mboost-dp1

SXC - creationc

423 svindelhjemmesider beslaglagt

-

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har beslaglagt 423 web-butikker, der mistænkes for at sælge ulovlige kopivarer eller narre penge ud af danske forbrugere.

Udenlandske personer står bag hjemmesiderne, hvoraf én person er registrant til 73 af hjemmesiderne.

Sagen blev sat i gang af en politianmeldelse, som organisationen E-mærket indgav den 14. december 2015. E-mærket mistænkte mere end 500 .dk-domæner for at være falske web-butikker. Ifølge Dorte Frandsen fra SØIK, tyder meget på, at bagmændene køber meget besøgte domæner, når registreringen udløber.

DK Hostmaster A/S har overdraget domænenavnene på de pågældende hjemmesider til SØIK, og det er derfor ikke længere muligt at tilgå hjemmesiderne.

SØIK fortsætter efterforskningen mod bagmændene bag netsvindel, men glæder sig foreløbigt over beslaglæggelsen af de 423 hjemmesider.

Eero Inc.

Eero router vil give signal i hele huset

- , indsendt af _tweak

Selskabet Eero lancerer nu deres svar på problemet med at få det trådløse netværk til at virke i hele huset.

Løsningen er at have flere trådløse sendere, der snakker sammen, fordelt i huset. Derfor har Eero da også en pakke med tre sendere på hylden.

En enkelt Eero-enhed koster 199 dollars mens tre enheder koster 499 dollars. En del penge når der findes routere og signalforstærkere på markedet til færre penge.

Eero-routeren kommer med to ethernetporte, en USB-port (indtil videre kun til diagnosticering), 1.0GHz dual-core processor, 512MB RAM g 4GB Flash hukommelse. Den understøtter dual-band 802.11 a/b/g/ac (2,4 og 5 GHz).

Man indstiller Eero via en app, hvor det f.eks. også er muligt at oprette gæstenetværk og tilgå mere avancerede indstillinger.

I forhold til hastighed har Engadget målt download på 90Mbps og upload på 6Mbps – dette var med to Eero-enheder sat op.

Flickr - IRRI Images

Nokia vender tilbage

- , indsendt af _tweak

Nokia arbejder på et comeback til telefonmarkedet. På Mobile World Congress udtalte Nokias chef, Rajeev Suri, at firmaet lige nu forsøger at finde den rette partner til et nyt Nokia-telefoneventyr.

Ifølge Suri, har firmaet ikke travlt, og der kan derfor gå et stykke tid, før den næste Nokia-telefon kommer på markedet.

Nokia vil selv være ansvarlig for design og brand af en ny telefon, som skal føles som en Nokia. Firmaet vil ikke nøjes med at klistre deres logo på et andet firmas enhed.

Nokia solgte i 2014 deres telefonforretning til Microsoft i en handel, som forhindrede Nokia i at bruge brandet på telefoner indtil slutningen af sidste år.

ARM Ltd.

Ny ARM Cortex-A32 processor er lille og strømbesparende

- , indsendt af _tweak

ARM har udviklet Cortex-A32, et System on a Chip (SoC) designet til f.eks. smartwatches, ‘Internet of Things’, indlejrede systemer og single-board-computere som Raspberry Pi eller Pi Zero.

A32 er en 32-bit processor bygget på ARMv8-A arkitektur, som er 25 procent mere effektiv end den førende ARM 32-bit core, Cortex-A7.
A32 har bedre ydeevne og bruger samtidig mindre strøm.

Cortex-A32 kan skaleres og konfigureres på forskellige måder, fra single- til quad-core. I sin mindste form fylder Cortex-A32 mindre end 0.25 mm2 og bruger mindre end 4mW på 100 MHz, mens en Cortex-A32 quad-core bruger mindre end 75mW pr. core på 1GHz.

Cortex-A32 inkluderer ARM TrustZone-teknologi, som giver kryptografiinstruktioner til effektiv validering og beskyttelse.

Det er muligt at koble produkter fra TrustZone CryptoCell-700-serien på Cortex-A32 for at opnå bedre kryptografisk hardwareacceleration og avanceret ‘root of trust’.

Valve Corporation

Valve klar med VR-test af din PC

-

HTC har annonceret forudbestilling af deres Vive headset, som fungerer ved hjælpe af SteamVR fra Valve.

Sidstnævnte giver nu mulighed for at teste, om din PC også er klar til virtual reality.

SteamVR Performance Test Tool kører en kort test på maskinen – en video af et GLaDOS værksted. Resultatet bruges til at diagnosticere, om computeren er klar til at køre virtual reality med 90 frames per second (FPS).

Efterfølgende får man en oversigt over maskinens ‘VR-evne’ fra ‘lav’ til ‘meget høj’ samt udspecificeret på CPU, GPU, RAM og fald i FPS.

Hos konkurrenten Oculus, er PC-testen – Rift Compatibility Tool – kun opslag i lister over hardware.

