mboost-dp1

Samsung

Samsung fremviser afløser til microSD – UFS

-

Verdens første UFS (Universal Flash Storage) i ekstern eller flytbar udgave er Samsungs bud på næste skridt efter microSD-kort. De nye UFS-kort kommer med 32, 64, 128 eller 256 GB lagerplads og med evnen til at arbejde langt hurtigere end ældre formater.

UFS-kortene har en sekventiel læsehastighed på op til 530 MB pr. sekund – fem gange hurtigere end de bedste microSD-kort. I praksis betyder det indlæsning af en 5 GB-film på cirka ti sekunder, skriver Samsung.

Skrivehastigheden er op til 170 MB pr. sekund, hvilket er lidt under dobbelt så hurtigt som de bedste microSD-kort.

UFS er indtil videre kun brugt som intern lagerplads i enkelte enheder – f.eks. Samsungs egen Galaxy S6 og S6 Edge) – mens der endnu ikke er produkter på markedet, som understøtter UFS som flytbar lagerplads.

Der er endnu ikke informationer omkring kortenes pris, eller hvornår Samsung regner med at have dem klar til salg.

Flickr - saschaaa

Danmark tager et lille skridt op ad den digitale rangliste

-

World Economic Forums liste over, hvor digitale landene er, viser, at Danmark har stoppet turen ned ad ranglisten. Dog er vi stadig langt bagud sammenlignet med nabolandene.

I den netop offentliggjorte rapport, Global Information Technology Report 2016, ligger Danmark på en samlet 11. plads på ‘digital parathed’ – med vore nordiske nabolande i top 4 sammen med Singapore.

‘Det er rigtig positivt at se, at Danmark endelig har ændret kurs og er steget på flere områder indenfor den digitale udvikling. Vi skal dog fortsat øge indsatsen betydeligt for at komme op på niveau med Sverige, Norge og Finland,’ udtaler Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Danskerne indtager stadig førstepladsen som de mest digitale forbrugere i verden. Alligevel har den offentlige digitalisering i Danmark fortsat potentiale til store forbedringer.

Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Facebook

Facebook står bag open source netværk – OpenCellular

-

Det har længe været et ønske hos Facebook at få flere folk på internettet – f.eks. med Free Basics, som dog oplever modvind i nogle lande.

Nu er Facebook klar med en open source-baseret ‘wireless access platform’, som selskabet kalder det, der skal presse prisen ned på netadgang for mobile enheder.

Systemet er designet til at komme med al hardware og software nødvendigt for at sætte et netværk op. Det understøtter flere typer trådløse netværk fra 2g til LTE samt Wi-Fi og gammeldags telefonopkald.

Systemet skal efter planen lanceres i løbet af sommeren.

Flickr - LaertesCTB

Brexit: Dell og OnePlus hæver priserne

-

Briterne kommer til at betale mere for it-udstyr, efter landet stemte for at forlade EU. Den amerikanske computerproducent Dell og den kinesiske producent af smartphones OnePlus hæver priserne i Storbritannien som konsekvens af afstemningen.

Andre selskaber følger trop, og eksperter forventer flere prisstigninger, skriver BBC.

Prisstigningerne kommer efter det engelske punds fald overfor den amerikanske dollar. Onsdag var pundet på dets laveste kurs i 31 år set i forhold til dollarenog er faldet mere end 12 procent siden afstemningen. I forhold til nogle asiatiske valutaer har faldet været endnu større.

I Dells tilfælde skulle priserne allerede været steget 10 procent, men dette er dog ikke verificeret af selskabet selv. Dell forklarer, at komponenternes pris udregnes i dollars, og at man har uskudt beslutningen så længe, det var muligt.

OnePlus hæver prisen på deres telefon OnePlus 3 med 6,5 procent i Storbritannien.

Starship Technologies

Just Eat tester udbringning via robotter

-

I London vil Just Eat senere i år teste udbringning af mad ved hjælp af selvkørende robotter eller køretøjer.

Dermed går take away-kæden samme vej som Domino’s i USA – som vi tidligere har omtalt.

Ud over Just Eat i London gennemføres også tests af selskaber i Tyskland og Schweiz. Snart følger yderligere tests i USA.

Indtil videre har robot-modellen, der skal testes, kørt lidt over 8000 kilometer i USA uden ulykker. Den er udviklet af selskabet Starship Technologies.

De små selvkørende biler er udstyret med kameraer til at monitorere omgivelserne, og operatører siddende i selskabets kontrolcenter kan overtage kontrollen med enhederne, hvis det er nødvendigt.

Ligesom hos konkurrenten Marathon Targets, har Starship Technologies sørget for at sikre leverancen med en kodelås.

blackberry

Blackberry stopper produktionen af ‘Classic’

-

20 år efter den kom på markedet stopper Blackberry nu med at producere selskabets klassiske telefon med qwerty-keyboard.

