Hvert fjerde barn mellem 2-10 år har ifølge deres forældre været eksponeret for upassende indhold på nettet. Alligevel lader forældrene dem færdes online uden opsyn, viser en ny undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky Lab, som dykker ned i 2-10 årige børns digitale vaner i Danmark, Sverige og Norge.
Otte ud af ti danske børn mellem 2-10 år er på nettet flere gange om ugen via forældrenes eller egen tablet, bærbar computer eller smartphone – ifølge undersøgelsen primært for at se den populære videokanal YouTube.
Af undersøgelsen fremgår det også, at næsten halvdelen af børnene dagligt færdes på nettet uden opsyn fra en voksen.
‘Det er noget alarmerende. Særligt set i lyset af, at hver fjerde forælder i undersøgelsen fortæller, at deres barn mellem 2-10 år allerede har oplevet at blive eksponeret for upassende indhold, mens de var på nettet,’ udtaler Leif Jensen, General Manager for Kaspersky Lab i Norden i en pressemeddelelse og fortsætter:
‘Samtidig har færre end hver tredje forælder (29 pct.) aktiveret YouTubes egen forældrekontrol på enhederne, som de små børn benytter.’
På trods af at danske børn lige så ofte er på nettet og faktisk downloader flere apps end deres jævnaldrene i Sverige og Norge, er deres forældre tilsyneladende ikke lige så bange for, at de skal komme galt afsted. Faktisk udmærker de danske forældre sig ved at være markant mindre bekymrede for, at deres børn bliver eksponeret for upassende indhold og personer eller selv uploader upassende indhold på nettet sammenlignet med de norske og svenske forældre.
Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.