mboost-dp1

Shutterstock

John McAfee: Antivirus-skaber fundet død i sin fængselscelle

- Via Hackaday -

John McAfee, grundlægger af antivirus-selskabet McAfee Associates, blev i onsdags fundet død i en fængselscelle i Barcelona, hvor han ifølge Hackaday tog sit eget liv.

Antivirus-pioneren, der kom til verden i 1945, kan siges at have levet et ekstraordinært liv.

Med en matematisk uddannelse i rygsækken trådte McAfee ind i computerbranchen, hvor han formåede at opbygge et imponerende CV med forbindelser til en række store selskaber, heriblandt Xerox PARC, NASA, Univac, Booz Allen Hamilton og Lockhead.

I midten af 1980’erne førte hans programmeringsevner ham til opdagelsen af “the Brain virus” – en tidlig form for computervirus. “Brain”-virussen, som også kaldes en bootsektorvirus, er en type virus, der inficerer opstartssektoren på disketter.

Denne opdagelse blev startskuddet for McAfees opsathed på at udvikle software, der kunne beskytte computere mod infektioner og hermed startskuddet for McAfee Associates i 1987.

I 1994 slog han op med selvsamme selskab, hvorefter han vovede sig ud i nye forretningseventyr med varierende succes. Samtidig pådrog han sig en livstil, som afvigede fra den typiske tech-entrepenør.

Belize, som er en del af Mellemamerika, blev en slags base og opholdssted for McAfee. Her blev han i 2012 mistænkt for drabet af sin nabo, hvorefter han flygtede fra landet, inden politiet kunne nå at afhøre ham.

Han blev senere hen fundet og arresteret i nabolandet Guatemala, hvor han efterfølgende blev holdt i forvaring. Mens han var i forvaring lod han flere gange, som om fik hjerteanfald for at undgå at blive udleveret til Belize. I stedet blev han udvist til USA, hvor han blev dømt for bl.a. spirituskørsel, ulovlig våbenhandel samt skattesvig.

I en årrække lykkedes det antivirus-pioneren at gå under jorden, indtil han i oktober 2020 blev anholdt i Spanien for bedrageri med kryptovaluta-afgifter. Efter planen skulle han igen udvises til USA, men udleveringen nåede aldrig at finde sted.

John McAfee blev fundet i sin fængselscelle i Barcelona, hvor han havde hængt sig selv, oplyser Hackaday.





Gå til bund
Gravatar #1 - larsp
25. jun. 2021 10:13
Han var/er lidt af en prankster. Hvor mange bitcoins skal der til for at bestikke en håndfuld fængselsbetjente, fake et billede, og så stikke af med hat og briller på? Jeg giver det 50% chance for at han stadig er i live. Faking your own death er den ultimative måde at slippe for skat og ansvar.
Gravatar #2 - AppleSheep
25. jun. 2021 17:33
Ja. Han er nok indkvarteret i værelset ved siden af Snowden skal du se.

Gravatar #3 - arne_v
25. jun. 2021 17:46
#1

Det ville måske være en mulighed med en mindre kendt person og et andet land.

Men fordi han er så kendt vil der være fokus og sagen vil blive kontrolleret grundigt.

Og Spanien er ikke plaget af stor korruption. Værre end Nordeuropa men ikke slemt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptio...

Gravatar #4 - Zalon
28. jun. 2021 11:21
#3, det du linker til er en liste over borgeres opfattelse af korruption. Den har vi jo langt i toppen af i mange år herhjemme, selvom det så har vist sig at vi egentlig har rigtig meget korruption i det offentlige.

Ikke at jeg ikke tror at du har ret mht. mængden af korruption i Spanien.
Gravatar #5 - arne_v
28. jun. 2021 12:41
#4

Jeg mener ikke at Danmark har meget korruption i det offentlige.

Traditionel offentlig korruption: borger betaler offentligt ansat eller politiker et beløb for at få noget konkret godkendt er ret sjældent i Danmark.

Der findes en del lidt mere gråt i Danmark: politikere som modtager diverse fra lobbyister og top offentligt ansatte som giver forretning til nogen de kender.

I mange tilfælde er det lovligt mens det i nogle tilfælde er på den forkerte side af stregen.

Men det er slet ikke som i lande med rigtig korruption.


Gravatar #6 - Claus Jørgensen
28. jun. 2021 12:47
#5

Jeg tror ikke den gennemsnitlige dansker overhovedet ved hvad korruption er.

USA virker gennemkorrupt i sammenligning med Danmark, men selv USA blegner når sammelignet med rigtige korrupte lande.

Alle jeg kender i Indien er involveret i korruption på et eller andet niveau. Fra at betale politiet af et par gange om måneden, til at betale politikere og virksomhedsledere på årlig basis (med store beløb)

På mine rejser har jeg også oplevet at skulle bestikke politimænd et par gange, specielt i Afrika.
Gravatar #7 - arne_v
28. jun. 2021 13:05
#6

Der er lidt forskel mellem forskellige stater. Men stater som Illinois og Rhode Island har haft mange sager med korrupte politikere og embedsmænd.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login