mboost-dp1

Nvidia

Nvidia GT 1030 grafikkort på vej

- Via Hot Hardware -

AMD’s Radeon RX 550 grafikkort får nu konkurrence fra Nvidia, der lancerer et GeForce GT 1030.

Indtil videre ser det ud til, at GT 103 kommer i en version med 384 CUDA-kerner, mens rygter tidligere har nævnt muligheden for en version med 512 CUDA-kerner. Tidligere nævnte specifikationer er omtalt her.

Kortet yder op til omkring 1,5 TFLOP, har 64-bit memory bus og 6 GHz memory speed.

Base clock ligger på 1290 MHz, mens der yder op til 1544 MHz med GPU Boost.

Vejledende pris på kortet ser ud til at ligge på 79,99 dollars.

Region Hovedstaden

Et år med danmarkshistoriens dyreste it-system

- Via Berlingske - , indsendt af Kirsebær

Overlæge og formand for Dansk Brystkirurgisk Selskab, Niels Bentzon, deler i berlingske sin erfaring efter ét år med ‘danmarkshistoriens dyreste it-system’ – Sundhedsplatformen SP til en pris på 2,8 milliarder kroner.

her beskriver Bentzon, hvordan det nye system under parolen ‘inddragelse og engagering af borgeren’ kræver, at lægen sidder sammen med patienten og udfylder en lang række skabeloner og formularer på computeren.

Den filosofi sætter overlægen spørgsmålstegn ved og peger i stedet på, at systemet virker dræbende for den gode kommunikation mellem læge og patient.

Dertil kommer, at Region Hovedstaden havde forventet, at produktionen ville være tilbage på 100 procent efter fire ugers indkøring af systemet – det mål er endnu ikke nået, og produktionstabet det første år er ifølge Bentzon opgivet til 430 millioner kroner.

Google Inc.

Google I/O – jobsøgemaskine på vej i USA

- Via TechCrunch -

En ny søgemaskine – Google for Jobs – til at finde det fremtidige job er nu lanceret af Google – i første omgang kun i USA.

Søgemaskinen skal kunne finde frem til alle typer af arbejde lige fra serviceindustrien til højt specialiserede arbejdsopgaver.

Funktionen skal gøre brug af Googles maskinlæring og kunstig intelligens for bedre at forstå, hvordan stillinger klassificeres og er relaterede.

I løbe af de kommende uger vil Google begynde at kunne genkende, når en bruger af Googles søgemaskine leder efter arbejde. Herefter vil jobopslag blive vist i søgeresultaterne.

Google samarbejder med sites som Facebook og Linkedin omkring den nye funktion.

Gogoro

600 eldrevne dele-scootere på vej i Paris

- Via engadget -

Selskaberne Gogoro og Bosch går sammen om en dele-service i Frankrigs hovedstad. Denne sommer bliver det muligt at leje sig til en el-scooter i Paris, hvor 600 scootere kommer på gaden.

Gennem en app kan brugere tjekke ind og ud for lejeperioden. Den første test af systemet blev gennemført i Berlin sidste sommer, og her var erfaringerne så gode, at konceptet nu tages videre – og i Berlin gik man fra 200 scootere som en start til 1.000.

Gogoros el-scooter bygger på en koncept med udskiftelige batterier. Brugere skal derfor ikke lade scooteren op men i stedet bytte til et opladet batteri på en ‘GoStation’.

SKAT

EFI’s efterfølger på vej – 1,1 mia. afsat

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Der er et nyt indrivelsessystem på vej hos Skat, der måtte droppe det skandaleramte EFI-system.

Skatteministeriet har afsat 1.145,7 millioner kroner til projektet, hvoraf det forventes, at størstedelen skal gå til systemudvikling.

Efter planen rulles det nye system ud i tre faser. Første release skal være i drift i næste uge, anden release i fjerde kvartal, mens tredje release er planlagt til at være klar i andet kvartal af 2018.

Ministeriet oplyser desuden, at der er ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets Implementeringscenter for Indrivelse (ICI), der har ansvar for tilblivelsen af det nye system.

www.politi.dk

Polsag: Derfor kørte projektet i sænk

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

I 2012 opgav politiet it-projektet ‘Polsag' efter otte års udvikling. Prisen endte på 354 millioner kroner.

