mboost-dp1

HTC

Svenske myndigheder skrotter tusindvis af HTC-telefoner

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

De svenske mydigheder har indkøbt en del HTC-telefoner, som de nu oplever massive problemer med. Det er telefoner, som både anvender Android og Windows Phone. Blandt andet har den svenske sygesikringsmyndighed besluttet at skrotte HTC Wildfire, da telefonen ringer op ad sig selv, har dårlig forbindelse og batteritid samt, at der ikke er fundet en tilfredsstillende mailsikkerhedsløsning. Det skriv er Computerworld.

En anden myndighed, der oplever problemer, er den svenske pendant til Miljøstyrelsen, hvor it-chef Peter Lindén har oplevet, at HTC ikke er til at komme i kontakt med. Han mener han i sine 15 år med samarbejde med leverandører, aldrig har oplevet en så dårlig kundeservice.

Peter Lindén, Kemikalieinspektionen, til Computerworld skrev:
Jeg har arbejdet med leverandører i over 15 år og har aldrig oplevet en så mærkelig håndtering. Det lugter af et fup-foretagende. Ønsker de ikke at sælge telefoner til svenske virksomheder og myndigheder længere? Hele håndteringen er useriøs

De telefoner han har haft problemer med er HTC Mozart og HTC Trophy, der begge er Windows Phones. De samme problemer oplever andre svenske myndigheder, hvor det også er Windows Phones.

HTC afviser, at der skulle være problemer og henviser i øvrigt til, at de er i dialog med de svenske myndigheder.

Flickr - beggs

Kina er nu verdens mest patentsøgende land

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious

Mens Kina tidligere endte med at være det tredjemest patentsøgende land, efter USA og Japan på henholdsvis første- og andenpladsen, kan de nu bryste sig af at have overtaget førstepladsen med 314.000 ansøgninger sidste år.

Ifølge en rapport fra Thomson Reuters forsøger landet at ændre sit marked fra “Made in China” til “Designed in China”, hvorfor regeringen skubber på for at få nyskabelser og opfindelser inden for områder som biler, medicin og teknologi.

Derfor har landets regering også belønnet kinesiske firmaer, som ansøgte om patenter, uanset om patentet blev godkendt eller ej. Det betyder dog også, at kvaliteten af patenterne er meget svingende.

Elliot Papageorgiou, Rouse Legal skrev:
One thing is volume, quality is quite another. The return, or the percentage of grants, of the patents is still not as high in China as, say, in the U.S., Japan or some places in Europe.

Ifølge rapporten fra Thomson Reuters forventes Kina at offentliggøre 500.000 patentansøgninger i 2015, efterfulgt af USA med 400.000 og Japan med 300.000.

Flickr - mdverde

Hasbro beskylder Asus for at have stjålet “Transformer Prime”-navnet

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Lejetøjsgiganten Hasbro har nu lagt sag an mod Asus ved retten i Los Angeles, da firmaet mener at Asus skaber forvirring ved at sammensætte navnene “Transformers” og “Optimus Prime”. Navnet bruger Asus til deres nye tablet, og ifølge Hasbro håber elektronikproducenten på at kunne sælge mere ved, at børn associerer tablet-computeren med legetøjet.

Hasbro skrev:
Hasbro continues to aggressively protect its brands and products and the specific actions we are taking today against Asus underscores yet again Hasbro’s willingness to pursue companies who misappropriate our intellectual property for their own financial gain.

Hasbro har ansøgt om både at få erstatning og få nedlagt forbud mod salget af tablet-computeren. Asus har ikke ønsket at kommentere på sagen.

Creative Commons

Færre og færre open source-projekter anvender GPL

- Via IT World - , indsendt af thimon

Når det kommer til open source-projekter, har de ofte været licenseret under en copyleft-licens som GPL (GNU General Public License), LGPL og AGPL, men nye projekter anvender nu oftere andre former for open source-licenser.

Fimaet Black Duck Software har kigget nærmere på fordelingen af licenstyper blandt nyoprettede software-projekter, og her er tendensen klar, GPL-lignende licenser vælges fra, til fordel for mere liberale licenser.

