mboost-dp1

Nintendo

Gamestop-managere: Nintendo kommer med SNES Classic

- Via Hot Hardware -

Nintendo kunne ikke følge med efterspørgslen på deres NES Classic inden retro-konsollen helt stoppede med at blive produceret.

Nu lader det til, at Nintendo arbejder på en SNES Classic, der skal komme på hylderne til julesalget.

Tre butikschefer fra Gamestop har – anonymt – verificeret dette overfor Destructoid. Angiveligt har butikscheferne været til informationsmøder omkring den kommende konsol fra Nintendo, der endnu ikke har givet mange detaljer eller lanceringsdato for enheden.

Facebook

Facebook vil købe tv-serier

- Via engadget -

Ifølge Wall Street Journal er Facebook på udkig i Hollywood efter indhold – serier til platformen.

Facebook skulle være villig til at at betale op til 3 millioner dollars pr. episode af højkvalitets ‘tv-serier’.

Derudover ønsker man også at købe indhold, hvor prisen måles i hundredetusinde af dollars.

Det er især brugere i alderen 17 til 30 år, Facebook ønsker at indfange med serier.

Flickr - Elbpresse.de

Australsk politi sætter 8000 trafikbøder på pause efter WannaCry

-

I den australske delstat Victoria sætter politiet nu op til 8000 noterede overtrædelser af færdselsreglerne på pause, efter ordensmagten har opdaget, at 280 kameraer er inficerede med WannaCry-malwaren.

Selv om kameraerne ikke er tilsluttet internettet, er de 280 kameraer alligevel blevet inficeret. Dette er sket 6. juni, da en medarbejder indsatte en WannaCry-inficeret USB-stik i kamera-systemet.

Dette får kameraerne til at genstarte hele tiden. Det er uvist, om systemet ind imellem disse genstarter har noteret korrekte målinger af bilister.

Politiet håber, en stor del af bøderne vil kunne blive udstedt.

Google Inc.

Google ønsker klarhed omkring myndigheders adgang til personlig data

- Via Reuters -

It-giganten Google presser på for at mindske bureaukratiet og øge retssikkerheden omkring politi og efterretningstjenesters adgang til personlig data på servere udenfor USA.

Selskabet ønsker tydeligere regler for, hvornår amerikanske myndigheder kan få adgang i en tid, hvor det kan være ressourcekrævende for alle parter at komme igennem ansøgning, indsamling og udlevering af data. Dette gælder ikke mindst i tilfælde, hvor serveren står i et andet land end USA.

På den ene side vurderer Google, at det skal være lettere at få adgang, mens myndigheden til gengæld skal være mere specifik omkring hvilken data, der ønskes.

Et lignende ønske er kommet fra Microsoft.

Flicker - mindfrieze

Hacker tilstår angreb på Pentagon

- Via Version2 -

En engelsk hacker har erkendt, at han 15. juni 2014 fik adgang til computere hos det amerikanske forsvarsdepartement Pentagon. Her opsnappede han brugernavne, telefonnumre og e-mailadresser på 800 ansatte samt ID-numre på 30.000 telefoner (IMEI-numre).

Derefter lagde han dataen ud på nettet med en hånlig kommentar til en rivaliserende hackergruppe.

Han glemte dog at bruge VPN, proxy eller anden teknik til at dække sine spor, og knap et år efter angrebet blev han anholdt.

Det skulle efter sigende have kostet 628.000 dollars eller cirka 4 millioner kroner at rydde op efter angrebet.

Lenovo

Lenovo fremviser vision for bøjelig bærbar computer

- Via The Verge - , indsendt af _tweak

Fremtidens bærbare computer skal kunne bøjes og have en fleksibel skærm. Det er i hvert fald visionen for Lenovo, der har fremvist disse idéer ved et event i New York.

Ud over bøjeligheden regner Lenovo også med, at man som bruger vil interagere med maskinen via stemmestyring eller en pen (stylus).

Dette skal blive muligt gennem ‘new screen technologies’ og ‘advanced materials’, hvilket nok ikke kan overraske men heller ikke er særlig konkret.

Flickr - dweekly

Rettighedsadvokater tiltales for svindel med Copydan-penge

- , indsendt af arne_v

De tre advokater bag selskabet Johan Schlüter Advokatfirma er blevet tiltalt for blandt andet mandatsvig og skyldnersvig. Dette sker, efter bagmandspolitiet i to år har efterforsket sagen, der blev rejst af danske tv- og filmproducenter.

Johan Schlüter Advokatfirma er i dag gået konkurs, men før det skete, forvaltede selskabet Copydan-penge på vegne af tv- og filmproducenter. Her mener bagmandspolitiet, at der er blevet snydt med over 200 millioner kroner.

Advokaterne skulle i deres arbejde have oprettet et nyt selskab, hvortil de overførte værdifulde ejerandele og indtægtsrettigheder. På den måde kunne værdierne holdes væk fra kreditorerne.

OnePlus

OnePlus 5 – snyder på vægtskålen i tests

- Via Hot Hardware -

Når den nye telefon OnePlus 5 gennemgår benchmark-tests, ser telefonen ud til at være meget hurtig. Grunden til dette kan være dens Qualcomm Snapdragon 835 SoC og de 8 GB RAM.

Men et andet element i forklaringen kan være, at telefonen holder øje med, hvornår den bliver sat til at gennemgå en af de populære benchmark-tests.

Når en benchmark-test noteres, giver telefonen CPU’en lov til at køre på maksimal hastighed i længere tid.

OnePlus udtaler, at dette gøres for at vise brugere, hvad telefonen i virkeligheden er i stand til at levere. Selskabet hævder, at den bedste måde at simulere almindeligt brug af telefonen er at køre systemet på maksimal kraft.

DJI

Droner: Teknisk kapløb i gang omkring fly-fri zoner

- Via Motherboard -

Den store producent af droner, DJI, strammer grebet for, hvor deres droner må flyve. Så når man har købt en DJI drone, kan enheden tjekke op med DJI’s oversigt over, hvor dronen må flyve og hvor den ikke må – for eksempel tæt på en lufthavn.

Men samtidigt med stramningen af denne kontrol arbejder andre på at fjerne den.

Det russiske selskab Coptersafe sælger for eksempel både hardware- og software-modifikationer til DJI-droner. Nogle af disse modifikationer kan narre dronens GPS, så man alligevel kan flyve i zoner, som DJI har markeret som ulovlige.

Andre modifikationer arbejder på at fjerne indbyggede restriktioner for flyvehøjde og hastighed.

Flickr - landhere

Gif-formatet fylder 30

- Via Motherboard -

15. juni 1987 introducerede Compuserve et nyt billedformat, Graphics Interchange Format, til dets downloadliste – GIF var født.

Formatet tillod 256 farver og gjorde brug af LZW kompression, som var en kraftig forbedring i forhold til datidens brugte RLE kompression.

Sidst men slet ikke mindst kunne formatet sammensætte rn række billeder og derved skabe animationer.

I første omgang ville en animation kun blive afspillet én gang, men med Netscapes extension fra 1995 kunne man selv bestemme, hvor mange gange, animationen skulle køre på ens hjemmeside – værdien ‘0’ betød evig afspilning af animationen.

I dag lever formatet i bedste velgående og er blevet taget videre med online-programmer som Giphy, Gfycat og Imgur.