Laboratoriedyrket kød har fået en sikkerhedsgodkendelse af U.S. Food and Drug Administration for første gang, skriver CNET.
FDA, som er USA’s føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed, anser laboratoriedyrket kylling dyrket af Upside Foods for sikker at spise, selvom den endnu ikke er godkendt til salg.
Upside Foods bruger levende stamceller fra kyllinger og dyrker disse celler i et kontrolleret miljø for at fremstille animalsk cellefoder i stedet for traditionel slagteripraksis.
På trods af en række virksomheder, herunder Mosa Meat, Memphis Meats, Aleph Farms og Meatable, der hver især arbejder på den spirende fødevareteknologi, har laboratoriedyrket kød endnu ikke været tilgængeligt til salg eller forbrug i USA.
“I dag er vi et skridt tættere på at ramme dit spisebord, da Upside Foods bliver den første virksomhed i verden til at modtage USFDA-greenlight – det betyder, at FDA har evalueret vores produktionsproces og accepterer vores konklusion om, at vores kylling er sikker at spise,” sagde virksomheden onsdag.
Selvom det betyder, at kyllingen er et skridt tættere på at lande i en køledisk nær dig, mangler der fortsat afgørende sikkerhedsstempler, især fra det amerikanske landbrugsministerium.
Beslutningen er ikke desto mindre et positivt tegn for det voksende antal producenter af laboratoriedyrket kød i USA, mens lab-dyrket kød allerede er blevet godkendt til salg og forbrug i andre lande, herunder Singapore.