mboost-dp1

Google Inc.

Google vil hjælpe med at skabe IT-infrastrukturstandarder

-

Google annoncerer, at de vil deltage i ‘Open Compute Project’ (OCP) og være med til at sætte standarder inden for IT-infrastruktur.

Firmaet vil bidrage til en ny rack-specifikation og formfaktor, der tillader OCP-racks at passe ind i Googles datacentre.

Google vil i samarbejde med Facebook arbejde på standardiseringen af 48V power racks, som kan være med til at udvide og forbedre ‘Open Rack’-specifikationen.

Google skriver, at de ser muligheder i et samarbejde med OCP på andre områder i fremtiden. Firmaet nævner, at standarder inden for servere og ‘networking management systems’ er blandt mulige opgaver, de vil arbejde med.

MIT

‘Polaris’ øger hjemmesiders indlæsningshastighed med 34 procent

-

Forskere på MITs ‘Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory’ og Harvard University har skabt en algoritme, som gør indlæsning af hjemmesider 34 procent hurtigere.

Frameworket ‘Polaris’ mindsker indlæsningstiden ved at kortlægge alle hjemmesidens objekter og deres relationer til hinanden og derefter finde den mest effektive rækkefølge at hente dem i.

Kortlægningen mindsker antallet af forespørgsler på tværs af netværket og øger herved indlæsningshastigheden.

Holdet afprøvede systemet under forskellige netværkstilstande på 200 populære hjemmesider og kom frem til, at det i gennemsnit forbedrede indlæsningshastigheden med 34 procent.

Ifølge forskerne, er langsomme indlæsningstider oftere forbundet med antallet af forespørgsler på tværs af netværket end tilgængelig båndbredde.

Microsoft Corporation

Microsoft lancerer SQL server software til Linux

- , indsendt af _tweak

Den fulde version kommer om lidt over et år, men allerede nu viser Microsoft dele af deres SQL serversoftware til Linux.

Ifølge Scott Guthrie, der er leder af Microsofts cloud og enterprise afdeling, vil det nye system ‘enable SQL server to deliver a consistent data platform across Windows Server and Linux, as well as on-premises and cloud’.

Dette skift i strategi kan ses som en del af en større helhed, hvor Microsoft forsøger at sprede sine produkter til mere end bare dets egne platforme. Cross-platform selskabet Xamarin er senest blevet opkøbt.

Google

Lollipop er den mest brugte version af Android

-

Google har offentliggjort deres månedlige opdatering samt statistik, der viser, at Lollipop nu overgår KitKat i at være den mest brugte Android-version.

Efter 16 måneder er Lollipop nu i brug på 36.6 procent Android-enheder, ifølge Google. Forgængeren KitKat er i brug på 34.3 procent, mens den nyeste version af Android, Marshmallow, kun bruges på 2.3 procent Android-enheder. Marshmallow blev sendt på gaden for fem måneder siden.

Tendensen med en sløv start for nye Android-versioner kommer måske til at ændre sig i fremtiden, hvis Google tager kontrollen over firmware-opdateringer fra hardwareproducenterne.

Data er indsamlet fra Google Play Store appen, og statistikken inkluderer derfor ikke enheder, der kører med ældre Android-versioner eller ikke har Google Play installeret.

Tesla Motors, Inc.

Tesla-ejer finder logo til ny Tesla-model i bilens firmware

-

Tesla-ejer, Jason Hughes, har fundet et PNG-billede af et logo til en Tesla-model P100D. Hughes fandt billedet, da han hackede sin egen Tesla S P85D for at undersøge firmwaren i bilens nye opdatering version 2.13.77.

Tesla sælger på nuværende tidspunkt typerne P70D, P85D og P90D med henholdsvis 70 KWh, 85 KWh og 90 KWh batterier.

Hughes’ opdagelse tyder på, at firmaet gør firmwaren klar til en kommende model med et 100 KWh batteri.

Efter opdagelsen sendte Hughes en tweet til Elon Musk med teksten: ‘I know your secret’ samt P100D-teksten krypteret med SHA256-algoritmen.

Hughes fortæller, at hans Tesla den efterfølgende dag blev tvunget til at nedgradere til en ældre firmware version 2.12.45. Hughes havde dog lavet en backup af firmwaren, inden han begyndte at rode med koden og kunne hurtigt opgradere igen.