Nu forklarer en professor, der har gravet i en række it-skandaler, hvorfor projektet kørte i sænk.

Ifølge professor ved IT-Universitetet, Søren Lauesen, var der ingen i politiet, der vidste, hvad det nye system skulle bruges til:

‘Ingen hos politiet kunne fortælle, hvorfor man skulle have et nyt system. Politiet vidste kun, at de skulle have et system, der var mere moderne end det gamle… Og det forstår man sådan set godt, når man ser skærmbillederne fra det gamle system. Det var en sort skærm med grønne streger og bogstaver, som man kender det fra it-systemerne tilbage i 1980’erne,’ skriver Computerworld.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Flickr - Elbpresse.de

Adylkuzz: WannaCry-relateret malware, der tjener crypto-valuta på inficerede computere

-

Mens WannaCry-malwaren for nyligt lammede både offentlige og private computere verden over, har en anden malware med navnet Adylkuzz samtidigt haft en anden metode til at tjene penge til bagmændene.

Adylkuzz gør brug af lækkede hackingværktøjer fra NSA og installerer sig på Windowsmaskiner. Her bruges de ramte enheder efterfølgende til at mine crypto-valutaen Monero, melder it-sikkerhedsselskabet Proofpoint.

Dette har med sikkerhed fundet sted siden 2. maj men kan have været begyndt allerede 24. april.

Vurderingen fra Proofpoint lyder på, at bagmændende indtil videre har tjent over 1 million dollars på Adylkuzz.

whatsapp

EU idømmer Facebook bøde på 110 mio. euro

- Via engadget -

Efter måneders overvejelse har EU-kommissionen nu besluttet, at Facebook kendte til mulighederne for samkøring af data, da selskabet købte WhatsApp i 2014.

Derfor kræver EU nu betaling af 110 millioner euro eller rundt regnet 818 millioer kroner for overtrædelsen.

Sagen begyndte i december 2016, efter Facebook havde afvist, at der ville blive automatiseret deling af brugerdata mellem brugeres Facebook- og WhatsApp-konti.

Men i august 2016 ændrede Facebook ‘Terms of service’, hvor det fremgik, at der ville kunne sammenkædes WhatsApp-telefonnumre med brugernes Facebookprofiler.

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager kalder bøden ‘passende og afskrækkende’. Det lader til, at Facebook agter at betale bøden og lukke sagen.

Folketinget.dk

EU’s audiovisuelle reform kan skade internettets måde at fungere på

- , redigeret af modgaard

28 versioner af Facebook, en ‘barnepigestat’ og censur af internettet: Det kan være konsekvenserne, hvis Europa-Parlamentets holdning til direktivet om levering af audiovisuelle medietjenester (AVMT) træder i kraft, mener det liberale medlem af Europaparlamentet for Estland, Yana Toom.

Allerede nu er Facebook og YouTube underlagt visse regler for, hvad der kan og ikke kan vises.

Men hvis reformen af AVMT træder i kraft, kan der ske yderligere ændringer. Det kan blandt andet betyde et total forbud mod al produktplacering i videoer, lige meget hvilken webside den pågældende video er placeret på.

En anden betydning af AMVT er øget overvågning af børns moralske udvikling. Dette vil give diverse regeringer mulighed for og fjerne materiale, de anser for skadeligt for børns moralske udvikling. Dette vil inkludere alternative nyheder på nettet.

Microsoft Corporation

Sidste MP3-patent udløbet – formatet lever fortsat

-

Tyske Fraunhofer IIS har meddelt, at de sidste patenter vedrørende MP3-formatet er udløbet.

Udviklingen begyndte i slut-80’erne, og formatet bruges stadig i dag, selv om brugen går i retning af for eksempel AAC og fremtidens MPEG-H.

Ser man på de mere end 50 millioner podcast-filer hos Overcast, er 92 procent stadig MP3, og blandt de 500 mest populære podcasts er 99 procent af det aldrende format.