mboost-dp1

Bluetooth SIG

Ny Bluetooth-chip lover årelang batterilevetid i tastatur

- Via Computerworld USA - , redigeret af Pernicious

Broadcom har annonceret, at de har lavet en ny Bluetooth chip til brug i enheder som trådløse tastaturer, mus, shutterbriller, fjernbetjeninger og spilcontrollere, der har et meget lavt energiforbrug.

Som et eksempel på det lave energiforbrug nævner Broadcom at den nye chip, der har navnet BCM20730, vil kunne drive et trådløst tastatur i 10 år på et enkelt par AA-batterier.

Der er ikke kommet nogen dato, for hvornår den nye chip vil komme på gaden, men Broadcom oplyser, at produktionen er i fuld gang. En række producenter af eksterne enheder der kan bruge den nye chip, har allerede fået testeksemplarer for at evaluere den.

NASA/JPL-Caltech/T. Pyle

SETI genoptager arbejdet med hjælp fra det amerikanske luftvåben

- Via SETI - , redigeret af Pernicious

Efter at være sat på standby siden april i år er der nu kommet gang i søgningen efter liv i rummet, efter at SETI har fået styr på de finansielle midler igen, der blev kraftigt reduceret, da U.C. Berkeley måtte trække sig som samarbejdspartner efter budgetnedskæringer.

Det drejer sig specifikt omkring Allen Telescope Array (ATA), som nu vil blive taget i brug, til at afsøge 1 GHz til 10 GHz båndet en enkelt hertz af gangen. SETI-forskerne vil bruge de nyeste opdagelser fra Kepler, til at undersøge de planeter den har fundet omkring fjerne stjerner. Specielt den planet der blev fundet i det såkaldte beboelige område omkring en stjerne, det vil sige, der hvor temperaturen gør det muligt, at planeten kan have flydende vand, vil man fokusere meget af sin observationstid.

SETI bliver nu sponsoreret af private donationer, men også af det amerikanske luftvåben, der ønsker at vurdere, om et system som ATA kan bruges, til hvad de beskriver som Space Situational Awareness.

Intel

Intel gør så småt klar til 14 nm produktion

- Via NH - , redigeret af Pernicious

Intel har overfor NordicHardware oplyst, at man allerede har kredsløb kørende i sine laboratorier, der er lavet ved brug af en 14 nm fabrikationsproces.

Intel har længe været førende, når det gælder skiftet til mindre transistorafstande, hvor de blandt andet var de første til at lave CPU’er med 32 nm processen og snart starter udrulningen af deres første 22 nm CPU baseret på Ivy Bridge arkitekturen, der som bekendt bruger deres nye tri-gate 3D transistorer.

Tilbage da AMD havde førertrøjen på med hensyn til bedste processorydelse, lagde Intel en strategi der skulle bringe dem foran igen og starte med de første Core-processorer. Strategien kaldte de Tick-Tock og den gik ud på, at arkitekturen skulle fornyes hvert andet år, mens fabrikationsprocessen skulle ændres til mindre transistorstørrelser i det mellemliggende år.

Med de lovende resultater Intel har fremvist i deres laboratorier for 14 nm processen, ser Intel ud til stadigt at kunne holde deres Tick-Tock strategi til trods for, at det bliver svære og svære at reducere transistorstørrelsen.

SXC - creationc

8 skærmpanelproducenter betaler 2,2 mia. kroner i kartelsag

- Via BusinessWeek - , redigeret af Avenger-

En række af verdens største producenter af paneler til fladskærme, der tæller navne som Samsung, Sharp og Chimei Innolux Corp. og 5 mindre producenter, har indvilliget i at betale en bod på sammenlagt 2,2 milliarder kroner for at afslutte en kartelsag rejst imod dem i USA.

Sagen startede i 2007 og gik på, at de involverede firmaer i perioden 1999 til 2006 havde aftalte priser, der gjorde deres paneler kunstigt dyre over for aftagerne.