Dette er en torn i øjet for FSF (Free Software Foundation), der kæmper for, at software skal være frit, og gerne ser GPL anvendt ved open source-projekter.

Ifølge en analyse af Black Duck Softwares tal, foretaget af Matthew Aslett, så skyldes holdningsændringen, at flere og flere projekter bliver community-baserede og ikke håndteres af en enkelt organisation.

Matthew Aslett skrev:
The analysis indicated that the previous dominance of strong copyleft licenses was achieved and maintained to a significant degree due to vendor-led open source projects, and that the ongoing shift away from projects controlled by a single vendor toward community projects was in part driving a shift towards more permissive non-copyleft licenses.

Ud fra de seneste tal forventer Aslett, at projekter, som anvender GPL, vil falde til under 50 % i efteråret 2012.

Mozilla

Mozilla og Google underskriver ny aftale

- Via Mozilla Blog - , redigeret af Pernicious

Tidligere på måneden blev der sået tvivl om, hvorvidt det ville lykkes for Mozilla at få forlænget firmaets meget essentielle aftale med Google, der efter sigende står for hele 87 procent af Mozillas samlede indtægt.

Aftalen, der har kørt de sidste mange år indbefatter, at Google anvendes som standard søgemaskine i Mozilla Firefox, mens Mozilla modtager betaling, når der søges i browseren.

At miste denne indtægtskilde ville komme som et hårdt slag for Mozilla, hvis Firefox-browser den seneste tid har mistet terræn på browser-markedet i takt med, at Googles egen Chrome-browser har vundet frem.

Heldigvis for Mozilla kunne firmaet dog for nyligt fortælle, at de er nået til enighed med Google om en ny 3-årig aftale, der ifølge både Mozilla og Google er ideel for begge firmaer.

De specifikke detaljer i aftalen vil hverken Google eller Mozilla oplyse, men flere kilder gætter på, at den nye aftale ikke er lige så god for Mozilla som den tidligere har været.

Google

Mere end 700.000 Android-enheder aktiveres dagligt

- Via Android Community - , redigeret af Pernicious

Der aktiveres i øjeblikket mere end 700.000 Android-enheder dagligt, i hvert fald hvis man skal tro Googles Andy Rubin, der for nyligt udtalte sig om det fremadstormene styresystems udvikling.

Dette tal virker i sig selv imponerende, men taget i betragtning, at der i juli ikke engang blev aktiveret 550.000 enheder dagligt, er det øjeblikkelige tal omend endnu mere imponerende.

At Android-styresystemet er populært er der således ingen tvivl om, men at der i øjeblikket aktiveres 4,9 millioner enheder ugentligt er noget højere end tidligere målinger har peget på. Hvis denne udvikling fortsætter vil Googles operativsystem således snart overgå iOS, der i øjeblikket kan prale af hele 250 millioner aktiverede enheder, mens Android anslås at være aktiveret på omkring 200 millioner enheder.

Flere eksperter understreger dog, at det store spørgsmål herfra er, om de mange Android-brugere er tilfredse med deres enheder, og at de derved vil købe endnu en Android-smartphone, næste gang de skal ud og investere.

MegaWorld

Universal bruger hemmelig aftale med YouTube mod MegaUpload

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Kampen mellem filtjenesten MegaUpload og Universal Music Group, UMG, har taget en ny drejning. MegaUpload uploadede for nyligt en video til YouTube, hvor kunstnere promoverer MegaUpload, men den forsvandt hurtigt igen.

Årsagen er UMG, der bad YouTube om at fjerne videoen via deres indholdsstyringssystem, hvor man på grundlag af copyright-krænkelser kan kræve indhold fjernet fra YouTube. Efter at videoen blev fjernet, har MegaUpload sagsøgt UMG og anmodet retten om, at UMG ikke kan forbyde eller fjerne videoen.

Videoen kom hurtigt tilbage på YouTube, da UMG ifølge retten ikke kunne påvise en krænkelse af copyright. UMG har efterfølgende sagt, at de ikke ønskede videoen fjernet på grund af copyright-krænkelser, men fordi UMG har en aftale med Youtube, der giver UMG ret til at få fjernet et ethvert indhold, de måtte ønske.