U.S. federal government

FBI-direktør: ‘Vi gør det for ofrenes skyld’

-

I sagen mellem Apple og FBI udtaler FBIs direktør, James Comey, sig omkring årsagen til deres krav til Apple. I et blogindlæg på ‘Lawfare’ skriver Comey, at kravet ikke er et forsøg på at sende et budskab, med derimod er af hensyn til ofrene.

Ifølge Comey, skylder FBI ofrene en professionel efterforskning og en opfølgning på det spor, som drabsmandens iPhone udgør.

Comey understreger, at FBI hverken ønsker at skabe en universalnøgle til alle iPhones eller åbne andre iPhone-enheder end den, der tilhørte drabsmanden.

Sidst opfordrer Comey alle til at deltage i dialogen omkring teknologi, privatliv og sikkerhed.

MediaTek

MediaTek klar med Helio P20 chipset

-

Det kommende chipset fra MediaTek – Helio P20 – kommer til at fokusere på lavt energiforbrug i forhold til Helio P10, der sidder i de nye Sony Xperia XA telefoner.

P20 har otte COrtex-A53 kerner og LTE Cat 6. Det er fabrikeret med 16nm FinFET+ i stedet for P10s 28nm.

CPUen er på 2.3GHz, mens GPUen er skiftet fra P10s Mali-T860 til ARMs Mali-T880, der kører 900MHz.

Helio P20 har samme billedprocessor som 10-kerne-flagskibet X20.

Derudover er P20 verdens første System on a Chip (SoC) til at understøtte den kommende LPDDR4X RAM, der kommer til at køre med 0,6 volt i stedet for 1,1 volt.

Som forbrugere skal vi dog vente lidt på både P20 og LPDDR4X RAM. P20 er klar i andet halvår af 2016, mens Samsung regner med, at LPDDR4X kan findes i enheder engang i 2017.

MasterCard

MasterCard klar med ‘selfie-verifikation’

-

I et forsøg på at gøre især mobilbetalinger lettere og sikrere introducerer MasterCard nu verifikation via ansigtsgenkendelse – i første omgang i Storbritannien.

Selskabet har før dette gennemført tests i bl.a. USA og Holland. Brugere får mulighed for validering via fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse i stedet for det velkendte password eller pinkode.

Brugere skal uploade billeder af dem selv til MasterCards servere. Disse billeder bliver så brugt som referencer, når en bruger senere vil gennemføre en transaktion. Brugeren skal først hente en MasterCard app til billederne.

MasterCard håber også, ansigtsgenkendelsen kan være med til at fjerne en del af de betalinger, som ellers bliver afvist ved en fejl. Disse opstår oftest, når en bruger er på rejse i udlandet og får betalinger afvist, fordi de har aktiveret blokering for betalinger foretaget i udlandet. Ved disse afvisninger er det oftest nødvendigt at kontakte MasterCard, før man igen kan bruge sit kort.

Senere på året er det planen, at billedgenkendelsen – eller ‘SelfiePay’ – skal rulles ud i 14 lande. MasterCard udersøger også mulighederne for verifikation gennem iris-scanning, stemmegenkendelse og monitorering af brugerens hjernerytme.

3

3 vil tilbyde netværksbaseret reklameblokering til kunder

-

Teleselskabet 3 vil inden for det næste år tilbyde netværksbaseret reklameblokering til deres kunder.

3 UK og 3 Italy har i samarbejde med Shine Technologies afprøvet implementeringen af Shines reklameblokeringsteknologi på deres netværk og er snart klar til at rulle ydelsen ud til alle 3-kunder.

Ifølge 3 er målet, at kunderne får større kontrol og valg omkring hvilke reklamer, de modtager. Målet er ikke at eliminere alle reklamer, men derimod at fjerne irriterende og netværkskrævende reklamer.

3 mener ikke, kunderne skal bruge al deres datatrafik på at modtage reklamer, og vil bestræbe sig på, at kunderne kun modtager de reklamer, som er interessante og relevante for dem.

3 vil over de næste par måneder komme med flere detaljer omkring reklameblokeringen og dens implementering.

Google

Google skærer i reklamepladsen på søgemaskinen

-

I et forsøg på at holde længere på brugeren og tjene flere penge, går Google nu fra at have 11 reklamepladser ved søgeresultater til fremtidige syv styk.

Det skal ifølge Google give en bedre brugeroplevelse – men ifølge chef for AdWords-optimering hos selskabet s360, Frederik Hyldig, betyder det også, at priserne på de resterende reklamepladser stiger. Han vurderer, at Google dermed kan komme til at tjene flere penge på færre reklamer.

Ændringer hænger måske også sammen med et ønske fra Google om, at brugeren skal bruge selskabets eget forslag til f.eks. booking af flybilletter i stedet for at klikke på en reklame fra Momondo. På den måde er det Google, der tjener penge på henvisningen til et salg i stedet for f.eks. Momondo.