Retssagen har afspring i en lignende sag det amerikanske justitsministerium havde anlagt mod flere panelproducenter, hvor firmaerne LG Display Co., Chunghwa Picture Tubes og Sharp erklærede sig skyldige og måtte betale en bøde på 3,3 milliarder kroner.

Forligene blev foreløbig godkendt af en dommer den 4. oktober og vil blive endeligt godkendt den 19. december.

Intel

IMFT præsenterer første 128 Gb 20 nm NAND flash

- Via Ars Technica - , redigeret af Avenger-

Firmaet IMFT, der er stiftet af Intel og Micron, har som de første præsenteret en 128 Gb NAND-flash-chip lavet med 20 nm-processen. Ved at sammensætte 8 af disse i et modul, der er på størrelse med en fingerspids, opnås en kapacitet på 128 GB. Denne høje kapacitet gør det bl.a. muligt at presse 2 TB ned i en SSD.

Til trods for at den nye 128 Gb chip er færdigudviklet, vil den først være klar til levering i 2013. IMFT er først lige påbegyndt masseproduktion af deres 64 Gb chip lavet med 20 nm-processen, der blev præsenteret i foråret.

Grunden til at 128 Gb chippen vil tage længere tid om at komme på markedet, skyldes, at den modsat sine forgængere bruger et nyt interface og side-størrelse. I NAND-flash er hukommelsen opdelt i såkaldte sider, der er yderligere opdelt i blokke. Sidestørrelsen er i 128 Gb-chippen fordoblet i størrelse til 16.384 bytes. For at kunne håndtere dette, skal der nye controllere og firmware til.

Interfacet ændres fra ONFi 2.x-standarden til ONFi 3.x-standarden, hvor den væsentlige forskel fra 2 til 3 er en stigning af antallet af megatransfers fra 200 til 333 MT/s.

Samsung

Samsung Galaxy tab 10.1 på Australske butikshylder på mandag

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thomasmorkeberg

I den igangværende sag mellem Apple og Samsung i Australien, fik den sydkoreanske elektronikproducent en sejr i sidste uge, da fogedforbudet mod salg af deres tablet, Galaxy Tab 10.1, blev nedlagt.

Det lykkedes dog Apple at dryppe malurt i bægeret, idet de fik udskudt frigivelsen af tabletten med en uge, hvori de ville prøve at omstøde afgørelsen. Dette har den Australske højesteret dog nu afvist, og tablet-computeren vil være at finde i australske butikker på mandag.

Til trods for salget nu kan komme i gang, er det dog ikke ensbetydende med, at retssagen mellem de to parter ikke fortsætter.

Den egentlige retssag omkring patenterne som Apple mener Samsung bryder, starter i løbet af næste år.

I forbindelse med salget af tablet-computeren er Samsung blevet pålagt, at de skal føre nøje statistik med, hvor mange de sælger.

PBS A/S

Datatilsynet kigger fortsat langt efter privat nøgle til NemID

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Under udviklingen af NemID blev Datatilsynet spurgt, om en vurdering af systemet. I den forbindelse udtalte de, at løsningen bør inkludere en mulighed for brugere af NemID, at have enekontrol over sin egen nøgle. Det skriver Version2.

Datatilsynet skrev:
Det er endvidere Datatilsynets opfattelse, at et generelt hensyn til brugernes privacy taler for, at brugerne skal have et valg med hensyn til, hvor deres nøgle opbevares. Datatilsynet skal derfor opfordre til, at der hurtigst muligt skabes mulighed for egen opbevaring af den private nøgle.

Dette fik DanID til at love, at brugeren ville få mulighed for at få kontrol over sin private nøgle. Men her over 2 år efter, har det stadig lange udsigter, da DanID gang på gang har udskudt at få den private nøgle på et chipkort. DanID har istedet prioriteret at få gjort NemId klar til virksomhedsbrug.

