mboost-dp1

Frances Haugen

Facebook-whistleblower Frances Haugen siger, at Meta ikke kan komme sig, før Mark Zuckerberg træder tilbage

- Via Business Insider -

Facebook-whistlebloweren Frances Haugen sagde i et interview med Bloomberg, at den sociale mediegigant ikke vil være i stand til at komme sig, før Mark Zuckerberg træder tilbage som administrerende direktør.

Det skriver Business Insider.

Hun fortalte Bloomberg, at Zuckerberg “oprigtigt tror på, at Facebook bare er et spejl” af virkeligheden, og at “du er ulykkelig, fordi du kan se det nu.”

“Mark har været omgivet af mennesker, siden han var 19 år gammel, som har fortalt ham, at han gør et godt stykke arbejde,” sagde Haugen og tilføjede, at Zuckerberg i modsætning til de fleste andre virksomheder besidder 56 procent af stemmerettighederne. “Ingen, ud over Mark Zuckerberg kan kontrollere Facebook lige nu.”

Haugen tog titusindvis af sider med interne dokumenter, der blandt andet viste, at den sociale mediegigant vidste, at dens produkter skadede teenageres mentale sundhed, ansporede til etnisk vold i lande som Etiopien og undlod at bremse misinformation før Washington DC-optøjerne den 6. januar sidste år.

Ekstremt indhold bliver mest udbredt på Facebook, sagde Haugen til Bloomberg, hvilket efterlader os med den “farlige version af Facebook” og et rum til hadefulde ytringer.





Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
8. jun. 2022 07:39
Hun er jo ikke engang en rigtig "whistleblower" hun siger bare at facebook er skadelig fordi den ikke retter ind efter den venstreorienteret agenda på samme måde som f.eks. Twitter.
Dette er Mark Zuckerberg skyld og derfor må han gå af, da han har for meget magt.
Gravatar #2 - arne_v
9. jun. 2022 14:30
#1

T_A (1) skrev:
Hun er jo ikke engang en rigtig "whistleblower" hun siger bare at facebook er skadelig fordi den ikke retter ind efter den venstreorienteret agenda på samme måde som f.eks. Twitter.
Dette er Mark Zuckerberg skyld og derfor må han gå af, da han har for meget magt.


Hun er whistleblower fordi hun har udleveret interne dokumenter fra det firma hun arbejdede for.

Og hendes kritik er ikke politisk relevant i forhold til den politiske virkelighed i USA, Danmark og resten af vesten.

Hun har selv opsummeret hendes kritik som (citat):

"The thing I saw at Facebook over and over again was there were conflicts of interest between what was good for the public and what was good for Facebook. And Facebook, over and over again, chose to optimize for its own interests, like making more money."

Virksomheder drives for at tjene penge. Det er kapitalismens grundlag.

Hvis man fjerner det princip afskaffer man kapitalismen.

Det er der ikke politisk interesse for i USA - republikanerne og demokraterne (minus de 4 i the squad) støtter kapitalismen.

Det er der ikke politisk interesse for i Danmark - de fleste fra Ny Borgerlige til SF støtter kapitalismen (efterladende enhedslisten som de eneste modstandere).

Hendes konkrete kritik gå meget på at børn bruger FB til at mobbe hinanden, at unge mennesker får urealistiske skønhedsidealer via FB influencere, at der fokuseres på konflikter og "de andre er dumme" posts o.s.v..

Men FB viser det som brugerne ønsker at se fordi FB tjener flere penge når folk bruger mere tid på FB.

Det er ikke anderledes end at mad butikker sælger det mad som folk synes smager godt.

Ville det være godt hvis folk foretrak at læse Wikipedia artikler fremfor håbløse udgydelser på FB? Ja.

Ville det være godt hvis folk foretrak sund mad fremfor mad med for meget fedt, sukker og salt? Ja.

Men det er ikke FB's og brugsens skyld at folk er som de er.



Gravatar #3 - Claus Jørgensen
9. jun. 2022 15:31
#2

Kapitalisme med moral kan eksistere. Men det er det modsatte af hvad USA står for. Og folk der bor i USA elsker generelt USA for dets umoralske kapitalisme fordi det gør de kan tjene flere penge.

Men jeg forstår godt at det kan komme bag på visse mennesker at grådighed er ikke et krav for at lave et successful produkt / have en successful virksomhed.



Gravatar #4 - arne_v
9. jun. 2022 16:47
#3

Kapitalismen er ældre end USA - Adam Smith var englænder (eller mere korrekt: skotte).

Og der er ikke noget som hedder moralsk og umoralsk kapitalisme - enten er der virksomheder som sætter pris og produktion med en profitmaksimerings målsætning - eller så er der ikke. Det ene er kapitalisme - det andet er ikke.

Der er solid historisk belæg for at sige at markedsøkonomien giver mere velstand end andre modeller.

Og det ved alle i hele verden. Der er millioner og millioner af mennesker som gerne vil til USA, England, Danmark, Sverige etc. - der er ingen som vil til Nord Korea, Iran etc..

Derfor må det siges at være dybt umoralsk at være imod markedsøkonomi - og moralsk at være for.

Der er ikke engang speciel meget forskel på regulering af markederne i de forskellige lande.






Gravatar #5 - Claus Jørgensen
10. jun. 2022 08:03
#4

Nej. Det kan sagtens være umoralsk at maksimere profitten. Hvis et nyhedsvirksomhed vælger at tjene flere penge på at lyve og opildne til vold og kaos er det umoralsk (Fox News)

Hvis en våbenorganisation vælger at tjene flere penge på at sælge våben til teenagere er det umoralsk (NRA)

Hvis en medicinvirksomhed vælger at skabe en heroin epidemi i USA for at sælge flere penge er det umoralsk (Purdue)

Umoralske valg som leder til død og kaos bliver så typisk ulovlige senere -- men det er umoralske valg til at begynde med.

De medarbejdere der er OK med at lave umoralsk arbejde (der måske er ulovligt på et senere tidspunkt) er umoralske mennesker.

Og kapitalismen kan sagtens temperers med moral og respekt for mennesker.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login