Elon Musk skriver på Twitter, at nedgraderingen ikke var på hans befaling og gratulerede Hughes med ordene: ‘Good hacking is a gift’.

Amazon

Amazon arbejder på VR-underholdning

-

En jobannonce fra Amazon peger på, at selskabet arbejder på i fremtiden at kunne levere 3D virtual reality-indhold.

Jobannoncen ligger på portalen Glassdoor og omhandler en stilling som senior softwareudviklingsmanager til et nyt virtual reality-team.

Den rette person bliver ansvarlig for at etablere VR-services i Amazon Video, der er selskabets on-demand-portal for film.

Ambitionen er ifølge annoncen at udvikle en platform for afvikling af VR-indhold – på lige fod med konkurrenterne Netflix og Hulu, der begge er på vej med VR-indhold.

Microsoft

Windows 10 Mobile udkommer måske i marts

-

Ifølge VentureBeat, sigter Microsoft efter at lancere Windows 10 Mobile i marts måned. VentureBeat skriver, at Microsoft vil håndtere lanceringen i to faser.

Første fase vil være passiv, hvor brugerne manuelt skal opgradere deres Windows Phone til Windows 10 Mobile. Anden fase vil automatisk skubbe opdateringen til egnede Windows Phone-enheder. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår anden fase sættes i gang.

Microsoft har ikke officielt bekræftet, at Windows 10 Mobile udkommer i marts måned. Styresystemet skulle oprindeligt være lanceret i december 2015.

Facebook

Facebook lapper sikkerhedshul, der tillader nulstilling af kodeord

-

Sikkerhedsforsker Anand Prakash har opdaget en sårbarhed i Facebooks betaportal (beta.facebook.com). Ved nulstilling af glemt kodeord på betaportalen fandt Prakash, at siden ikke blokerede brugere efter 10-12 forkerte gæt af den seks-cifrede kode, som sendes til brugeren.

Forskeren brugte et script til at tjekke alle mulige kombinationer, indtil han gættede den korrekte kode. Herefter kunne han frit nulstille kodeordet til hans egen profil.

Sikkerhedshullet gjorde det muligt at få adgang til enhver profil, man har enten e-mailadresse eller telefonnummer på.

Facebook lappede sikkerhedshullet dagen efter, Prakash informerede om dets eksistens.

Sikkerhedshullet rejser spørgsmål omkring betaplatformens sikkerhed, og hvorfor de to platforme ikke modtager samme sikkerhedsopdateringer.

Lavabit

FBI-sejr kan få tech-firmaer til at forlade USA

- , indsendt af NeoNmaN

En sejr til FBI i sagen mellem Apple og FBI kan få firmaer til at rykke deres virksomheder ud af USA. Ifølge Lavabits stifter, Ladar Levison, vil en FBI-sejr kunne udløse en udvandring af amerikanske firmaer, som vil undgå at havne i en lignende situation.

Levison advarer om, at amerikanske firmaer vil flytte til Europa, hvor de er bedre beskyttet mod krav om at udlevere brugerkompromitterende software.

Udvandringen vil desuden gøre det sværere for myndighederne at modtage assistance fra disse firmaer til almindelige opgaver.

Ud over udvandringen af virksomheder mener Levison, at risikoen for myndigheders bagdøre i software kan få folk til at fravælge opdatering af deres enheder.

FBI bad i 2013 Lavabit om at overlevere en private key til deres krypterede e-mail service. Firmaet valgte at lukke ned for deres service i august 2013, da overleveringen ville kompromittere brugerdata.

Lavabit er blandt de mange firmaer, som har sendt juridiske breve til retten for at støtte Apple i sagen.

Amazon

Amazon vil genindføre kryptering i Fire OS

- , indsendt af NeoNmaN

Amazon vil i en ny version af Fire OS genindføre diskkryptering. Beslutningen kommer efter stor kritik fra kunder og sikkerhedseksperter over fjernelsen af kryptering i Fire OS 5.

Ifølge en talsmand fra Amazon arbejdes der på en ny opdatering, hvor der igen vil være fuld diskkryptering. Opdateringen forventes at udkomme i løbet af foråret.

Amazons begrundelse for fjernelsen af krypteringen var, at man valgte at fjerne visse funktioner, som brugerne ikke brugte.

Brugere af Fire OS, som ønsker at bibeholde krypteringen på deres enheder, kan undlade at opdatere til Fire OS 5, dog kan dette potentielt udsætte brugeren for andre sikkerhedsproblemer.