Hertil har UMG indsendt bevismateriale til retten, hvor der referes til denne ukendte aftale.

Universal Music Group skrev:
As you know, UMG’s rights in this regard (vedr. brug af YouTube ‘Content Management System’ – red.) are not limited to copyright infringement, as set forth more completely in the March 31, 2009 Video License Agreement for UGC Video Service Providers, including without limitation Paragraphs 1(b) and 1(g) thereof.

Youtube mener dog ikke, at UMG har ret til at fjerne en video, medmindre der er tale om copyright-krænkelser eller liveoptræden.

YoTube skrev:
Our partners do not have the right to take down videos from YouTube unless they own the rights to them or they are live performances controlled through exclusive agreements with their artists, which is why we reinstated it.

Du kan se den omtalte video herunder.

Google

Google måske på vej med egen Android-tablet

- Via SuperSite for Windows - , indsendt af Magten

Den anerkendte Windows-blogger Paul Thurrott, har kigget nærmere på en udtalelse fra Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt, der for nyligt har medvirket i et interview med den italienske avis Corrier della Sea. Thurrott mener der fra Schmidts side, bliver hentydet til en Android-tablet fra Google.

Til trods for vurderingen er baseret på en google-oversættelse af den italienske artikel, så forlyder det fra Schmidt, at der i løbet af det næste halve år, skulle komme en tablet på markedet i høj kvalitet fra Google.

Google har med deres Nexus-serie af mobiltelefoner allerede bevist, at de godt tør lancere egne produkter på markedet, til trods for deres mange partnere, der anvender Android.

Det forventes at ligesom mobiltelefonerne, så vil en eventuel tablet have fokus på Android, da de ikke kommer med en 3.-part brugerinterface, sådan som mange smartphonesproducenter ofte inkluderer.

SXC - clix

Syd Energi vil udvide til større byer

- Via Business.dk - , redigeret af Net_Srak

Syd Energi, der er et af Danmarks mest succesrige fiberselskaber har planer om at udvide deres forretning til de større byer i Danmark, hvilket især sker for at kunne tilbyde et alternativ til TDC. Syd Energi kigger specielt på områder, hvor der endnu ikke er lagt fiber ned og her er blandt andet hovedstadsområdet også en mulighed, skriver Berlingske Business.

Niels Duedahl, administrerende direktør i Syd Energi, vil på sigt ikke afvise mulighederne for at komme til Aarhus, Odense og Aalborg.

Niels Duedahl, Syd Energi skrev:
Jeg vil ikke afvise, at vi er at finde i Aarhus, Odense eller andre større byer på sigt, for vi tror på, at væksten skal komme fra storbyerne.

Syd Energi har i dag 45.000 kunder i det sønderjyske område samt i Vejle. Det er desuden Syd Energis mål, at regionen i 2016 skal være dækket med fiber, et projekt der kommer til at koste 4,5 milliarder kroner.

Til trods for at nogle af de områder Syd Energi har kik på allerede dækkes af andre energiselskaber i Waoo samarbejdet, kommer dette ikke til at give problemer. Både NRGi i Aarhus og Energi Fyn har begge meldt ud, at de mener der er tale om fri konkurrence og vil ikke blande sig i Syd Energis planer.

Flickr - babá

Indien presser Google og Facebook til at fjerne uønsket indhold

- Via Today Online - , redigeret af Net_Srak

Indien har siden september holdt møder med indholdsleverandører til internettet som Google, Facebook, Twitter og Yahoo om at fjerne uønsket indhold. Dermed ser det ud til at Indien følger i Kinas spor.

Indien er begyndt på dette tiltag efter de nylige terrorangreb og fordi premierminister Manmohan Singh, er blevet beskyldt for korruption. Selv afviser regeringen at den vil indføre censur, hvor minister for kommunikation og IT Kapil Sibal blot siger, at den behandler klager om indholdet på internettet.

Kapil Sibal, Minister for kommunikation og IT skrev:
The government does not want to censor the Internet. The ministry instead is trying to address complaints from Internet users offended by online content.

Google har som svar fortalt, at man vil følge lovgivningen og fjerne indhold der er imod denne eller Googles egne retningslinjer.