Telefonens storhedstid findes nogle år tilbage, og Blackberrys ‘general manager for devices’, Ralph Pini, skriver i et blogindlæg, at den har overgået alle forventninger.

Han fortsætter med at love, at Blackberry til gengæld er klar til at kunne tilbyde noget bedre til kunderne. Det betyder fortsat arbejde på selskabets eget styresystem, BB10, og telefoner, der bruger Android OS.

Blackberry oplever et stadigt fald i markedsandele og på aktiemarkedet. Spørgsmålet er, om brugen af Android OS eller et fortsat fokus på sikkerhed er nok til at vende den udvikling.

Lenovo

Lenovo: Bøjelig smartphone inden fem år

-

Ved Lenovos nyligt afholdte Tech World fremviste selskabet prototypen på en bøjelig smartphone, og nu er der nyt omkring produktionen. Lenovo regner med at sende en bøjelig telefon på markedet indenfor fem år.

CPlus, som prototypen hedder, kunne bøjes sådan, at brugeren kan have den omkring håndleddet. Derudover regner Lenovo med at sende telefonen på markedet i to størrelser, den ene med en 4,26-tommer skærm. Styresystemet bliver Android.

Konkurrenten Samsung arbejder også på en bøjelig telefon under navnet Galaxy X- som vi tidligere har omtalt – og rygterne går på, at den vil blive lanceret under Mobile World Congress i februar 2017.

Heimdal security

Ny bølge af spam-mails sigter efter danske virksomheder

-

Det danske it-sikkerhedsselskab Heimdal Security har opfanget en bølge af spam-emails med udgaver af Adwind RAT (Remote Access Trojan).

De mange e-mails blev afsendt i weekenden med fokus på danske virksomheder, selv om alle e-mails dog var skrevet på engelsk.

De vedhæftede filer, der indeholdt førnævnte trojanske hest, blev ikke opfattet som skadelige ved scanning, skriver Softpedia.

Åbner man den vedhæftede fil vil Adwind installere en bagdør, der kan bruges af afsenderne til at gennemsøge og kopiere computerens indhold. Derudover tilføjes den inficerede computer til de it-kriminelles botnet, der bruges til enten spam-kampagner eller DDoS-angreb.

Adwind RAT så først dagens lys i 2012 i en version med kaldenavnet Frutas RAT og er senere blevet brugt flere gange under andre navne – Unrecom RAT, AlienSpy og JSocket RAT.

I februar beskrev selskabet Kaspersky, hvordan myndigheder havde held til at lukke Adwind-bagmændenes operation. Her kom det frem, at de havde solgt udgaver af malwaren til 1.800 andre it-kriminelle, der efterfølgende lykkedes med at inficere 443.000 modtagere.

Google

Oracle og Google i endnu en strid – Afslørede fortrolige oplysninger om Google i retten

- , redigeret af modgaard

Striden mellem Oracle og Google er ikke slut endnu, selvom en jury i slutningen af maj afgjorde, at Google ikke brød Oracles ophavsret ved udviklingen af Android-styresystemet, da de genimplementerede 37 Java API’er. En afgørelse vi skrev om dengang.

Oracle meldte efter afgørelsen, at de vil anke, men også Google vil gå videre ad rettens vej og leder efter endnu en sejr.

Google anklager Oracle, og det advokatfirma selskabet har brugt, Orrick, Sutcliffe & Herrington, for at have påført Google skade ved at offentliggøre fortrolige oplysninger om firmaet.

Under et retsmøde for åbne døre i januar, afslørede Oracles advokat, Annette Hurst, at Android-styresystemet havde haft en omsætning på 31 milliarder dollars og 22 milliarder dollars i overskud. Hun fortalte yderligere, at Google betaler Apple 1 milliard dollars for at have Googles søgebar på iPhones.

‘Se den ekstraordinære størrelse af kommerciel værdi,’ sagde Hurst i retten.

Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

GitHub

Bulgarien går over til open source

-

Al software, der udvikles til den bulgarske stat, skal for fremtiden være open source. Det har landets parlament vedtaget.

Artikel 58a forklarer, hvordan al software – på nær allerede indgåede aftaler, som fritstiller f.eks. Oracle og Microsoft – skal håndteres i ‘public repository’, der i praksis betyder håndteret af statslige servere og kopieret på GitHub.

Dermed vil al specialudviklet software, som den bulgarske stat køber, være synlig og tilgængelig for alle. Som en af folkene bag forslaget skriver:

‘Når alt kommer til alt, er det (softwaren) jo betalt med skatteyderes penge, og de bør kunne se det og drage fordele af det.’

En af argumenterne for skridtet til open source er sikkerhed. Her håber Bulgarien, at tidligere tiders ‘security through obscurity’ vil være en saga blot, når flere øjne kommer på koden. Mange offentlige websites i landet har haft kendte sikkerhedshuller i årevis, men disse bliver ikke lukket, fordi en kontrakt omkring udvikling af sitet er udløbet.