mboost-dp1

Flickr - Elbpresse.de

Ny ondsindet Android-metode tømmer effektivt bank-konto

- , redigeret af modgaard

Symantec rapporterer om en ny kilde til bekymring, hvis man som Android-bruger ikke er forsigtig; en ny type malware med navnet ‘Android.Fakebank.B’ er fundet, og den er mere ondsindet, end dens forgængere.

Malwaren leder først efter bank-apps på telefonen, afinstallerer disse og beder brugeren benytte den nye forbedrede version, som den selv kommer med. Den nye bank-app vil derefter opsnappe dine information, overføre alle penge ud af kontoen og derefter blokere telefonopkald til den pågældende banks support-linje, således at brugeren ikke kan ringe til banken fra sin egen telefon.

Symantec påpeger dog, at problemet med denne nye type malware er størst, hvor brugerne er mere vant til at hente apps fra uautoriserede kanaler – hvilket ikke er specielt normalt i Danmark.

KickassTorrents

Mulig ejer af KickassTorrents arresteret

- , redigeret af modgaard , indsendt af Selas

I sidste uge blev ejeren af KickassTorrents arresteret af den amerikanske regering. Manden, en 30 årig ukrainer, er kun den formodede ejer af sitet, men ved hjælp af blandt andet ip-logs fra Apples iTunes, lykkedes det at spore ejerskabet af en e-mail og dermed sitet til den anholdte ukrainer, Artem Vaulin.

Ukraineren er blevet anholdt, da han har brugt den samme IP adresse til at logge ind på iTunes og til at logge ind på KickassTorrents facebookside. Ved at kombinere informationer fra både Apple og Facebook mener myndighederne altså at kunne validere, at brugeren bag IP-adressen faktisk var ejer af KickassTorrents.

Mange kilder, der rapporterer om nyheden, påpeger Apples involvering i sagen men undlader Facebooks – dette har muligvis noget at gøre med, at Apple tidligere har været fortaler for brugernes ret til anonymitet.

Den anholdte Artem Vaulin er anklaget for at være ansvarlig for fildeling af materiale til en værdi af over 1 milliard dollars.

Mozilla

Mozilla blokerer Flash i næste måned

- , redigeret af modgaard

Fra og med næste måned følger Mozilla trop med, hvad de andre større browsere allerede har implementeret – eller sagt de vil implementere; de blokerer Flashindhold på hjemmesiderne. Ligeledes vil Mozilla fra 2017 indføre en såkaldt ‘click to play’ funktion, der formentlig betyder, at man skal aktive klikke på alt flash, før man kan køre det på hjemmesiderne.

Mozilla regner med, at det vil betyde færre crashes grundet Flash, mere batterilevetid – der lader til at være noget af en trend at få optimeret p.t. – samt give bedre ‘browser-responsiveness’, dvs. hurtigere load af siderne og responsivititet når HTMLen er loadet.

Vi har tidligere omtalt Googles fravalg af Flash i Chrome, der kommer med visse forbehold.

Copenhagen Suborbitals

Copenhagen Suborbitals klar med raket i dag

- , redigeret af modgaard

Fra en platform i østersøen skal der efter planen i dag opsendes en raket fra Copenhagen Suborbitals mellem klokken 11 og 12. Raketten Nexø 1, der sendes op, er 5.6 meter lang og vejer 205 kg – når den når sin destinationshøjde, vil den skyde en faldskærm ud af næsekeglen og lande på havet.

Nexø 1 er udstyret med flydende brændstof og er fuldautomatisk styret. Den maksimale højde for Nexø 1 bliver mellem seks og otte kilometer.

Skulle opsendelsen blive aflyst eller ikke gå efter planen, er der også reserveret tid til at raketten kan affyres søndag.

ARM Ltd.

Chipproducenten ARM sælges til SoftBank

- , redigeret af modgaard

For den nette sum at 31.4 milliarder dollars er britiske ARM blevet solgt til SoftBank – hvilket er det største opkøb af en europæisk IT-virksomhed til dato.

Sidste år blev der produceret og solgt i alt 15 milliarder ARM-chips; hvoraf halvdelen går i mobile enheder – herunder smartphones. ARM benyttes også i stor udstrækning i maker-miljøet herunder blandt andet i både Raspberry Pi (samt, Orange pi, Banana pi osv.) og en række emulator-enheder (f.eks. ARMiga) – samt er kernen i mange videoadaptere og -encodere.

SoftBank har tidligere købt og videresolgt blandt andet Clash Of Clans og udgivet iPhone i japan.

flickr - Brandon Grasley

5.282.616 millioner danske cpr-numre lækket

- , redigeret af modgaard

5.282.616 millioner cpr-numre samt oplysninger om personernes helbred er blevet forkert udleveret til et kinesisk visum-bureau ved navn Chinese Visa Application Centre, da der blev sendt 2 CD’er med ukrypterede cpr-numre via brevpost.

Danskerne der er berørt er alle danskere der i perioden 2010 til 2012 har været bosat i en dansk kommune.

