholde.

SXC - happe

EU undersøger Apple og 5 forlag for karteldannelse

- Via Yahoo! Finance - , redigeret af Pernicious

EU’s konkurrencemyndighed er begyndt at undersøge, om der er blevet aftalt høje priser på markedet for e-bøger. Det er især forhøjelsen af priser på e-bøger, siden iPad og iBookstore blev lanceret i 2010, der har fået EU på benene.

Med indførslen af iBookstore tillod Apple en ny prismodel, Agency-aftaler, hvor forlagene selv kan sætte prisen, som bogen bliver solgt til forbrugerne online. Før denne prismodel solgte forlagene bøgerne til onlinebutikker som Amazon, hvor butikkerne så selv kunne sætte en pris.

EU frygter at Agency-aftaler underminerer konkurrenceevnen, da forlagene fjerner onlinebutikkernes mulighed for at køre med blandt andet discountpriser.

Siden Apple indførte Agency-aftalerne med forlagene, er de andre online-boghandler derudover blevet tvunget til at indføre de samme aftaler for at få lov til at sælge populære bøger.

Udviklingen på e-bog-markedet er ifølge EU bekymrende hvorfor de nu vil undersøge dette nærmere.

EU skrev:
The Commission has concerns that these practices may breach EU antitrust rules that prohibit cartels and restrictive business practices.

Undersøgelsen omfatter Apple og forlagene Hachette Livre, Harper Collins, Simon & Schuster, Penguin og Macmillan.

Undersøgelsen følger i kølvandet på et fælles søgsmål i USA mod de samme parter, som tidligere omtalt på MacNation, og en lignende undersøgelse i Storbritannien, der dog nu er stoppet.

IDC

IDC: Windows 8 irrelevant for Windows 7-brugere

- Via Computerworld USA - , redigeret af Pernicious

Microsofts kommende operativsystem, Windows 8, kommer både til almindelige pc’er og ikke mindst til tablets, hvilket Microsoft har gjort meget ud af.

Mens Windows 8 vil være meget interessant for tabletbrugere, så mener analysefirmaet IDC, at Windows 8 nærmest ingen rolle vil spille på pc-markedet, specielt for dem der allerede kører Windows 7.

IDC mener ikke, at Windows 8 vil tilbyde brugerne et stort nok incitament til at opgradere, hvis man allerede har Windows 7, hvor de ser den eneste store nyhed som værende Microsofts “Windows store”.

Microsoft har før sagt, at de ikke forventer en decideret opgraderingscyklus med Windows 8, specielt fordi mange virksomheder først lige er skiftet til Windows 7 eller stadig er i gang med det.

ESA

Hidtil største sorte hul fundet

- Via Guardian - , redigeret af Pernicious

Det er ikke noget nyt, at galakser har sorte huller i deres centrum og de helt store galakser har såkaldte super massive sorte huller. Den hidtil største af disse meget store sorte huller, har været på 6 milliarder gange solens vægt og kunne findes i galaksen Messier 87.

Astronomer har nu opdaget to nye super massive sorte huller, der er markant større end hvad man hidtil havde fundet, den ene endda meget større.

Ud fra observationer der er foretaget med Hubble, Keck 2 og Gemini North teleskoperne, har man i galaksen NGC 3842, der er 320 millioner lysår væk, fundet et sort hul med en vægt på 9,7 milliarder gange solens vægt.

I en anden galakse, NGC 4889, der er 336 millioner lysår væk, har man fundet det hidtil tungeste sorte hul, på hele 21 milliarder gange solens vægt.

Det formodes, at de enorme sorte huller er opstået ved at to galakser er stødt sammen og tilsammen har dannet disse giganter.

Flickr - Billogs

USA: 8 firmaer sagsøges over Carrier IQ

- Via IT World - , redigeret af Pernicious

Ikke overraskende er der nu begyndt at dukke søgsmål op i USA i forbindelse med Carrier IQ-sagen. Carrier IQ er et lille program, som for nylig blev opdaget på en stribe af mobiltelefoner, hvor det potentielt set kan registrere snart sagt alt hvad brugeren laver og sende disse oplysninger til teleselskaberne.

I en af sagerne har fire personer stævnet Apple, Carrier IQ, AT&T, Sprint, T-Mobile , HTC, Samsung og Motorola for at bryde lovgivningen i Federal Wiretap Act, Stored Electronic Communications Act og Federal Computer Fraud and Abuse Act.

Siden Carrier IQ softwaren blev opdaget, er bølgerne gået højt, omkring hvor meget programmet egentlig giver teleselskaberne adgang til af data, men flere myndigheder i adskillige lande er også begyndt at interessere sig for, hvor meget hold der er i sagen.

IBM

IBM laver første Racetrack hukommelseschip

- Via Technology Review - , redigeret af Pernicious

IBM præsenterede tilbage i 2008, en ny hukommelsesteknologi de kaldte for Racetrack Memory. RM fungerer ved, at en læse/skrive-enhed ændrer på en elektrons spin et specifikt sted på en nanotråd. Ved at udnytte et fænomen kaldet “spin momentum transfer” kan data flyttes frem og tilbage på tråden via en pulsgenerator.

IBM er nu kommet så langt med teknologien, at de kan præsentere en egentlig chip, der er lavet ved brug af den meget almindelige CMOS-proces, som i dag bruges til at lave de fleste integrerede kredsløb med.

Til trods for IBMs anstrengelser, er der stadigt langt til vi får et egentlig produkt at se. Den nuværende prototype kan kun gemme en enkelt bit per nanotråd, Målet er at have flere såkaldte “stripes” per nanotråd, hvor data kan gemmes på.

Der arbejdes derfor på, at skifte fra blødt magnetisk materiale, som det prototypen er lavet med, til hårdt magnetisk materiale, da egenskaberne for disse gør det nemmere at have flere stripes og også gøre produktionen simplere.

Google Inc.

Kinesisk firma lancerer Android 4.0 tablet til under 600 kroner

- Via NetworkWorld - , redigeret af Pernicious

I Kina har firmaet Ainol præsenteret en tablet med Android 4.0 også kendt som Ice Cream Sandwich, der koster under 100 dollars.

Den nye tablet har navnet Novo7 og som navnet antyder, er den udstyret med en 7-tommer skærm. Skærmen er med kapacitiv berøringsflade, mens processoren stammer fra MIPS og arbejder ved 1 GHz.

Til trods for den lave pris er Novo7 udstyret med kamera både foran og bagpå, kan afspille 1080p film via den indbyggede HDMI udgang.

Den nye tablet kan i øjeblikket kun købes i Kina, men vil dukke op i andre lande, hvor den vil blive solgt under andre navne så som Leader International og OMG Electronics.

MIPS er nye på markedet for tablets, men håber, at de kan få en større del af kagen, ved at levere processorer til billige tablets så som Novo7.