Det har fået Datatilsynet til igen at opfordre DanID til at få det gennemført.

Datatilsynet skrev:
Vi opfordrer fortsat DanID til at give borgerne mulighed for selv at opbevare den private nøgle, og vi regner da også med det, når nu de har lovet det. Vi har ikke hørt andet. Men det har trukket ud og er blevet skubbet nogle gange.

Mozilla

Mozilla har måske mistet indtægter fra Google

- Via ZDNet - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Alrekr

Mozillas browser Firefox har gennem de seneste år hevet langt de største indtægter hjem fra et samarbejde med Google. I browseren anvendes Googles søgemaskine som standard, og den aftale har sikret Mozilla indtægter på over en halv milliard kroner i både 2009 og 2010.

Den meget lukrative aftale, der står for omkring 85 % af Mozillas indtægter, ser dog ud til at hænge i en tynd tråd, idet firmaet ikke har oplyst, om det er lykkedes dem at forlænge aftalen.

Ifølge tidsplanen for aftalen så løb den frem til november i år, og meget tyder på, at den ikke er blevet forlænget. Ifølge ZDnets Ed Bott, der har prøvet at få en kommentar fra Mozilla, så svarer de meget undvigende på spørgsmålet.

Viser det sig, at Mozilla ikke har kunne forlænge aftalen, kan det blive et stort slag for firmaet, især hvis det ikke lykkedes at finde en afløser, som for eksempel Bing, til at udfylde hullet.

Mozilla er i forvejen presset på browsermarkedet, hvor de gennem de seneste par år har mistet andele, andele som primært er gået til Googles Chrome-browser.

Flickr - freezelight

Symantec: Laveste spam-niveau i 3 år

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

I november måned var 7 ud af 10 e-mails spamails med tilbud om alt fra penisforstørrelser til Rolex-ure.

Det lyder måske af meget, men ifølge sikkerhedsfirmaet Symantec, som står bag undersøgelsen, så er det faktisk det laveste niveau siden 2008. I 2009 var det for eksempel 9 ud af 10 mails, der var kategoriseret som spam.

Det er især antallet af spam med tilbud om diverse skumle farmaceutiske varer, som er faldet markant i den seneste tid, oplyser Symantec.

Desværre ser det ud til, at faldet skyldes, at spammerne i stedet har kastet sig over Facebook, hvor de nu forsøger at få folk til at installere malware og andet skadelig software ved hjælp af skumle links, fortæller Symantec.

Paul Wood, analytiker Symantec skrev:
The aim of these targeted attacks is to establish persistent access to the targeted organization’s network, in many cases with the aim of providing remote access to confidential data. They have the potential to cause serious damage to an organization and in the long term represent a significant threat against the economic prosperity of many countries.

Microsoft

Gode udviklere bliver belønnet i Windows Store

- Via BBC - Technology World - , redigeret af Pernicious

I dag kunne Microsoft afsløre de første detaljer om den meget omtalte Windows Store, der bliver lanceret i forbindelse med udgivelsen af Windows 8.

En af de største nyskabelser i den forbindelse er en økonomisk gulerod til dygtige udviklere, som laver en applikation, der sælger godt.

Hvis en app sælger for mere end 140.000 kroner, vil Microsoft nemlig belønne skaberne med hele 80 procent af indtægterne, hvilket er 10 procentpoint mere end konkurrenterne Apple og Google tilbyder.

Hvis en applikation derimod sælger for mindre end 140.000 kroner, så må udviklerne “nøjes” med 70 procent, som alle andre steder.

Derudover vil Microsoft i modsætning til Apple lade udviklerne bruge deres egen platform til de såkaldte in-app purchases, så de kan beholde hele indtjeningen selv. Og det bliver muligt at lave prøveversioner af programmer.

Windows Store åbner til februar næste år.