Med sigte på at producere miljøvenlige alternativer til plastemballage og -beholdere til madvarer har en Rutgers-forsker udviklet en biologisk nedbrydelig, plantebaseret belægning, der kan sprøjtes på fødevarer og beskytter mod patogene og ødelæggende mikroorganismer og transportskader.
Det skriver Rutgers University.
Den skalerbare proces kan potentielt reducere den negative miljøpåvirkning af plastemballage til fødevarer samt beskytte menneskers sundhed.
Forskningen blev udført i samarbejde med forskere ved Harvard University og finansieret af Harvard-Nanyang Technological University/Singapore Sustainable Nanotechnology Initiative.
Tilsvarende Spider-Man, der kan skyde med netspind, kan det trævlede materiale skydes afsted fra en varmeanordning, der ligner en hårtørrer, på fødevarer af forskellige former og størrelser, såsom en avocado eller en mørbradbøf. Det resulterende materiale, der omslutter fødevarer, er robust nok til at beskytte blå mærker og indeholder antimikrobielle midler til at bekæmpe fordærv og patogene mikroorganismer som colibakterier og listeria.