Danmarks Statistik, der oprindeligt skulle have modtaget oplysningerne, opdagede, at brevet var blevet åbnet før modtagelse og orienterede heraf Datatilsynet. Datatilsynet oplyser, at ingen har kigget på de data, der blev fejlleveret til Chinese Visa Application Centre, og mener ikke, at der er nogen grund til bekymring.

Statens Serum Institut (SSI), som afsendte de to CD’er, har desuden fået en erklæring fra Chinese Visa Application Centre om, at der ikke er blevet set på de data, der lå på de 2 CD’er.

Dataen på de to CD’er var ikke blevet krypteret af SSI, hvilket datatilsynet har påtalt d. 15. juli i år – men nyheden er altså først kommet frem nu. SSI lover at man nu vil ændre praksis for levering af personfølsomme data, ved blandt andet at kryptere dataen.

Brevet det indeholdte de to CD’er var blevet sendt anbefalet til den kinesisk visum-virksomhed, men skulle have været sendt til Danmarks Statistik. Brevet var blevet åbnet da det blev leveret retur.

Microsoft

XBOX One S har nu en lanceringsdato

- , redigeret af modgaard

Den 2. august lander det nyeste skud på konsol-stammen, Xbox One S, i Danmark. Xbox One S blev præsenteret på E3 – og nu er der fastlagt en endelig lancerings-dato for konsollen.

Den første tilgængelige udgave af konsolen bliver 2TB-udgaven, der kommer til at stå til 399$ i USA (ca. 2700 danske kroner). Den eksakte danske pris vides endnu ikke – men den bliver uden tvivl højere.

Den nye konsol er mindre end sin forgænger og kan vise både BlueRay, Amazon, Netflix (osv.) i 4K opløsning – samt video og spil i HDR-kvalitet. Begge dele kræver selvfølgelig, man har et fjernsyn, der kan følge med.

XBox One S blive den første opdatering af Microsofts konsol Xbox One.

SXC - Gokoroko

Programmering får ingen fast plads i folkeskolen

- , redigeret af modgaard

Står det til Danmarks Lærerforening, skal programmering ikke indføres på lige fod med andre fag i folkeskolen. Argumenterne lyder blandt andet, at programmering ikke er et sprog i sig selv i modsætning til f.eks. tysk, der kan anvendes i en samtale, og som har en del litteratur-historie knyttet til sig.

Selvom eleverne skal få kendskab til programmering, er det ‘ikke folkeskolens opgave at uddanne dem til dataloger’, udtaler Bjørn Hansen fra Danmarks Lærerforening.

I ComputerWorld kunne man tidligere på måneden læse, at professor Stephen Alstrup ved Københavns Universitet har kritiseret folkeskolen for at være visionsløs, når der ikke bliver undervist i f.eks. programmering i folkeskolen. Det skal der ifølge professoren til for at give folkeskolen et tiltrængt digitalt løft.

Kingston

Politiet advarer mod ejerløse USB-sticks

- , redigeret af modgaard

København Vestegns politi advarer mod, at man samler ejerløse USB-sticks op og putter dem i sin computer; det sker efter flere sager, hvor USB-sticks med ransomware på er blevet efterladt på parkeringsplads nær virksomheder på vestsjælland.

Putter man sticket i sin computer, vil et ransomware-program straks blive installeret, filer blive krypteret og betalingsoplysninger komme frem på skærmen. Flere virksomheder på vestsjælland er øjensynligt blevet angrebet med denne metode. Der er ingen forlydender om hvilke virksomheder, der eventuelt måtte være faldet i fælden.

Politiet opfordrer desuden til, at man melder det til politiet, hvis virksomheden bliver ramt af ransomware.

Center for Cybersikkerhed har lavet en guide, der beskriver, hvordan man skal forholde sig til ransomware.

Netflix

Microsoft vil lokke brugere til Edge-browseren: Vi er bedst til Netflix

- , indsendt af OmegaMan

Microsoft er gået i charmeoffensiven for at vise fordelene ved deres Edge-browser overfor de tre største rivaler, Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera.

Web-browseren, som er inkluderet med Windows 10, har fået en noget sløv start og havde i maj måned, efter knap et år på markedet, kun en samlet brugerandel på 1,2 procent.

I sidste måned fortalte Microsoft, hvordan Edge giver den bedste batterilevetid af de fire browsere, og onsdag var Microsoft klar med et nyt slag: Edge er den eneste browser, der kan streame Netflix i 1080p-opløsning på Windows.

Microsoft forklarer selv en del af årsagen. Hvor de andre browsere er lavet til flere, forskellige styresystemer, har Microsoft kunnet optimere Edge-browseren specifikt til Windows 10. Apples Safari-browser kan således også streame i 1080p på Mac.

Windows 10-brugere, der vil se Netflix i 1080p-opløsning, men som ikke vil bruge Edge, kan dog benytte sig af Netflix-app’en i stedet for en browser.

1080p er ikke den højeste opløsning, man kan få på Netflix. En række tv-modeller og streaming-bokse tilbyder 4K-opløsning, men det er endnu ikke muligt at få på PC.